چرایی خروج پاتریوتهای آمریکا از عربستان؛ حرکت ریاض و واشنگتن به سمت تیرگی روابط؟
بر این اساس، آمریکا ۲ فروند سامانه پاتریوت و صدها نفر از نیروهای خود را از عربستان سعودی و ۲ اسکادران جنگنده را نیز از منطقه خارج کرده است.
اگرچه مقامهای آمریکایی ادعاهای بی اساسی را درباره ایران و در ارتباط با این اقدام مطرح کردهاند، اما به نظر میرسد که خروج این سامانهها بی ارتباط به تنشهای اخیر میان ۲ کشور بر سر بازار نفت نباشد.
پایگاه «تی آر تی» در گزارشی به این موضوع پرداخته و مینویسد «در ماه آوریل و در جریان یک تماس تلفنی، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، ولیعهد جوان عربستان سعودی را به خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور تهدید کرد.»
«ترامپ» در این تماس تلفنی که در روز ۲ آوریل (۱۴ فروردین)، انجام شد، «محمد بن سلمان» را تهدید کرد که ار عربستان سعودی به درخواست آمریکا مبنی بر کاهش سطح تولید نفت خام پاسخ مثبت ندهد واشنگتن نیروهای نظامی خود را از عربستان سعودی خارج خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، بزرگی این تهدید «ترامپ»، موجب شد که «محمد بن سلمان»، به دستیاران خود دستور دهد تا این مکالمه محرمانه باقی بماند.
«تی آر تی»، مینویسد «با بیانیه پنتاگون در روز پنجشنبه مبنی بر اینکه دو سامانه پاتریوت تاسیسات نفتی و دو اسکادران جنگندهها از عربستان سعودی خارج میشوند، مشخص میشود که این تهدید ترامپ بلوف نبوده است.»
این پایگاه در بخش دیگری مینویسد «این مرحله نهایی هشدار ترامپ به عربستان سعودی است؛ جایی که شما به توصیههای ما در زمینه نفت توجه نکنید ما شما را رها خواهیم کرد.»
اگرچه مقامهای آمریکایی مدعی هستند که خروج پاتریوت از عربستان سعودی به منزله پایان حمایت نظامی از این کشور نیست، اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران این ادعا را رد کردهاند.