صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات جهانی هفته؛ تنش کرونایی آمریکا و چین و تلاش واشنگتن برای فعال کردن مکانیسم ماشه

۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۱۸۴۱۰
ادامه جنگ لفظی میان مقام‎های آمریکا و چین و احضار شدن سفیر آلمان در بیروت به دلیل اقدام اخیر برلین علیه حزب الله از جمله مهم‌ترین تحولات جهان در هفته‌ای که گذشت، بودند.
- برخی از مهمترین تحولاتی که طی هفته گذشته در سطح جهان و منطقه به وقوع پیوسته‌اند به شرح زیر است:

*وزارت خارجه لبنان سفیر آلمان را احضار کرد

وزارت خارجه لبنان ضمن فراخواندن سفیر «آلمان» در «بیروت» به دلیل اقدام «برلین» در قرار دادن نام حزب الله در فهرست سازمان‌های تروریستی، بر نقش اساسی و سیاسی «حزب الله» در این کشور تاکید کرد.

«ناصیف حتی»، وزیر خارجه لبنان، «جورج برگلن»، سفیر آلمان در بیروت را به منظور ارائه توضیح در مورد تصمیم «برلین» برای قرار دادن نام حزب الله در فهرست گروه‌های تروریستی احضار کرد.
 
 

سفیر آلمان در دیدار با وزیر خارجه لبنان مدعی شد «تصمیم اخیر دولت آلمان که از مدتی قبل اتخاذ و اخیرا اجرایی شده، حزب الله را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار نمی‌دهد بلکه فعالیت‌های این گروه را در خاک آلمان ممنوع اعلام می‌کند.»

*تحولات عراق، موعد جسه رای اعتماد به کابینه الکاظمی

رییس پارلمان عراق گفت «جلسه رای گیری در مورد افراد پیشنهادی مصطفی الکاظمی به منظور تصدی پست‌های وزارت کابینه برگزار می‌شود.»
 


وی در ادامه ضمن اعلام حمایت خود از نخست وزیر جدید، تاکید کرد «الکاظمی توانایی خارج کردن عراق از بحران‌های مبتلابه را دارد.»

«الکاظمی»، رییس پیشین استخبارات عراق روز ۹ آوریل (۲۱ فروردین) و در پی انصراف «عدنان الزرفی»، به عنوان مامور جدید تشکیل کبینه معرفی شد.

*بازداشت ۲ عضو تیم امنیتی ترامپ در ونزوئلا

«نیکلاس مادورو»، رییس جمهور ونزوئلا، در نطق تلویزیونی ضمن اشاره به تحرکات اخیر برای انجام حملات تروریستی در خاک این کشور گفت که «۲ تبعه آمریکایی در ارتباط با تحرکات اخیر بازداشت شده‎اند.»

این در حالی است که روز دوشنبه وزارت دفاع ونزوئلا از آماده باش کامل ارتش این کشور خبر داده بود.

این تصمیم پس از آن صورت می‌گیرد که گزارش‌هایی مبنی بر تلاش برخی گروه‌ها در خارج از ونزوئلا برای انجام حملات تروریستی دریایی منتشر شده بود.
 

وزارت دفاع ونزوئلا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «تمامی واحد‌های ارتش این کشور برای مقابله با هرگونه تهدیدی آماده هستند.»

رییس جمهور ونزوئلا هویت این ۲ تبعه آمریکایی را اعلام کرده و با نشان دادن پاسپورت و کارت شناسایی آن‌ها گفته «این ۲ نفر از نیرو‌های امنیتی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، هستند.»

*مقابله پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متجاوز در آسمان حلب

پدافند هوایی سوریه دوشنبه شب با حملات هوایی رژیم صهیونیستی در آسمان استان «حلب» مقابله کرد.
 

براساس بیانیه ارتش سوریه، پدافند هوایی این کشور موفق شد با حملات موشکی رژیم صهیونیستی به مرکز تحقیقات «السفیره» در حومه شرقی استان حلب و تجاوز هوایی به مرکز پژوهش‌های علمی و کارخانه‌های «الدفاع» در حومه همین استان مقابله کند.
براساس گزارش شبکه الاخباریه، دست‎کم صدای ۳ انفجار در آسمان حلب شنیده شد که مربوط به مقابله پدافند هوایی با اهداف متجاوز بود.

*مانع تراشی آمریکا برای وام صندوق بین المللی پول به ایران و سوریه

«الکساندر پانکین»، با متهم کردن آمریکا برای مانع تراشی در برابر واگذاری وام صندوق بین المللی پول به ایران و سوریه، خواستار کمک نهاد‌های مالی جهانی به کشور‌های درگیر در بحران کرونا شد.
 

طبق گفته معاون وزیر خارجه روسیه، اقدام کشور‌های سهامدار عمده صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از جمله آمریکا که با انگیزه‌های سیاسی مانع واگذاری وام‌ها در شرایط بحران انسانی به کشور‌هایی همچون ایران و سوریه می‌شوند، غیرقابل قبول است.
*انتقال تروریست‌های داعشی از سوریه به عراق

طبق اعلام خبرگزاری سوریه، نیرو‌های آمریکایی در تلاش برای انتقال تروریست‌های داعشی از زندان‌های نیرو‌های دموکراتیک کرد موسوم به «قسد» در استان الحسکه سوریه به پایگاه‌های خود در عراق هستند.

براساس این گزارش، حدود ۶ دستگاه از خودرو‌های اشغالگران آمریکایی از عراق وارد سوریه شده و به یکی از زندان‌های شرق شهر «الشدادی» واقع در حومه حسکه رفتند و در نهایت مجدد به خاک عراق بازگشتند.
 

از این رو، گمان می‌رود نیرو‌های آمریکایی تعدادی از تروریست‌های داعشی این زندان را به عراق منتقل کرده‌اند.

*ادعای پمپئو در مورد آزمایشگاه‌های ووهان و شیوع کرونا

مایک پمپئو درباره علت شیوع ویروس کرونا گفت: «شواهد بسیار زیادی» برای پشتیبانی از این تئوری که ویروس کرونا از موسسه ویروس‌شناسی ووهان سرچشمه گرفته است نه از بازار حیوانات نزدیک آن، وجود دارد.
 
 
 
*ادعای رویترز؛آمریکا دانشمند ایرانی مبتلا به کرونا را آزاد می کند
 
خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شده که احتمالا واشنگتن «سیروس عسکری»، دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا را که به ویروس کرونا مبتلا شده، به محض بهبودی از این ویروس، آزاد خواهد کرد.

رویترز ادعا کرده که «احتمالا آزادی سیروس عسکری، بخشی از مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا است و تهران نیز آمادگی خود را برای این تبادل اعلام کرده است.»
 


یکی از سخنگویان اداره گمرک و مهاجرت آمریکا نیز به رویترز مدعی شده به محض اینکه سیروس عسکری از نظر پزشکی آماده سفر شود، به ایران بازمی گردد.

 

*گزارش بلومبرگ از مخالفت بسیاری از کشورها با تفسیر آمریکا از برجام

 

خبرگزاری «بلومبرگ» در گزارشی به تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران پرداخته و می‌نویسد «این اقدام احتمالا با استقبال دیگر کشور‌ها مواجه نخواهد شد.»

این گزارش می‎گوید «دولت آمریکا با تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که در سال جاری به پایان می‌رسد، تنش با متحدان خود را تشدید می‌کند.»

«بلومبرگ»، می‎افزاید «این اقدام دولت آمریکا می‌تواند توافق هسته‌ای را که ترامپ ۲ سال پیش از آن خارج شده، از بین ببرد.»
 

این خبرگزاری همچنین به ادعای اخیر مقام‎های آمریکا مبنی بر فعال کردن مکانیسم ماشه در صورت مخالفت سازمان ملل با تحریم تسلیحاتی ایران پرداخته و می‌نویسد «این تفسیری نیست که کشور‌های زیادی با آن موافق باشند.»

در بخشی از این گزارش آمده است «دیپلمات‌های اروپایی در حالی که نمی‌خواستند به طور آشکارا به اختلاف نظر با آمریکا بپردازند، به شرط ناشناس ماندن گفته‎اند آمریکا زمانی که دونالد ترامپ، تصمیم گرفت از برجام خارج شود، این حق را از بین برده است.»

نگارنده این گزارش می‌افزاید «تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت کار ساده‌ای نخواهد بود؛ روسیه پیش از این بار‌ها تاکید کرده که با تمدید این تحریم‌ها مخالف است و چین نیز احتمالا با آمریکا در این زمینه موافق نخواهد بود و هر دوی این کشور‌ها دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل هستند.»

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *