تصمیمات غیر ورزشی برای تغییر ماهیت ۴ فدراسیون
در ابتدا اینطور به نظر میرسد که قرار است ریاست این ۴ فدراسیون به صورت انتصابی باشد، یعنی اینکه مجامع آنها برگزار نشود، اما مهدی علینژاد، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در گفتوگویی در خصوص این موضوع عنوان کرد که «بر اساس تصمیم اتخاذ شده ترکیب مجمع این فدراسیونها با دیگر فدراسیونها که جنبه قهرمانی دارند، متفاوت بوده و بر اساس ماهیت آنها خواهد بود. این موضوع به منزله انتصابی بودن رئیس برای این فدراسیونها نیست.»
اینکه ترکیب مجامع فدراسیون همگانی، روستایی، پزشکی ورزشی و زورخانهای به چه شکل خواهد بود مشخص نیست، اما این ابهام وجود دارد که چرا وزارت ورزش اجازه نمیدهد مجامع آنها همچون مجامع سایر فدراسیونها برگزار شود. در فدراسیونهای دیگر اعضای مجمع متشکل از روسای هیئتهای استانی، نماینده ورزشکاران و مربیان و داوران هستند و در نهایت رئیسی که انتخاب میشود با اکثریت آرای این اعضا انتخاب میشوند.
در بین این ۴ فدراسیون، فدراسیونهای پزشکی ورزشی، همگانی و حتی روستایی عشایری با گردش مالی بالایی فعالیت میکنند و شاید یکی از دلایلی که وزارت ورزش به دنبال این است که تمام و کمال روی آنها مدیریت کند همین گردش بالای مالیشان است. به طور مثال بیمه ورزشکاران در همه رشتههای ورزشی توسط فدراسیون پزشکی ورزشی انجام میگیرد و سالانه درآمد هنگفتی از این طریق نصیب این فدراسیون میشود.
نکته دیگری که در خصوص فدراسیونهای مورد اشاره باید گفت این است که تغییر ماهیت این فدراسیونها میتواند این شائبه را افزایش دهد که وزارت ورزش به دنبال این است که کسانی را به عنوان رئیس آنها منصوب کند که عملا در شرایط برابر شانسی برای ریاست در این فدراسیونها ندارند.
در این بین اظهارنظر علیرضا خسروی، مدیرکل امور مشترک فدراسیونها در خصوص این موضوع هم جالب است. وی در گفتگو با میزان گفت: من از چنین موضوعی بیخبرم و اصلا نمیدانم این مسئله در اساسنامه جدید فدراسیونها آمده است یا خیر.
باید دید این اساسنامه به تایید شوری نگهبان میرسد یا خیر، اما در صورتی که این اتفاق رخ دهد باید شاهد اتفاقات عجیب و غریب در این فدراسیونها بود. مسلم است که فدراسیونهای ورزشی نقش اصلی را در گسترش و پیشرفت ورزش کشور دارند و در صورتی که تصمیمات غیر ورزشی برای آنها گرفته شود میتواند باعث تضعیفشان شود.