صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدون توان نظامی موثر، امنیتی وجود نخواهد داشت/دشمنان به دنبال ضربه زدن به اقتدار جمهوری اسلامی ایران هستند

۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳:۱۰
کد خبر: ۶۱۷۶۲
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
خبرگزاری میزان: معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: دشمنان ایران در طول این سالها همیشه به دنبال ضربه زدن به اقتدار جمهوری اسلامی ایران بودند و در این مسیر خدشه دار کردن توان دفاعی جزء برنامه های آنها بوده است.
-گروه سیاسی: توان موشکی کشور يكي از مهم‏ترين محورهاي راهبرد نظامي جمهوري اسلامي ايران براي مقابله با تهديدات است، این موضوع را سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطرح کرد.


وی معتقد است: گنجاندن محدودیت‌های موشکی در قطعنامه شورای امنیت به نوعی اقدام مشکوک در راستا زمینه بهانه جویی علیه ایران‌ و مانعی جدی در مسیر اجرا آنچه برجام نامیده می شود است.


سردارسنایی راد با اشاره به نمونه‌های تاریخی چنین مواردی در عرصه دفاعی و نظامی تصریح می کند: هنگامی که لیبی وعراق حاضر شدند تا اجازه هرگونه بازدید و بررسی پیرامون توان نظامی و دفاعی را بدهند در مقابل شاهد عملیاتی شدن جدی تهدید علیه خود بودند.


در ادامه مصاحبه سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با خبرنگار سیاسی میزان را می خوانید:

باتوجه شرایط امروز بین المللی و منطقه‌ای راهبرد دفاعی و نظامی ایران چگونه قابل تفسیر و تعریف است؟

شرایط منطقه ای پیرامون جمهوری اسلامی ایران نوعی آشفتگی از لحاظ امنیتی به دلیل دخالت نیروهای فرا منطقه ای را تجربه می کند.

در راستای راهبرد دفاعی، نیروی‌های مسلح در جمهوری اسلامی ایران تحت فرمان ولی امر و ولایت فقیه، ساخت،نگهداری و به کاربردن سلاح‌های هسته ای و کشتار جمعی را با توجه به فتوای شرعی حرام می دانند، موضوعی که در راهبرد دفاعی و نظامی ایران با توجه به سابقه تاریخی قابل تفسیر است، این است که در طول سال‌ها ایران و جمهوری اسلامی‌هیچگاه متجاوز نبوده و اگر سالیان اخیرجنگی اتفاق افتاده، به علت تجاوز علیه ملت ما بوده است، بنابراین جمهوری اسلامی با درنظر گرفتن همه شرایط با وجود تاکید بر اقتدار وعزت ملی راهبرد دفاعی را انتخاب کرده است.

چرا با توجه به راهبرد دفاعی به ارتقاء و حفظ توان نظامی ودفاعی تاکید می شود؟

همانطور که گفتم جمهوری اسلامی ایران براساس راهبرد نظامی خود که دفاعی است، هیچگاه تهدید کننده ومهاجم نبوده است، ولی همیشه در طول این سال‌ها به دلیل مختلف با لایه‌های گوناگون تهدید روبه رو بوده است؛ لذا چنین شرایطی ایجاب می کند که جمهوری اسلامی ایران توان نظامی خود را ارتقاء دهد، زیرا مشاهده کرده ایم در منطقه رژیمی مانند رژیم صهیونسیتی همواره زبان تهدید علیه ایران داشته است و حتی در جریان مذاکره طرف مذاکره کننده بارها از لفظ همه گزینه‌ها علیه ایران استفاده می کرد؛ بنابراین جمهوری اسلامی باید توان دفاعی کافی برای بازدارندگی و حتی پاسخگویی به چنین تهدیداتی را داشته باشد که امروز توان موشکی ایران پشتوانه موقعیت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران علیه این گونه تهدیدها است.

ارزیابی شما از مطرح شدن محدودیت‌های موشکلی توسط طرفین مذاکره کننده هسته‌ای و دشمنان انقلاب اسلامی در آستانه جمع بندی توافق هسته‌ای چیست؟

به نظر می‌رسد گنجاندن چنین بندی مسائل و موضوعاتی در قطعنامه شورای امنیت پیرامون توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5، نوعی جفای تاریخی یا فراهم کردن زمینه بهانه جویی علیه منافع مردم ایران است.

بنابراین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هیچگاه اجازه تعرض به توان دفاعی را به هیچ نهاد بین‌المللی یا قدرت‌های بزرگ دنیا نخواهد داد. در چنین شرایطی مطرح کردن و گنجاندن محدودیت های موشکی در قطعنامه شورای امنیت پیرامون جمع بندی مذاکرات هسته ای اقدام مشکوک و حتی می تواند مانعی در مسیر اجرا آنچه متن برجام نامیده می شود،باشد.

به نظرشما دشمنان ایران چرا محدودیت‌های موشکی را در جریان یک مذاکره سیاسی و دیپلماسی مطرح کردند؟

به زبان ساده می توان گفت دشمنان ایران در طول این سالها همیشه به دنبال ضربه زدن به اقتدار جمهوری اسلامی ایران بودند و در این مسیر خدشه دار کردن توان دفاعی جزء برنامه های آنها بوده است.

مطرح کردن محدودیت دفاعی در جریان یک توافقنامه بین المللی که پیرامون یک مسئله دیگر درجریان‌بوده‌است ‌و خارج ‌از چهارچوب ‌اولیه ‌جریان ‌مذاکرات ‌و دیپلماسی ‌نشان‌می‌دهد، دشمنان‌به‌دنبال‌گسترش نفوذ خود هستند، امروز بحث دفاعی و موشکی را در پیش گرفته اند که شاید بتوانند با تحمیل چنین بحثی به اقتدارایران ضربه وارد کنند.دشمنان از ایران قدرتمند و مقتدر هراس دارند و بحث فناوری هسته‌ای بحث اصلی نیست، بلکه موضوع اصلی و نگرانی اصلی آنها ایران مقتدر و قدرتمند است.



با توجه به لایحه‌های تهدیدی گوناگونی که امروز نظام اسلامی ایران را هدف قرار داده؛ قدرت دفاعی و به ویژه موشکی ایران چقدر درعرصه بازدارندگی تهدیدها موثر بوده است؟

این یک منطق نظامی بسیار ساده‌ است که بدون توان نظامی موثر، امنیتی در شرایط امروز جهانی وجود نخواهد داشت، قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر صنعت و علم بومی و تلاش‌های مجاهدانه انقلابی و تجربه هشت سال دفاع مقدس موقعیت بسیار متفاوتی را از لحاظ دفاعی برای ایران در مواجه با تهدید‌های مختلف به ویژه در حوزه بازدارندگی دفاعی رقم زده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *