بارشها برای احیای دریاچه ارومیه کافی نیست/ افزایش چاههای غیر مجاز بلای جان دریاچه
کردوانی افزایش بارش در حوزه دریاچه ارومیه را برای احیای این دریاچه کافی ندانست و گفت: احیای دریاچه ارومیه به دلیل حفرچاه های متعدد در اطراف آن امکانپذیر نیست.
این کارشناس حوزه محیط زیست تصریح کرد: طبق قانون ظروف مرتبط دریاچه ارومیه احیا نخواهد شد، به تفسیر دیگر در گذشته از منابع آبی اطراف دشتهای اطراف دریاچه ارومیه به دریاچه سرازیر میشد، اما به دلیل حفر چاههای متعدد سهم ورودی آب کاهش یافته و دست اطراف زیر فرونشست داشته است.
وی افزود: بنا به برنامه ریزیهای صورت گرفته، در طرح احیای دریاچه ارومیه تا سه سال آینده، حجم دریاچه به ۱۴ میلیارد مترمکعب میرسد که نسبت گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
کردوانی بیان کرد: در صورت ادامه بارش در سالهای آینده، سالیانه حدود ۱ میلیارد مترمکعب به سطح اب دریاچه ارومیه اضافه میشود و رسیدن به ۱۴ میلیارد مترمکعب به ۱۵ سال زمان نیاز دارد.
این کارشناس محیط زیست عنوان کرد: در صورت شروع دوباره دوره خشکسالی در کشور سطح آب دریاچه ارومیه کاهش مییابد و مانند سالهای گذشته خشک خواهد شد.
وی افزود: هشدارهایی که در خصوص افزایش ریزگرد در مناطق شمال غربی کشور به دلیل خشکی دریاچه ارومیه اعلام میشود، هیچ گونه سندیت علمی ندارد و مشکلات ریزگرد در این مناطق مربوط به دشت قم تپه در شمال دریاچه ارومیه است.
کردوانی بیان کرد: چاههای عمیق در اطراف دریاچه ارومیه و توسعه کشاورزی در پایین دست دریاچه باعث شده است که احیایی این دریاچه امری محال باشد.
بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۱ فروردین ماه ۹۹ نشان میدهد که تراز سطح آب به رقم ۱۲۷۱.۷۶ سانتیمتر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۲۹ سانتیمتری روبرو بوده است.
لازم به ذکر است که با افزایش هر سانتی متر تراز، حدود ۲۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه میشود.
در این بین تراز سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به دراز مدت کاهش ۲ متر و ۸۶ سانتیمتری را به ثبت رسانده است.
وسعت دریاچه ارومیه تا ۳۱ فروردین ۹۹ رقم ۳۱۳۳.۳۵ کیلومتر مربع بوده که نسبت به وسعت سال گذشته با رقم ۲۹۴۴.۹۹ کیلومتر مربعی رشد ۳۰۴.۹۸ کیلومتر مربعی داشته است.
بررسی حجم آب دریاچه در تاریخ مورد بررسی به ۴.۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده است که نسبت به سال گذشته رشد ۱.۳۷ میلیارد متر مکعبی و نسبت به دراز مدت با اُفت ۱۱.۲۴ میلیارد مترمکعبی روبرو بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *