زندانهای پرازدحام انگلیس در دوران کرونا؛ نگهداری از زندانیان در کانتینرهای حمل بار
زندان های انگلیس در میانه شیوع کرونا به کانون اصلی شیوع این بیماری مبدل شده اند اما همچنان مورد غفلت واقع می شوند.
به گزارش پایگاههای «جاستیس گپ و ورکرز لیبرتی»، انتقادات به حزب «محافظه کار»، حزب متبوع «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس در مورد اصرار بر نگهداشتن زندانیان در زندانها در میانه شیوع بیماری کرونا در این مراکز، افزایش یافته است.
براساس گزارشها، زندانهای انگلیس از همان ابتدای شیوع کرونا در این کشور به عنوان کانونهای احتمالی عفونت مورد توجه قرار گرفتند؛ چرا که شمار زیادی از زندانیان انگلیسی با مشکلات پزشکی مواجه هستند و در زندانها نیز مراقبتهای بهداشتی و درمانی کامل وجود ندارد.
از سوی دیگر جریان روزانه ملاقات زندانیان با خانوادههایشان و ارائه دهندگان خدمات به زندانها و همچنین ارتباط با کارکنان زندان در ساعات ادارای و غیر اداری، عامل مهمی در شیوع بیماری هستند.
آمارها از ابتلای ۳۴۵ زندانی به کرونا و مرگ ۱۵ نفر دیگر تا پایان ماه آوریل (۱۰ اردیبهشت) حکایت دارند.
براساس برآوردهای انجام شده انتظار میرود بیش از ۲ هزار زندانی در انگلیس به کرونا مبتلا شوند.
وزارت دادگستری انگلیس در ۴ آوریل (۱۵ فروردین) اعلام کرده بود که ۴ هزار نفر از زندانیان را با هدف مقابله با شیوع کرونا آزاد میکند، این در حالی است که انجمن زندانها اعلام کرد برای مبارزه با شیوع کرونا در زندانها باید ۱۵ هزار نفر از ۸۲ هزار و ۵۰۰ زندانی انگلیسی آزاد شوند.
در نهایت دو هفته پس از دستور وزارتخانه مذکور تنها ۳۳ زندانی به طور موقت آزاد شدند و روند آزادی زندانیان به علت آنچه اشتباه در آزادی برخی مجرمان خوانده شد، به حالت تعلیق درآمد.
کاهش آمار زندانیان در انگلیس به زیر ۸۱ هزار نفر در روزهای گذشته نیز نه به خاطر اجرای دستور آزادی موقت بلکه تعلیق زمان برگزاری دادگاههاست.
کارشناسان در مورد افزایش میزان خودکشی در زندانهای انگلیس به دلیل تعلیق ملاقاتهای خانوادگی، توقف خدمات زندانها و البته حبس در کانتینرهای حمل بار هشدار دادهاند.
منتقدان بر این باور هستند که زندانهای انگلیس که توسط محافظه کاران پُر نگه داشته شدهاند، مملو از افراد فقیر، بی خانمان، بیماران روانی، معتادان، اقلیتهای قومی هستند.
از سوی دیگر یک دیده بان حقوق بشر اروپایی ضمن ناامن، خشن و پر ازدحام خواندن زندانهای انگلیس، زندانهای این کشور را به اعمال خشونت علیه زندانیان متهم کرد.
در گزارش این دیده بان آمده است «زندانهای انگلیس به بهانه حمله پیشگیرانه دست به خشونت گسترده علیه زندانیان میزنند؛ در حالی که رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز و شکنجه به عنوان عمل سرکوبگرانه غیرقانونی است.»
این گزارش در ادامه تاکید دارد «زندانهای مردان در انگلیس خشن، ناامن و پرازدحام بوده و بسیاری از زندانیان مجبور به گذراندن دوران حبس در انفرادی هستند.»
بررسیها نشان میدهد در ۱۲ ماه گذشته، خشونت بین زندانیان در انگلیس ۱۱ درصد و خشونت زندانیان علیه کارکنان ۱۵ درصد افزایش یافته است، اما بیشترین نگرانی مربوط به خشونت کارکنان علیه زندانیان است که عملی بسیار شایع محسوب میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *