صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظر کارشناسان رسانه در مورد سرنوشت فصل نوزدهم: بازی‌ها را تعطیل نکنید

۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۱۸۶۴۷
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
برای کمک به مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ در تعیین سرنوشت فصل نوزدهم، با برخی کارشناسان رسانه‌های ورزشی به صحبت پرداختیم.

- این روز‌ها برگزاری یا لغو هفته‌های پایانی لیگ برتر به مهم‌ترین بحث فوتبال ایران تبدیل شده و همه در خصوص این وضعیت اظهارنظر می‌کنند. برخی باشگاه‌ها موافق قطعی ادامه لیگ هستند و تعدادی از باشگاه‌ها با ارسال نامه به سازمان لیگ درخواست لغو مسابقات را دارند.

در چنین وضعیتی، اهالی رسانه می‌توانند نگاه بهتری به مسائل داشته باشند، زیرا نگاه چندبُعدی نسبت به شرایط دارند و وضعیت فعلی فوتبال در دوران کرونا را با عدالت و انصاف بیشتری مورد بررسی قرار می‌دهند. به همین بهانه به سراغ تعدادی از سردبیران رسانه‌های ورزشی رفتیم و نظر آنها را در این رابطه جویا شدیم که می‌خوانید:

جوادی: دعوا‌های اخیر به خاطر مصالح شخصی است نه مصالح فوتبال

علی جوادی سردبیر روزنامه خبرورزشی در پاسخ به این سوال که بهترین سرنوشت برای لیگ نوزدهم چیست، گفت: من فکر می‌کنم لیگ باید ادامه پیدا کند، چون همه کشور‌های اروپایی و غیراروپایی برنامه‌ریزی کرده‌اند که مسابقات را ادامه بدهند. از سوی دیگر، این طور که آمار‌های جهانی نشان می‌دهد، شیب ابتلا و مرگ بر اثر این بیماری، رو به پایین است و با این وضعیت می‌توان امید داشت که بازی‌ها را ادامه بدهیم.

وی افزود: فکر می‌کنم در کل ماجرا، اگر کمی منافع شخصی خودمان را نادیده بگیریم، فضا آزادتر می‌شود تا تصمیمات منطقی‌تری اتخاذ کنیم. وقتی همه تحت فشار باشند، احتمال اینکه تصمیمات اشتباه گرفته شود و درصد خطا بالا برود، وجود دارد. من فکر می‌کنم همه اهالی فوتبال در این مورد خاص و در این فصل، باید همکاری بیشتری داشته باشند. ضمن اینکه پروتکل‌های بهداشتی هم قطعا باید در بالاترین سطح رعایت شود و آن را لحاظ کنیم.

جوادی در نهایت گفت: با این حال معتقدم بیشتر دعوا‌های فعلی که در فوتبال شاهد هستیم، به خاطر مصالح شخصی است نه مصالح فوتبال.

اثیمی: ادامه لیگ در شرایط پایدار بهترین تصمیم است

محسن اثیمی سردبیر بخش ورزشی خبرگزاری تسنیم در این خصوص گفت: این مشکل و موضوع، یک معضل جهانی بوده و تنها مختص به ایران نیست. ما هم مثل کشورهای دیگر درگیر کرونا هستیم. کشور‌هایی مثل هلند و فرانسه با شرایط متفاوتی اقدام به تعطیلی لیگ خود کردند و برخی کشور‌ها هنوز منتظر آینده هستند. همه این مسائل تبدیل به چالش شده و خیلی از باشگاه‌ها، تعطیلی یا حتی ادامه لیگ را نپذیرفتند.

وی افزود: موضوع اصلی در این میان، سلامتی مردم است. اگر شرایطی وجود داشته باشد، باید به صورت طبیعی لیگ برگزار شود، اما در ایران از آنجا که باشگاه‌ها درآمد‌های حرفه‌ای مثل حق پخش، تبلیغات محیطی و... ندارند، شرایط با کشور‌های دیگر فرق می‌کند. شاید یکی از دلایل بی‌انگیزگی باشگاه‌های ایرانی و تاکیدشان به تعطیلی مسابقات این است که هیچ درآمدی غیر از بخش اندکی از بلیت فروشی ندارند و عملا رغبتی برای ادامه مسابقات نشان نمی‌دهند. صلاحیت تصمیم‌گیری در مورد این موضوع فقط در اختیار ستاد مبارزه با کروناست که شرایط کسب و کار‌ها را رصد می‌کند و در مورد ریسک فعالیت‌ها نظر می‌دهد. در نهایت اهالی ورزش و فوتبال باید به آن چه که ستاد مبارزه با کرونا و مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیم‌گیری می‌کنند، احترام بگذارند.

اثیمی در این خصوص که بهترین سرنوشت برای این فصل رقابت‌های لیگ برتر چیست، تصریح کرد: یک نکته مهم را فراموش نکنید؛ کرونا مختص به امروز و این ماه نیست. طبق اطلاعیه‌های وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی، در پاییز و زمستان هم با آن مواجهیم. اگر قرار باشد در این مقطع لیگ را تعطیل کنیم، طبیعی است که در لیگ بعدی هم نمی‌‎توانیم بازی‌ها را ادامه بدهیم. به نظر من اگر شرایط پایدار شود، ادامه لیگ بهترین گزینه است تا در زمین بازی همه چیز مشخص شود.

راهبر: هر تصمیمی گرفته شود هزینه دارد

پژمان راهبر سردبیر ورزش‌سه گفت: نظر من هم ادامه لیگ است. اگر در زمان فعلی نشد، در شهریور ماه هم می‌توانیم بازی‌ها را انجام بدهیم. در واقع همان طرحی که سعید فتاحی هم ارائه داده بود را تائید می‌کنم. کنترل ویروس کرونا یک مسئله پیش‌بینی‌ناپذیر است. کرونا با همان عدم پیش‌بینی و عدم قطعیت درمانی‌اش گره خورده و تا زمانی که راه قطعی درمان آن پیدا نشود، با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنیم.

وی افزود: حالا باید تصمیم بگیریم که با این ویروس زندگی کنیم یا قرار است اتفاقات دیگری رخ بدهد. در ایران، آن فاصله‌گذاری اجتماعی اسفند و فروردین هم دیگر وجود ندارد و مردم در بازار و خیابان هستند و همه کار‌ها به صورت عادی انجام می‌شود. در حال حاضر، فقط برای ورزش و فوتبال سخت‌گیری می‌بینیم و در سایر مشاغل، همه فعالیت می‌کنند. البته این موضوع طبیعی است، زیرا مردم نیاز به درآمدزایی دارد و فقط مربوط به کشور ما نیست. قرنطینه، اتفاقی برخلاف زندگی عادی بشریت است و مردم هم تا جایی می‌توانند این وضعیت را تحمل کنند.

راهبر ادامه داد: در اروپا، شرایط متفاوتی وجود دارد. یکسری کشورها، لیگ را تعطیل کردند، یکسری دیگر قهرمان را در همین جای فصل اعلام کرده و سپس اقدام به لغو لیگ کردند و برخی در انتظار ادامه بازی‌ها هستند. عملا در اروپا هم یک‌دستی در تصمیم‌گیری را شاهد نبودیم. پس این طور نیست که ما هم بگویم آنها یک رویه ثابت داشتند و از روی دست‌شان نگاه کنیم تا تصمیم واحد بگیریم.

سردبیر ورزش‌سه در نهایت گفت: باید قبول کنیم تصمیم‌گیری برای لیگ ایران در این شرایط هزینه دارد و اگر تا به حال نتوانستند به نتیجه‌ای برسند، به خاطر آن است که مرجع اصلی تصمیم‌گیری نتوانسته جمع‌بندی نهایی داشته باشد. اینکه لیگ بدون قهرمان یا با قهرمان لغو شود و یا بازی‌ها ادامه پیدا کند، هزینه در بردارد و هر تصمیمی گرفته شود، معترض خواهد داشت چون برخی زیر بار هیچ تصمیمی نمی‌روند. به همین علت همه منتظر هستند تا ببینند چه اتفاقی در ادامه رخ می‌دهد.

جماعت: می‌توانند رقابت‌ها را فریز کنند

محمد جماعت سردبیر بخش ورزشی خبرگزاری فارس هم گفت: با توجه به اینکه کرونا در آبان ماه دوباره برمی‌گردد و تلفیق آن با آنفلوانزا است، اساسا نمی‌دانم عدم برگزاری یا ادامه لیگ چه معنایی دارد. وزارت بهداشت به صورت قطعی اعلام کرده از آبان ماه دوباره همه ما درگیر این وضعیت هستیم. حالا چه تفاوتی دارد که ما لیگ را به پایان برسانیم یا جلوی برگزاری رقابت‌ها را بگیریم.

جماعت در نهایت تصریح کرد: باید لیگ را ناتمام بگذاریم و برای لیگ جدید برنامه‌ریزی کنیم. با این تصمیم شاید تا آبان، لیگ بعدی را به جایی برسانیم. از سوی دیگر، بهتر است رقابت‌ها را فریز کرده و طبق جدول فعلی، قهرمان و تیم‌های صاحب سهمیه آسیایی فصل بعد را تعیین کنند، سپس دو تیم را از لیگ یک به لیگ برتر بیاورند. این تصمیم می‌تواند بهترین انتخاب ممکن باشد.

خسروی: لغو لیگ حق برخی باشگاه‌ها را ضایع می‌کند

رضا خسروی سردبیر بخش ورزشی خبرگزاری مهر گفت: من دو حالت را برای این وضعیت پیش‌بینی می‌کنم. یا باید تصمیم بگیرند لیگ را با همین شرایط نیمه‌کاره اعلام کنند و طبق جدول، رده تیم‌ها مشخص شود. یا اینکه اگر شرایط جامعه اجازه بدهد، لیگ تا پایان، ادامه پیدا کند. غیر از این دو حالت، موضوعات دیگر مثل لغو کل بازی‌های گذشته را متصور نیستم.

وی افزود: برگزاری لیگ با شرایط ویژه، بهترین گزینه به شمار می‌رود و هیچ حرف و حدیثی را برجای نمی‌گذارد. من با صفر کردن رقابت‌ها مخالفم و به نظرم تصمیم منطقی نیست. یکسری تیم‌ها هزینه‌هایی کردند و در رده‌های بالای جدول هستند. طبیعی است که شاید فصل بعد نتوانند این‌قدر هزینه کنند و با لغو لیگ، حق‌شان ضایع می‌شود. اگر قرار باشد در همین شرایط جدول، رده‌بندی تیم‌ها را اعلام کنند، ممکن است تیم‌های انتهای جدول حق‌شان از بین می‌رود و فرصت زندگی دوباره لیگ برتر را از آنها بگیرند.

خدادادی: خون فوتبالیست‌ها از مردم عادی رنگین‌تر نیست

رضا خدادادی سردبیر روزنامه گل در این خصوص گفت: من قطعا به ادامه لیگ رای می‌دهم البته با حفظ پروتکل‌های بهداشتی. مشخصا خون فوتبالیست‌ها در این مملکت رنگین‌تر از مردم عادی نیست.

وی افزود: وقتی در کشور به این جمع‌بندی رسیدند که همه کارمندان و کارگران باید در محل کار خود حاضر شوند و مسائل بهداشتی مثل تست و تب‌سنجی، فاصله‌گذاری اجتماعی و... را انجام بدهند، چرا فوتبال تعطیل شود؟ باید بپذیریم که فوتبال هم شغل است و وظیفه ایجاد نشاط و سرگرمی مردم را برعهده دارد. در شرایطی که کار و زندگی مردم روال نسبتا عادی پیدا کرده، فوتبال هم می‌تواند به صورت عادی و با توجه به اولویت‌های بهداشتی و پرتکل‌های وزارت بهداشت دوباره آغاز شود.

خدادادی اضافه کرد: مدیران و مالکان برخی باشگاه‌ها مدام در مورد تعطیلی لیگ نظر می‌دهند که سوال مهمی از آنها دارم؛ آن مدیری که شرکت واردات خودرو دارد یا مالکی که یک شرکت هواپیمایی را مدیریت می‌کند، به کارمندانش هم اجازه حضور در محل کار نمی‌دهد؟ یعنی پرواز‌ها بدون مهماندار و خلبان و کارمندان انجام می‌شود؟ باید هنگام اظهارنظر در این مورد، شرایط را بسنجیم و سپس صحبت کنیم.

بشیری: از سرگیری مسابقات شدنی است

آرش بشیری سردبیر بخش ورزشی خبرگزاری ایرنا در این خصوص گفت: به اعتقاد من بهتر است صبر کنیم و از تصمیمات عجولانه خودداری کنیم، چون همان‌طور که می‌بینید، اکثر کشور‌های صاحب فوتبال که می‌توانند الگو‌های خوبی برای ما باشند، تا این لحظه تصمیمی برای لغو بازی‌ها نگرفته و علاقه‌مند به ادامه لیگ‌ها هستند. اگر شرایط مهیا شود، بهترین تصمیم ادامه لیگ است.

وی افزود: ادامه لیگ، تصمیم عادلانه‌ای است و می‌تواند به فوتبال ایران کمک کند. با این حال یکسری اظهارنظر‌ها از سوی اهالی فوتبال به چشم می‌خورد که چندان منطقی نیست و هر تیمی به سود خودش حرف می‌زند. مسئولان فدراسیون فوتبال باید برای یک‌بار هم شده، به صورت قدرتمندانه وارد عمل شوند و اجازه اظهارنظر‌ها و سواستفاده برخی از سودجویان در فوتبال را ندهند. بهتر است آنها یک تصمیم محکم بگیرند و مثل لیگ آلمان، انگلیس، اسپانیا و حتی ایتالیا، صبر کنند و تا ۱۰ یا ۲۰ روز دیگر بازی‌ها را برگزار کنند. بدون تردید از سرگیری مسابقات شدنی است.

کاظمی: می‌توان از تیرماه لیگ را ادامه داد

مهران کاظمی دبیر خبرگزاری برنا در این خصوص گفت: تعطیلی لیگ به صلاح نیست مگر اینکه واقعا امکان برگزاری مسابقات نباشد یا ستاد مبارزه با کرونا اعلام کند که دیگر نباید بازی‌ها انجام شود. باید صبر کنیم تا شرایط مهیا شود و مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ بتوانند بازی‌ها را برگزار کنند.

او ادامه داد: البته نباید عجله‌ای برای شروع مسابقات داشته باشیم. می‌توانیم مسابقات را از اول تیر ماه به طور فشرده برگزار کنیم و این نُه هفته پایانی را تمام کنیم، چون به صلاح فوتبال ما خواهد بود. نیمه کاره رها کردن لیگ برتر ضرر‌های اقتصادی به برخی تیم‌ها وارد می‌آورد و حق تیم‌های دیگر ضایع می‌شود. سلامتی در اولویت همه مردم دنیاست، ولی تکلیف همه نتایج باید در زمین مسابقه مشخص شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *