راه اندازی صندوق مکانیزه فروش در دستور کار قرار گرفت
راهاندازی و بهرهبرداری از پایانههای فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) در دستور کار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته است.
- بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، به منظور شفافسازی فعالیتهای اقتصادی و سهولت در شناسایی درآمد واقعی مودیان و در نهایت، برقراری بیش از پیش عدالت مالیاتی در بخش صاحبان مشاغل، راهاندازی و بهرهبرداری از پایانههای فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) در دستور کار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته است.
براساس ماده ۲ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاص مشمول، مکلفاند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور مقرر میکند، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام نمایند، در این راستا سازمان امور مالیاتی کشور، مشوقها و تسهیلاتی را در ازای بکارگیری این سامانه توسط صاحبان مشاغل در نظر گرفته است که در این یادداشت قصد داریم به آنها اشاره کنیم:
براساس ماده ۱۷ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در پنج سال اول پس از استقرار سامانه مودیان، به منظور تشویق صاحبان مشاغلی که فروشهای خود را با استفاده از پایانه فروشگاهی انجام داده و کالاها و خدمات موردنیاز خود را نیز از واحدهای اقتصادی عضو سامانه مودیان خریداری کنند، معادل بیست درصد (۲۰%) مالیات بر ارزشافزودهای که مودی در هر دوره به سازمان پرداخت میکند یا یک درصد (۱%) فروش وی (هرکدام کمتر باشد)، حداکثر تا شصت میلیون ریال (۶۰,۰۰۰,۰۰۰) در هر دوره مالیاتی به عنوان پاداش همکاری مودی، از مالیات بر ارزشافزوده دوره بعدی وی (و در صورتی که بیش از مالیات آن دوره باشد، دورههای بعد از آن) کسر کند.
لازم به ذکر است، پاداش مودیان موضوع این ماده که طبق قانون، مشمول مالیات بر ارزشافزوده نیستند، از مالیات عملکرد آنها در همان سال کسر میشود. پاداشی که به این مودیان تعلق میگیرد، از پنجاهدرصد (۵۰%) مالیات عملکرد ابرازی آنان بیشتر نخواهد بود.
مطابق ماده ۱۸ قانون مذکور، سازمان امور مالیاتی موظف است به منظور تشویق مصرفکنندگان نهائی (اشخاص حقیقی) که خریدهای خود را از فروشندگان مجهز به پایانه فروشگاهی و از طریق شبکه پرداخت بانکی انجام میدهند، از هر ده صورتحساب الکترونیکی صادرشده توسط پایانههای فروشگاهی، یک صورتحساب را از طریق قرعهکشی و به صورت برخط انتخاب کرده و دو برابر مبلغی را که خریدار براساس آن صورتحساب به عنوان مالیات بر ارزشافزوده پرداخت نموده است، به حساب بانکی وی واریز نماید.
در این راستا، مصرفکنندگان نهائی که از فروشندگان مجهز به پایانه فروشگاهی و از طریق شبکه پرداخت بانکی خرید میکنند، در صورت تمایل میتوانند صورتحسابهای خرید خود و جوایز تعلق گرفته را مشاهده کنند. گفتنی است، جوایز موضوع این ماده تا میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم برای هر شخص در سال از شمول مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط به این جایزه، معاف است، همچنین مصرفکنندگان نهائی میتوانند از اصالت صورتحسابهای صادرشده توسط فروشندگان، اطمینان حاصل کنند.
یکی از تسهیلاتی که سازمان امور مالیاتی در راستای استفاده از پایانههای فروشگاهی در نظر گرفته است، پذیرش اظهارنامهها بدون رسیدگی به آنهاست همچنین این سازمان، اظهارنامههای مالیات بر عملکرد اشخاص مشمول را که تمامی مقررات این قانون را رعایت کردهاند و آن را بر مبنای اطلاعات مندرج در سامانه مودیان، تنظیم و در مهلت مقرر ارائه نمودهاند از طریق انطباق با اطلاعات پایگاه داده سازمان، راستی آزمایی کرده و در صورت عدم مغایرت با اطلاعات پایگاه مذکور، اظهارنامه تسلیمی را بدون رسیدگی قبول میکند.
بر این اساس، به منظور حصول اطمینان از صحت اسناد اظهار شده در سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی مجاز است حداکثر (دو و نیم درصد %۲,۵) مودیان مشمول قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزشافزوده را که عضو سامانه مودیان هستند، به صورت تصادفی (به قید قرعه) انتخاب کرده و دفاتر آنان را مطالبه یا برای مشاهده دفاتر و اسناد، به محل کار آنان مراجعه کند. همچنین مودیان میتوانند اظهارنامه مربوط به مالیات عملکرد خود را از طریق سامانه مودیان ارائه کنند. در این حالت، اطلاعات مربوط به خرید و فروش مودی، عینا به اظهارنامه مالیات بر عملکرد وی منتقل شده و مودی تنها موظف به ثبت سایر اقلام اطلاعاتی نظیر حقوق و دستمزد، اجاره و استهلاکات بر اساس مقررات مربوطه است.
گفتنی است وفق ماده ۲۰ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی مکلف است آن دسته از اشخاص مشمولی که تمامی تکالیف مقرر در این قانون را رعایت کرده و از نرمافزارهای حسابداری مورد تأیید کارگروه راهبری سامانه مودیان استفاده میکنند، از ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک موضوع قوانین مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزشافزوده مستثنا کند.
براساس ماده ۲۱ قانون فوق، به سازمان امور مالیاتی اجازه داده میشود در صورت ثبتنام مودی در سامانه مودیان و انجام تکالیف قانونی مربوطه، بدهی مالیات بر ارزشافزوده وی را که مربوط به سال ۱۳۹۶ و قبل از آن است، مطابق دستورالعمل قطعی نموده و کلیه جریمههای متعلقه را به مدت سه سال تعلیق نماید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *