صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ۳۰درصدی درآمد‌ها با تصویب لایحه محرک اقتصادی

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸:۵۴
کد خبر: ۶۱۷۷۰۹
رییس شورای شهر تهران پیش بینی کرد با تصویب لایحه محرک اقتصادی درآمد شهرداری ٣٠ درصد افزایش داشته باشد.

- لایحه محرک اقتصادی درآمد شهرداری از جمله موضوعاتی بود که در دویست و یازدهمین جلسه شورای شهر تهران امروز شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه ) به نقد و بررسی گذاشته شد.

تسریع فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ - ۱۶:۳۶

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در تذکری با بیان اینکه رعایت قانون و اجرای مصوبات شورا مهم‌ترین انتظار اعضای شورا از شهردار و مدیران شهرداری تهران است، گفت: با رعایت و اجرای دقیق و به موقع مصوبات شورا زمینه اداره هر چه بهتر شهر و شهرداری تهران فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران در چارچوب احکام برنامه سوم توسعه شهر تهران، مکلف بوده تا در راستای شفافیت، هوشمندسازی و پایش مستمر فرایند کنترل و نظارت بر تحولات کالبدی و ساخت و ساز در شهر و ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان اقداماتی عملیاتی کند، ادامه داد: باید در ضوابط و مقررات و اصلاح فرایند‌ها و سازوکار‌های مؤثر بر صدور پروانه و گواهی ساختمان به منظور کاهش زمان صدور پروانه و گواهی‌های ساختمانی تا پایان سال اول برنامه بازنگری کرد.

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران عنوان کرد: همچنین در این برنامه به ایجاد شفافیت، رفع تفسیرپذیری و انتشار بر خط عمومی قوانین، ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری و دستورالعمل‌ها، ابلاغیه‌ها و مصوبات مرتبط با ساخت و ساز و فرآیند‌های حوزه شهرسازی و معماری و دسترسی حداکثری شهروندان به آن‌ها تا پایان سال اول برنامه تاکید شده است.

وی با بیان اینکه ارائه تمامی خدمات شهرسازی و معماری شهرداری از جمله صدور پروانه و گواهی‌های ساختمانی به صورت هوشمند و غیرحضوری (شهروندمحور) تا پایان سال اول برنامه از این جمله است، گفت: متاسفانه برخلاف اتمام مهلت مقرر قانونی تا کنون شاهد اجرای تکالیف یاد شده از سوی شهرداری تهران نبوده ایم.

فراهانی عنوان کرد: مناسب است اقدام لازم از سوی شهرداری در اسرع وقت صورت گیرد، بدون شک اجرای هر چه سریعتر این تکلیف می‌تواند زمینه ساز جلب رضایت شهروندان تهرانی و بهبود فرآیند‌های بخش معماری و شهرسازی شود.

تعامل شورای عالی معماری و شهرسازی با بنیاد مستضعفان
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ - ۱۶:۳۵

زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ضمن گلایه از وزیر راه و شهرسازی و اعتراض به مصوبه اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: مطابق بند ٦ طرح تفصیلی مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری "تامین پارکینگ" در پروانه‌های ساختمانی هر یک از کاربری ها، برای همه ساختمان‌ها و در همه پهنه‌ها الزامی است.

وی با بیان اینکه مطابق تبصره ١٠ طرح تفصیلی "کلیه ادارات، ارگان‌ها، نهادها، موسسات، شرکت‌های دولتی و غیر دولتی و بیمارستان ها، ارگان ها، نهاد‌ها و فروشگاه‌های بزرگ با عملکرد‌های گوناگون که مراجعین زیادی دارند در زمان احداث و یا تجدید بنا و یا ساماندهی فضا‌های خود ملزم به تامین پارکینگ هستند"، گفت: مطلع شدیم که شورای عالی معماری و شهرسازی برای مالکان ساختمان پلاسکو استثنا قائل شده و تامین پارکینگ کافی برای این ملک منتفی کرده است؛ در حالی که ساختمان پلاسکو به ۷۰۹ پارکینگ نیاز دارد.

به گفته رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، این تعداد پارکینگ تنها با بازسازی پارکینگ پروانه، آن هم با ٣٠٠ واحد پارکینگ قطعا کفاف مراجعان و کسبه را نمی‌دهد، با وجود اینکه در مجاورت پاساژ پلاسکو قطعه زمین‌های متعلق به مالک (بنیاد مستضعفان و جانبازان) وجود دارد.

وی با بیان اینکه این قطعه زمین‌ها متعلق به بنیاد مستضعفان است و می‌تواند با ساخت آن‌ها پارکینگ مورد نیاز را تامین کند، عنوان کرد: سوال و اعتراض من به وزیر این است که اگر مردم عادی هم می‌خواستند چنین مجتمعی بسازند شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب می‌کرد که بدون تامین پارکینگ چنین ساختمانی ساخته شود؟

نوری تاکید کرد: انتظار از وزیر راه و شهرسازی به عنوان رییس شورای عالی شهرسازی و معماری این است که نسبت به رعایت ضوابط و مقررات تاکید بیشتری اعمال و این گونه استثنا قائل نشوند.

موافقت پلیس با لغو طرح ترافیک
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ - ۱۴:۵۱

پلیس تهران بزرگ موافق حضور کمتر شهروندان در ناوگان حمل و نقل عمومی و لغو اجرای طرح ترافیک است.

سردار حسین رحیمی، رییس پلیس تهران به دنبال اعلام این موضوع از سوی محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران که به دلیل کمبود زمان سوالات اعضای شورای شهر به صورت مکتوب به او ارسال می‌شود، با حضور در جمع خبرنگاران درباره وضعیت ترافیکی این روز‌های پایتخت گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و میزان تراکم موجود در شهر تهران پلیس مخالف اجرای محدودیت‌های ترافیکی است، اما از مردم انتظار دارد که از انجام سفر‌های غیر ضروری خودداری کنند.

وی با بیان اینکه وضعیت پایتخت در حوزه کرونا نگران کننده و تصمیم ستاد مقابله با کرونا مبنی بر لغو طرح ترافیک درست است، اضافه کرد: پلیس موافق حضور کمتر شهروندان در ناوگان حمل و نقل عمومی است، البته اخیرا صحبت‌هایی مبنی بر اجرای طرح ترافیک از ساعت هشت صبح تا ١۶ مطرح شد که مجددا پلیس با این پیشنهاد مخالفت کرد.

رییس پلیس پایتخت در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کلانتری‌های شهر تهران گفت: مصوبه‌ای در این زمینه وجود دارد که یازده سال بر زمین مانده است، شورای عالی امنیت ملی مصوب کرده است که باید تعداد کلانتری‌ها به ۲۰۰ عدد برسد و در گام اول ۴۰ کلانتری احداث شود که پلیس این مصوبه را بر اساس نیاز برای شورای شهر و شهردار ارسال کرده است. از شورای شهر درخواست کردیم از ۳۳ هزار میلیارد بودجه شهر تهران یک درصد آن را به موضوع امنیت اختصاص دهند.

تصویب کلیات گزارش ۱۴ ماده لایحه تحرک اقتصادی
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ - ۱۴:۴۵

کلیات گزارش ۱۴ ماده لایحه تحرک اقتصادی با با تمرکز بر صنعت ساختمان با رای مثبت اعضای شورای شهر به تصویب رسید.

سیدحسن رسولی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در دویست و یازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران به تشریح کلیات لایحه بسته محرک اقتصادی در شرایط بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا، پرداخت و گفت: بیماری کرونا خسارت‌هایی را در سطح جهان ایجاد کرده و با توجه به شرایط پیش آمده رئیس جمهور نیز جلساتی را در حوزه پیشگیری و مبارزه با این بیماری و تسریع در امور عمومی کشور و چاره جویی برگزار می‌کند.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: ما خود را موظف می‌دانیم نسبت به اداره شهر در شرایط بحران به گونه‌ای عمل کنیم که با کمترین آثار و تبعات، امکان زندگی برای شهروندان فراهم کنیم. به موازات اقدامات پیشگیری از آغاز این بحران و ظهور این پدیده جهانی در تعامل نزدیک با شهرداری، کمیسیون‌های مختلف شورای شهر تهران حتی در ایام تعطیلات جلسات متعددی را برگزار کرد و با این پیش فرض که برای مدیریت مالی و اقتصادی شهر تهران به عنوان نماد جمهوری اسلامی ایران باید تحت تاثیر شکاف عمیق منابع و مصارف، چاره‌جویی جدی شود.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس اعلام بانک مرکزی ۸۷ درصد معاملات مسکن در فروردین امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، افزود: این شاخص نشان می‌دهد که با چه وضعیتی مواجه هستیم و مجموعه شهری برای تحقق بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی، ماهیانه باید دو هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان درآمد کسب کند.

رسولی تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود بعید می‌دانم در سه ماهه اول سال جاری به مرز این رقم برسید و برآورد می‌شود از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کمتر از یک سوم درآمد برآورده شده، حاصل شود.  

وی به گزارش حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران اشاره و اضافه کرد: باید تصمیم عاجلی برای شرایط کنونی اتخاذ کرد و لایحه مذکور که با یک فوریت در جلسه گذشته به تصویب رسید، در هفته جاری در کمیسیون‌های برنامه بودجه و معماری و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت که خروجی آن به عنوان بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی و بحرانی ویروس کرونا در ۱۴ ماده تهیه شده است.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که لایحه در ۳ بخش تنظیم شده است، عنوان کرد:بخش اول این لایحه مربوط به ایفای مسئولیت اجتماعی حوزه مدیریت شهری است و باید گفت شورا و شهرداری تهران در باب مشارکت در امور خیرخواهانه با توجه به آسیب‌های جدی که متوجه مردم شده است که در صورت تصویب این لایحه این اجازه به شهردار تهران داده می‌شود که برای کاهش آلام مردم پایتخت در حد مقدورات کمک‌هایی داشته باشد.

وی با اشاره به جزییات بخش دوم بودجه گفت: بخش دوم مربوط به جوایز خوش حسابی است و با توجه به اینکه شهرداری به لحاظ درآمدی با مشکل مواجه می‌کند و شهروندان از حیث توان پرداخت با مشکلاتی مواجه هستند که در صورت تصویب این لایحه این اجازه به شهرداری داده خواهد شد با اتخاذ تدابیر شورای شهر بین منابع و مصارف حد مقدور تعادل را برقرار کند.  

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد؛ بخش سوم لایحه مربوط به حوزه علمی شهرسازی و معماری است، بخش مسکن به عنوان بخش پیشروان اقتصادی کشور در ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی و تشویق سایر بخش‌های تولیدی و خدماتی در صف مقدم است که با تصویب این لایحه به تحرک اقتصادی کمک خواهد کرد.

رسولی با بیان اینکه بخشی از نقدینگی سرگردان جامعه را با این مکانیزم و ساز و کار‌های تشویقی متوجه حوزه مسکن و ساخت و ساز شهری خواهد شد، گفت: با تصویب این لایحه می‌توان از بحران کنونی عبور کرد.  

به گفته این عضو شورای شهر تهران، ماهانه برای اداره شهر و هزینه‌های جاری ۱۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با تمام تلاش‌های صورت گرفته شده تنها ۹۰۰ میلیارد تومان آن تحقق یافته است.

افزایش ۳۰درصدی در آمد‌ها با تصویب لایحه محرک اقتصادی
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ - ۱۴:۳۶

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در پایان دویست و یازدهمین جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح مصوبات جلسه امروز شورای شهر پرداخت و گفت: سردار رحیمی، رییس پلیس پایتخت صبح امروز در صحن علنی حاضر شد و توضیحات مبسوطی درباره عملکرد نیروی انتظامی ارایه کرد، فرمانده انتظامی تهران بزرگ از شورا کمک خواستند تا ساختار جدید خود را در تهران عملی کنند که امیدوارم اعضای شورا به این موضوع اهتمام ورزند و بتوانیم به نیروی انتظامی کمک کنیم.

وی با اشاره به بررسی لایحه بسته محرک اقتصادی در ادامه جلسه اضافه کرد: هفته گذشته شهردار تهران این لایحه را تقدیم شورای شهر کرد و در این هفته همه فعال بودند تا نهایتا امروز به تصویب رسید.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این لایحه دارای سه بخش است، توضیح داد: بخش اول مربوط به خوش حسابی شهروندان است، شهرداری بابت خدماتی که ارائه داده پول‌هایی را از مردم می‌خواهد و در این لایحه تاکید شد که اگر مردم زودتر بدهی‌شان را تسویه کند از تخفیف ببشتری بهره مند می‌شود.

بخش دوم موضوع کمک‌های مومنانه و داوطلبانه بود که هاشمی به آن اشاره کرد و گفت: در بخش سوم هم بحث افزایش درآمد از طریق ماده ۱۰۰، خط آسمان و ... مورد بررسی قرار رفت، در این باره مشکلاتی وجود دارد که شهرداری نمی‌تواند مجوز‌های نهایی را بدهد و کار مردم نیز می‌ماند. شورا به خاطر وجود شرایط کرونایی اجازه داد که شهرداری درآمد کسب کند، البته همه این مجوز‌ها منوط به تایید کمیسیون‌های قانونی ازجمله ماده ۵ شد.

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از این راه‌های تامین درآمد کمیسیون ماده ۱۰۰ است، گفت: حدود ۸۰ هزار پرونده در این کمیسیون داریم که حتی مربوط به ۴۰ سال گذشته است که حالا قوانین عوض شده و مشکلاتی در راستای اجرای احکام ایجاد شده است و باید این موارد بررسی شود و علاوه بر این که مشکل مردم حل می‌شود، درآمدی برای شهرداری دارد.

هاشمی در پاسخ به این پرشس که در پی لایحه تصویب شده بسته محرک اقتصادی میزان درآمد شهرداری به چه میزان افزایش می‌یابد، گفت: از طریق خوش حسابی حدود ۳۰ درصد از درآمد‌ها را ممکن است زودتر دریافت کنیم. اما در حوزه مصوباتی که در مسالع شهرسازی است، اختیاراتی که به شهرداری‌ها داده شده سبب می‌شود که پرونده‌ها زودتر بررسی شده و در نهایت شاید شاهد افزایش انگیزه ساخت و ساز باشیم و ممکن است به صورت غیر مستقیم نیز حدود ۳۰ درصد درآمد‌ها افزایش یابد.

وی با بیان این که یکی از مسائل دیگر تنظیم خط آسمان بود، اضافه کرد: به دلیل توافقات و مجوز‌ها بعضا غیر قانونی که در سال‌های گذشته بوده شهر بالا و پایین دارد و اصطلاحا ساختمان‌ها دندان موشی هستند. در یک معبر در یک قسمت مجوز ساخت ساختمان‌های شش طبقه دادند، در این سمت معبر ساختمان‌ها ۵ طبقه هستند و در وسط ساختمان‌ها ۴ طبقه هستند و در برخی مکان‌ها مجبور هستند خط آسمان را اصلاح کند که البته این مسالع حتما باید مجوز کمیسیون ماده ۵ را دریافت کند و تنها در مکان‌هایی که فضای مناسب دارد و نه در کوچه‌های ۵ الی ۶ متری این خط باید اصلاح شود. خط آسمان باید تنظیم شود و شاید درآمدی هم در این حوزه کسب شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *