صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاپاندرا: فساد‌های کنونی لکه‌های سیاهی در کارنامه ماست/ مرادی، رئیسی ترقی‌خواه است/ سهمیه‌های وزنه‌برداری ایران بیشتر نمی‌شود

۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۱۸۱۱۳
سرپرست فدراسیون جهانی وزنه‌برداری گفت: سهراب مرادیِ یکی از مدعیان اصلی کسب مدال در بازی‌های المپیک است، البته امتیاز‌های او پس از دوران ریکاوری‌اش کاهش یافته است.

- بعد از انتشار اسنادی از رسوایی تاماش آیان در رسانه‌های مختلف که متهم به دریافت رشوه و حضور در پرونده‌های دوپینگ سیستماتیک شده بود، رییس کهنه‌کار فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری به مدت ۹۰ روز تعلیق شد، اما در نهایت و پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان استعفا کرد که این استعفا توسط هیئت اجرایی پذیرفته شد تا پس از نزدیک به نیم قرن (۴۳ سال) حضور در عرصه بین‌المللی وزنه‌برداری، از تشکیلات فدراسیون جهانی خداحافظی کند؛ جایی که از سال ۱۹۷۶ مقام‌های عالی را در آن نهاد به عهده داشت.

آیان ۸۱ ساله به مدت ۲۴ سال دبیرکل IWF بود و از سال ۲۰۰۰ نیز به عنوان رییس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری انتخاب شد، اما پس از حواشی به وجود آمده و افشاگری‌های رسانه‌های بین‌المللی علیه پشت پرده‌های رخ داده در این سال‌ها، اعضای هیئت رییسه با انجام یک کودتای نرم، رأی به تعلیق موقت پدرخوانده دادند و سرانجام وی مجبور به کناره‌گیری و استعفا شد. در نهایت اعضای هیئت اجرایی اورسلا پاپاندرا، نایب رییس آمریکایی فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری  را به عنوان سرپرست موقت این فدراسیون تا زمان برگزاری انتخابات منصوب کردند که بعد از قطعی شدن تعویق بازی‌های المپیک توکیو، وی به عنوان سرپرست بلندمدت به فعالیتش ادامه خواهد داد.

در همین راستا اورسلا پاپاندرا، سرپرست فدراسیون جهانی وزنه‌برداری گفت‌وگویی را با در خصوص شرایط روز این رشته و همچنین نقش ایران به عنوان یکی از قطب‌های وزنه‌برداری جهان انجام داده که متن آن را در زیر می‌خوانید:

*برای اولین بار در تاریخ وزنه‌برداری یک خانم به عنوان سرپرست فدارسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) رسید.

بله، همینطور است. من دهه‌ها ابتدا به عنوان ورزشکار و سپس به عنوان سرمربی وزنه‌برداری فعالیت داشتم. من پیش از اینکه به عنوان عضو هیئت رییسه فدراسیون وزنه‌برداری آمریکا و رئیس فدراسیون وزنه‌برداری آمریکا فعالیت کنم، هشت سال به عنوان نماینده وزشکاران مشغول به کار بودم و در ادامه در سال ۲۰۱۷ اولین نایب رئیس زن فدراسیون جهانی لقب گرفتم.

حقیقت ماجرا این است که شور و اشتیاق من به وزنه‌برداری با علم و آموزش از این ورزش گره خورده است. اشتیاق من از زمانی نشأت می‌گیرد که به عنوان ورزشکار و مربی در پی ساخت سازمانی با کارکرد درست بودم. ابتدا در آمریکا به مدت ۱۱ سال عضو هیئت رییسه فدراسیون وزنه‌برداری آمریکا بودم و حالا به عنوان رئیس موقت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری فعالیت دارم. ما به شفافیت و پاسخگویی در سازمان‌مان (IWF) نیاز داریم؛ به این منظور تمایل دارم تا تغییراتی ضروری در بدنه فدراسیون جهانی به وجود بیاورم تا به آن جایگاهی که می‌خواهیم برسیم. مهم‌ترین دارایی ما، ورزشکارانمان و فدراسیون‌های عضو هستند که از دید من این دارایی را گُم کرده بودیم.

*رابطه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری و ایران چگونه است؟ آیا امیدی به عضویت نمایندگان ایران در IWF است؟

اعضای هیئت مدیره و کمیته‌های مختلف فدراسیون جهانی توسط فدراسیون‌های عضو انتخاب می‌شوند. به نظر من همیشه هر چیزی امکان‌پذیر است. شما یک رئیس ترقی‌خواه (علی مرادی) دارید که این نشانه خوبی است. همچنین شما در ایران چندین مربی واقعاً برجسته دارید. به نظرم همه آنها کاندیدا‌های مناسبی برای عضویت در IWF هستند.

*شانسی برای میزبانی ایران از مسابقات قهرمانی جهان قائل هستید؟

وقتی در ایران بودم، به عنوان میهمان این کشور، از قوانین ایرانیان پیروی کردم که این احترام گذاشتن به فرهنگ و قوانین این کشور بود. دوست دارم به ایران بازگردم و برگزاری مسابقات قهرمانی جهان را در آنجا نظاره‌گر باشم که اگر این اتفاق بیفتد، اتفاق برجسته‌ای است.

*وزنه‌برداری در رده زنان در ایران بتازگی راه‌اندازی شده است. شما وزنه‌برداری زنان را در ایران چطور دیده‌اید؟

زنان ایران فراتر از انتظار ظاهر شده‌اند. دو مسیر وجود دارد، ورزشکارانی که از رشته‌های ورزشی دیگری آمده‌اند و تأثیر فوری خود را به عنوان وزنه‌بردار در رده‌های بالاتر نشان می‌دهند. ایران باید آماده باشد تا همان کاری را که در رده مردان انجام می‌دهد در رده زنان نیز انجام دهد تا با توسعه نیروی لازم در بلندمدت، به نتایج مدنظر برسد. برخی از وزنه‌برداران مرد ایرانی در سطح جهان جزو بهترین‌ها هستند که با حمایت مناسب، چنین توانمندی در وزنه‌برداران زن ایرانی نیز وجود دارد.

*فکر می‌کنید چه زمانی انتخابات ریاست IWF برگزار خواهد شد؟
 
بر اساس اساسنامه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری، انتخابات باید در ماه مِی سال پس از بازی‌های المپیک برگزار شود. با توجه به تعویق افتادن بازی‌های المپیک، برخی سئوالات قانونی در این خصوص مطرح شده است، اما من فکر می‌کنم که باید از اساسنامه خود پیروی کنیم. به هر حال شرایط ویروس کرونا و تعداد افرادی که قرار است در انتخابات گردهم بیایند هم باید لحاظ شود، اما ایده خود من این است که انتخابات در اواخر زمستان سال آینده (۲۰۲۱) برگزار شود.
 
*افزایش آمار دوپینگ در وزنه‌برداری، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) را به فکر انداخته تا حذف این رشته را بازی‌های المپیک را مورد بررسی قرار دهد.
 
این یکی از مشکلات عدیده‌ای است که ما باید با آن کنار بیاییم. ما تازه در شروع راه برای پاکسازی وزنه‌برداری هستیم و باید سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای را برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی به کار بگیریم. در حال حاضر در حال بحث و انجام کار بر روی ایجاد فاصله بیشتر بین IWF و کنترل مبازه با دوپینگ هستیم که اگر چنین چیزی (دوپینگ) وجود خارجی دارد، خیلی مهم است که اقدام به حذف آن کنیم، به شرطی که فدراسیون‌های عضو نیز علاقه‌مند به این کار باشند. اگر می‌خواهیم وزنه‌برداری در بازی‌های المپیک باقی بماند، باید قوی‌تر از گذشته باشیم. فساد‌های کنونی لکه‌های سیاه دیگری در کارنامه ماست.
 
*سطح وزنه‌برداری ایران را در سال‌های اخیر چطور دیده‌اید و فکر می‌کنید وزنه‌برداران ایرانی شانسی برای کسب مدال در بازی‌های المپیک دارند؟
 
من فکر می‌کنم دو وزنه‌بردار ایرانی شانس بالایی برای کسب مدال در بازی‌های المپیک دارند که یکی از آنها علی هاشمی، قهرمان دو دوره مسابقات جهانی است که شانس بالایی برای کسب مدال دارد. سهراب مرادیِ سرحال هم یکی از مدعیان اصلی کسب مدال در بازی‌های المپیک است، اما امتیاز‌های او پس از دوران ریکاوری‌اش کاهش یافته است. کیانوش رستمی هم پس از حذف از مسابقات جهانی، نتوانست تا پیش از ضرب الاجل تعیین شده در مسابقات سوئیس ثبت‌نام کند. بدون این دو وزنه‌بردار (مردای و رستمی)، هاشمی و البته فوق‌سنگین سطح بالای شما یعنی داودی، شانس بالایی برای گرفتن سهمیه و کسب مدال در بازی‌های المپیک دارند.

*به عنوان پرسش آخر، آیا این امکان وجود دارد که به خاطر تعویق بازی‌های المپیک، سهمیه تیم‌های مختلف از جمله ایران تغییر کند؟
 
خیر، قرار نبوده تغییراتی در بحث انتخابی بوجود بیاید. ما دستورالعمل‌های خود در این رابطه را به طور شفاف به کمیته بین‌المللی المپیک تقدیم کرده‌ایم و سهمیه ایران هم بیشتر نمی‌شود.
 
گفت‌وگو از یدالله محمدی


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *