صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احقاق حقوق ملت ایران؛ رویکرد قوه قضاییه در عرصه بین المللی

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷:۰۹
کد خبر: ۶۱۷۸۰۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه ، با حضور در برنامه تلویزیونی «مکث»، ورود به عرصه بین المللی و احقاق حقوق ملت ایران را یکی از رویکردهای مهم و جدید قوه قضائیه دانست.

-بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر،«علی باقری»، معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه ، عصر امروز (یکشنبه) با حضور در برنامه تلویزیونی "مکث" که از شبکه سه سیما پخش شد ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و تسلیت وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها، درخصوص ممنوعیت فعالیت حزب الله لبنان از سوی آلمان، اظهار داشت: اقدام دولت آلمان برای ما و همه افرادی که از دریچه "حق" و "عدالت" به دنیا نگاه می‌کنند، یک موضوع غریب و غیرقابل باور است، اما آن‌ها از دریچه ما به دنیا نگاه نمی‌کنند.

وی با طرح مثالی، افزود: وقتی یک دزد اموال فرد درمانده‌ای را می‌دزدد، این اقدام در چشم ما کار غیر اخلاقی و شنیعی است، اما در جمع دزد‌ها این کار پسندیده هم هست؛ بنابراین پدیده‌هایی که از سوی نظام استکباری و عوان و انصارش در عرصه‌ها و دوره‌های متفاوت شکل می‌گیرد، نگاه آن‌ها به آن موضوع است. ما حزب الله را برخاسته از توده‌های مردم لبنان و رسالت اصلی آن را اخراج نیرو‌های اشغالگر و پاکسازی خاک مقدس لبنان از چکمه‌های نجس و کثیف صهیونیست‌ها می‌دانیم که در این کار هم موفق شد و بعد پا را فراتر گذاشت و به کمک ملت سوریه آمد و پرچمدار و جلودار دفاع از حقوق ملت‌های مسلمان شد.

آلمان صدام را به سلاح شیمایی مجهز کرد/ حزب الله در قلب مردم لبنان و مسلمانان جای دارد

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه این روایت واقعی است که ما می‌بینیم، تأکید کرد: آن‌طرف از منظر دیگری به موضوع نگاه می‌کنند، آن‌ها رژیم صهیونیستی را متحد اصلی خود می‌دانند. دولت آلمان در ۵ سال گذشته بیشترین کمک‌ها را در جنگ اخیر به رژیم سعودی علیه ملت یمن کرده و نقش اصلی را در تجهیز و تسلیح این رژیم داشته است، پس این موضوعات برای آن‌ها عادی است.

وی در ادامه به جنگ تحمیلی ایران و عراق اشاره کرد و گفت: آلمانی‌ها صدام را به سلاح شیمیایی تجهیز کردند، کار مهم دیگری که انجام دادند این بود که مصدومین شیمیایی ایران را با پول ملت ایران پذیرش کردند چرا؟ برای اینکه ببینند سلاح هایشان چه اثری روی جوانان پاک ایرانی داشته تا بتوانند سلاح هایشان را ارتقا دهند.

باقری با یادآوری خاطره‌ای از دوران مذاکرات هسته‌ای، بیان کرد: در آن دوران اتحادیه اروپا منافقین را از لیست گروه‌های تروریستی خارج کرد! منافقینی که جزء کثیف‌ترین موجودات روی کره زمین و منفورترین گروه‌ها نزد ملت ایران هستند. سفیر ما در مقر اتحادیه اروپا در بلژیک با یکی از مقامات اتحادیه اروپا در این خصوص مذاکره کرد و گفت منافقین ۱۳ هزار ایرانی بی گناه را شهید کردند چرا این کار را کردید؟! سفیر در جواب خیلی صریح گفت ما از شما در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خواسته‌هایی داریم شما گوش نمی‌دهید و در این عرصه پیشرفت‌هایی داشته اید ما هم از ابزار‌های خود علیه شما استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: در قضیه ممنوعیت فعالیت حزب الله هم خیلی واضح صهیونیست‌ها گفتند ما از آلمان خواستیم که این کار را انجام بدهد. آلمان هم خجالت نمی‌کشد که تبدیل به مزدور رژیم صهیونیستی شده و حزب اللهی که مدافع ملت‌های بی دفاع و مظلوم است در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده است.

کار غربی‌ها تروریسم شویی و تروریسم زایی است/ جایی که منافعشان حکم کند دست به هر جنایتی می‌زنند

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: غربی‌ها یک حربه‌ای برای تامین منافع خود دارند. سیاست‌ها و رفتار‌های غربی‌ها بر اساس حق و عدالت نیست، بلکه بر اساس منافع خودشان است نه منافع مردمشان، همانطور که در قضیه کرونا مشخص شد. آن‌ها منافع یک گروهی که در حاکمیت هستند را تنها در نظر می‌گیرند. جایی که منافعشان اقتضا کند تروریسم شویی می‌کنند مثل منافقین که به آن‌ها تجهیزات و هر نوع امکاناتی می‌دهند تا فعالیت کنند.

وی افزود: تروریسم زایی کار دیگر آنهاست. همانطور که الان حزب الله را تروریست نامیدند، چندی قبل امریکایی‌ها نیروی قدس و سپاه پاسداران ایران را گروه تروریستی نامیدند و یا حماس و گروه‌های آزادی بخش دیگر. از حربه‌های خود برای تروریسم شویی و تروریسم زایی استفاده می‌کنند وعدالت، حق، کرامت انسانی و حقوق ملت‌ها هیچ جایگاهی در سیاست‌ها و رفتار‌های آن‌ها ندارد.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به اینکه بخش بین الملل دستگاه قضا باید درعرصه خارجی در خصوص احقاق حق ملت ایران فعال باشد، گفت: یکی از رویکرد‌های مهم قوه قضاییه ورود به عرصه بین المللی است. تأکید مقام معظم رهبری درسال گذشته نیز در دیدار با مجموعه مسئولین قوه قضاییه همین موضوع بود. نکته محوری که ایشان تأکید فرمودند این بود که وظیفه قوه قضاییه این است که حقوق عامه را درعرصه بین المللی پیگیری کنید. این رویکرد جدید مبتنی بر این است که اقدام علیه ایران باید هزینه‌مند شود. یعنی نباید اینگونه باشد که هر کشوری علیه جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران اقدام کند و هیچ هزینه‌ای نپردازد.

وی افزود: همانطور که در عرصه نظامی نشان دادیم که هر کشوری حتی امریکا علیه ما اقدامی کند باید هزینه بپردازد یعنی یک روز پهبادش ساقط می‌شود، یک روز پایگاهش در کشور دیگر مورد اصابت موشک‌های جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد، در عرصه حقوقی و سیاسی و در همه عرصه‌ها باید همینطور باشد. در مورد موضوع شیمایی قبلا چند اقدام انجام شده، ولی موردی بوده است؛ یعنی برخی از مصدومین شیمایی ما شکایت‌هایی را در دادگاه لاهه مطرح و مورد پیگرد هم قرار دادند، ولی نکته مهم این است که اساس تجهیز صدام به این سلاح‌ها جنایت است و بیش از صد‌ها هزار رزمنده ایرانی با هر نفس کشیدن مرگ را تجربه می‌کند.

مصدومین شیمایی ایران شاهدان زنده هستند/ اهمیت حقوق ملت ایران را باید به همه نشان دهیم

دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر اینکه مصدومین شیمایی ایران شاهدان زنده هستند و وجود دارند، خاطرنشان کرد: یکی از دستور کار‌های ما در دوره جدید پیگیری پرونده‌های شیمایی است و پیگیری را هم شروع کردیم البته نه فقط در عرصه شیمایی در همه عرصه‌های مختلف دستور کار‌هایی را داریم.

وی در ادامه سخنانش گفت: یک موضوع دیگر که بسیار مهم است نشان دادن اهمیت حقوق ملت ایران است. به جهت اینکه طرف‌های مقابل ما و امریکایی‌ها از ابزار رسانه در راستای اهداف نامشروع خود به خوبی استفاده می‌کنند. برخی مواقع حتی این اهداف نامشروع را در ذهن خود ما جا می‌اندازند. مثلا در دوره هسته‌ای ما با این موضوع مواجه بودیم که می‌گفتند پرونده هسته‌ای به کجا می‌رسد؟! سئوال من این بود که چرا پرونده؟ چون پرونده برای مجرمان است ما فعالیت هسته‌ای داریم، چرا؟ چون آن‌ها برای ما جا انداخته بودند. آن‌ها واژه حقوق بشر را هم با مفهوم خاصی جا انداخته اند.

باقری ادامه داد: در همین راستا هم یک مقام امریکایی یا سازمان امریکایی گزارش می‌دهد که ایران ناقض حقوق بشر است و استدلال هم می‌کنند که مثلا اقای الف و یا خانم ب، حقوقش ضایع شده و ما مدافع حقوق بشریم و ایران ناقض حقوق بشر است! امریکایی‌ها با برجسته و بزرگ کردن حق یک نفر در سازمان‌های بین المللی و شورای حقوق بشر با استفاده از ابزار‌ها و امکانات رسانه و حقه‌های سیاسی، حقوق تمام ملت ایران را سلب می‌کنند. مثل حق هسته ای، که حق یک فرد نیست بلکه حق همه ملت ایران اعم از حق اقوام، حق اقلیت ها، حق مذاهب و حتی مخالفین حکومت. به همین خاطر هم در برجام حقوق ملت ایران را سلب کردند. تأکید ترامپ هم الان روی همین نکته است که الی الابد ایران هیچ حق هسته‌ای نداشته باشد.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه، در ادامه گفت: یکی از وظایف ما به ویژه در رسانه این است که مساله حقوق ملت را تبیین و روشن کنیم. بعضی وقت‌ها در این غوغای غبار آلود سیاسی، حقوق ملت تحت الشعاع بحثی که آن‌ها به عنوان حقوق بشر مطرح می‌کنند که نادرست هم هست، این است که حقوق یک ملت را در طول نه یک روز، نه یک سال، نه یک دوره ریاست جمهوری و یا یک مجلس بلکه الی الابد می‌خواهند حقوق ملت ایران را نادیده بگیرند.

وی تأکید کرد: در بحث تحریم‌های امریکا علیه ملت ایران باید بگویم امریکایی‌ها از ابتدای انقلاب علیه حق پیشرفت ما اعمال تحریم کردند و درعلوم و فنون و صنایع به بهانه اینکه کاربرد دوگانه دارد ما را تحریم کردند. تمام فناوری‌های پیشرفته کاربرد دوگانه دارد، چون جدید و نو است و نیاز به سرمایه گزاری سنگینی دارد که دولت‌ها فقط روی ان سرمایه گزاری می‌کنند. دولت‌ها هم فقط برای حفظ امنیت ملی روی آن سرمایه گزاری می‌کنند، پس وجهه نظامی دارد. هسته‌ای اول بمب بوده بعدا پزشکی و کشاورزی و... شد.

تحریم‌ها موجب پیشرفت ما در تمام عرصه‌ها شد/باید بحث حقوق ملت ایران را در عرصه جهانی به یک مساله تبدیل کنیم

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه به این دلیل که ما در عرصه فناوری‌های پیشرفته وارد نشویم ما را تحریم کردند، افزود: تحریم‌ها نه ربطی به حقوق بشر داشت و نه فلسطین و هسته ای. زمانی که آلمان همکاری خود را با ایران در بوشهر در بحث هسته‌ای قطع کرد هیچ جنگی اتفاق نیافتاده بود، آلمانی ها، چون با دیکتاتور کارمی کردند وبا انقلاب او از ایران رفته بود و مردم حاکم شده بودند آن‌ها دیگرنمی توانستند با مردم کار کنند.

وی همچنین گفت: امریکایی‌ها با این نیت که حق ملت ایران را سلب کنند، تحریم‌های هوشمند را با هدف جلوگیری از پیشرفت ما اعمال کردند، وقتی دیدند با وجود تمام تحریم‌ها ایران در تمام عرصه‌ها پیشرفت کرده و همگام با مرز‌های علم و فناوری جهانی قرار گرفته، ملت ایران را با تحریم‌های فلج کننده خواستند محدود کنند؛ گفتند حالا که بدون اجازه ما پیشرفت کردید ما شما را مجازات می‌کنیم. مجازات با تحریم دارو وغذا و تجهیزات پزشکی تا نه ایران جرات کند پیشرفت کند و نه بقیه کشور‌ها.

باقری یادآور شد: امریکایی‌ها به خیال خودشان ۲ سال فشار حداکثری علیه ملت ایران اعمال کردند و از همه ابزار‌ها حتی در عرصه غذا و دارو در این راستا استفاده کردند. اینستکسی که اروپایی‌ها مطرح می‌کنند برای این است که غذا و دارو وارد کشورمان نشود. نتیجه این فشار حداکثری "ماهواره نور" بود؛ به نظر بنده حتی تروریستی اعلام کردن حزب الله هم تبعات همین موضوع است. وگرنه به رسمیت شناختن حزب الله لبنان از سوی آلمان موضوعیتی برای ملت لبنان ندارد، چون حزب الله در قلب ملت و مسلمانان دنیا قرار دارد.

وی در پایان سخنانش تأکید کرد: ما باید بحث حقوق ملت ایران را در عرصه جهانی به یک مساله تبدیل کنیم در صورتی که این مضوع هنوز مساله نشده است. هر موردی می‌تواند تبدیل به مساله شود؛ تحریم علیه ملت ایران و یا هر موضوع دیگری. هر مورد می‌تواند یک ادعای حقوقی قانونی و رسمی جمهوری اسلامی ایران باشد علیه دولت امریکا و علیه دولت‌هایی که تبعیت می‌کنند از امریکا و علیه ملت ایران تحریم‌ها را اعمال می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *