صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیگار‌های خارجی، تقلبی اند

۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۱۸۷۳۶
به گفته یک فعال حوزه اعتیاد، سیگار‌های تولید داخل، دارای مواد اولیه مشخصی هستند، اما سیگار‌های خارجی تقلبی اند و عوارض بیشتری دارند.

سعید صفاتیان در گفت‌وگو با میزان گفت: در حال حاضر دو نوع سیگار داخلی و خارجی در کشور وجود دارد. سیگار‌های داخلی، تولید کارخانه‌های ایرانی هستند و نوع ماده اولیه و توتون آن‌ها مشخص است.

وی افزود:، اما منبع سیگار‌های خارجی، مشخص نیست. عده‌ای معتقدند ماده اولیه و توتون این سیگار‌ها از کارخانه‌های اروپایی کنت، وینستون و ماربرلو به خاورمیانه انتقال داده می‌شد که کمی دور از ذهن است.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه به با مواد مخدر اظهار کرد: در این میان بیشتر کارشناسان معتقدند این سیگار‌ها در کشور‌هایی مانند افغانستان و پاکستان تولید شده و بعد از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود؛ بنابراین اصل نیستند و کسی درباره نوع و کیفیت توتون آن‌ها اطلاعی ندارد.

وی ادامه داد: میزان نیکوتین و قطران سیگار‌ها نشان دهنده میزان ضررآنهاست. سیگار‌هایی که قطران و نیکوتین ۸ دارند، بسیار آسیب زا هستند که به سیگار‌های "سنگین" معروف هستند.

صفاتیان گفت: همچنین سیگار‌های نانو یا دو فیلتره، نیکوتین ۱ دارند که باعث کمترین عارضه در شخص مصرف کننده می‌شود.

این فعال حوزه اعتیاد در پاسخ به اینکه اندازه سیگار در میزان نیکوتین آن موثر است؛ اظهار کرد: در گذشته اندازه سیگار‌ها استاندارد و یک شکل بود، اما در حال حاضر سیگار‌هایی ساخته شده اند که اندازه آن‌ها کوچک‌تر از حالت استاندارد است و میزان مواد مضرر آن کمتر است، در حال که شخص متصور می‌شود همان میزان را استفاده کرده است.

وی افزود: به عنوان مثال یک سیگاری، روزی ۲۰ عدد سیگار می‌کشد. اگر اندازه سیگار‌ها کوچکتر باشد میزان مواد مضر آن کمتر است، اما همان ۲۰ سیگار را فرد مصرف می‌کند.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه به با مواد مخدر درباره سن مصرف سیگار گفت: متاسفانه در دنیا، میانگین سنی مصرف سیگار رو به کاهش است و افراد قبل از سن ۱۸ سالگی مصرف سیگار را آغاز می‌کنند.

وی درباره مصرف سیگار در زنان اظهار کرد: استفاده زنان از سیگار در کشور ما در مقایسه با سایر کشور‌ها بسیار کمتر است. همچنین مردان بیشتر سیگاری می‌شوند، اما در حال حاضر میزان افزایش مصرف زنان هم افزایش یافته است.

صفاتیان ادامه داد: متاسفانه علت مصرف بیشتر زنان، نوعی تصور اشتباه است که احساس می‌کنند با سیگار کشیدن کلاس اجتماعی آن‌ها بالاتر می‌رود.

این فعال حوزه اعتیاد درباره عوارض مصرف سیگار در زنان گفت: نیکوتین و قطران باعث آسیب جدی در ریه، کبد، پوست، دندادن و قلب می‌شوند. همچنین در زنان باعث ناباروری می‌شود.


برچسب ها: مواد مخدر اعتیاد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *