صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عبور از کرونا همراه با کتاب

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷:۳۲
کد خبر: ۶۱۷۵۴۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در گفت و گو با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر نقش کتاب و کتابخوانی بر کاهش تنگناهای روزهای مبتلا به کرونا، مجموعه اقدامات این موسسه در این زمینه را تشریح کرد.

- طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور گفت: ارائه خدمات بر بستر فضای مجازی از جمله اقداماتی است که موسسه خانه کتاب در روزهای شیوع ویروس کرونا بر آن تاکید دارد و در قالب دو خدمت رسانی دورکاری کارکنان و ارائه خدمات به مخاطبان و ذینفعان موسسه صورت گرفت.

وی در عین حال تصریح کرد: در حوزه دورکاری کارکنان برنامه‌ریزی و انجام دورکاری در تمامی بخش‌های اداری و اجرائی و ارائه گزارش‌های روزانه از میزان کارها و فعالیت‌ها انجام می شود.

حسینی پور ادامه داد: در بخش ارائه خدمات از طریق فضای مجازی به مخاطبان هم اقداماتی از جمله ارائه تمامی کارها از طریق درگاه‌های اداری، برنامه ریزی برای فروش‌های تشویقی و حمایتی و ایجاد درگاه پست کتاب صورت گرفته است.

سامانه پست کتاب راهی برای عبور از کرونا

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در عین حال تصریح کرد: به دنبال شیوع بیماری ناشی از گسترش ویروس کرونا در اواخر سال 1398 که مراجعۀ حضوری به فروشگاه­ها را به شدت کاهش داد و سپس منجر به تعطیلی فروشگاه­ها و بازار شد، خریدهای اینترنتی و غیرحضوری به سرعت گسترش یافت. از آنجا که در این شکل فروش، هزینه ارسال به قیمت تمام شدۀ کالا افزوده می­شود، به منظور کاهش این هزینه و تسهیل فرایند خریدهای غیرحضوری کتاب، خانه کتاب طرح «عبور از کرونا با کتاب» را برپایۀ سامانۀ «پست کتاب» ارائه کرد.

وی افزود: تا اواسط اسفند ۱۳۹۸، ۴۵۰فعال حوزه کتاب و نشر شامل ناشر، کتابفروشی و فروشگاه اینترنتی در سامانه پست کتاب عضو شده بودند که با اجرای طرح «عبور از کرونا با کتاب» تعداد اعضا با رشد ۵۰درصدی به ۶۵۹ فعال شامل ۴۵۲ناشر، ۱۰۶کتابفروشی و ۱۰۱فروشگاه اینترنتی کتاب رسیده است.

مدیرعامل خانه کتاب تاکید کرد: فعالان حوزه نشر در سامانه پست کتاب از فروردین 98 و تا اواسط اسفند 98 تعداد 65هزار مرسوله با هزینه ارسال هفت میلیارد ریال پست کرده اند.

وی بیان کرد: در دوره زمانی۲۵اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تا ۲۵فروردین سال جاری، به حدود ۴هزار منطقه روستایی کتاب ارسال شده است که طولانی ترین مسیر ارسال کتاب از تبریز تا میناب - ۱۹۸۸کیلومتر- وزن۲ کیلو مبلغ ۳ هزار تومان محاسبه شده است. بیشترین میزان ارسال کتاب در این طرح متعلق به تهران، قم و خراسان رضوی و بیشترین دریافت کنندگان کتاب در تهران، اصفهان و فارس بوده اند.

حسینی پور تاکید کرد: ناشران، کتابفروشان، توزیع کنندگان، فروشگاه های اینترنتی کتاب و فعالان تولید و فروش کتاب، در صورت داشتن پروانه کسب و کار معتبر می توانند پس از عضویت در سامانه پست کتاب به نشانی posteketab.com یا از طریق سایت خانه کتاب ketab.ir از این طرح استفاده کنند.

انتشار آثار آرشیوی در شبکه های اجتماعی

وی گفت: انتشار آثار آرشیوی در شبکه های اجتماعی مانند انتشار گزیده برخی از فعالیت‌های خانه کتاب در سال 1398و انتشار مجلات در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی از دیگر اقدامات این موسسه در این بازه زمانی است.

راه اندازی پویش موضوعی با کتاب کرونا را شکست می دهیم

وی از تشکیل و راه اندازی پویش «تندرست باش ای ایران» با هدف تقویت روحیه مردم ایران و مشارکت بزرگان فرهنگ و هنر در جریان مبارزه با ویروس کرونا خبر داد و گفت: موسسه خانه کتاب از اهالی فرهنگ و هنر دعوت کرد تا با شرکت در پویش تندرست باش ای ایران پیام‌های صوتی خود را با مردم ایران به اشتراک بگذارند. این پیام ها همراه با تصویر چهره‌های سرشناس حوزه کتاب و نشر، در فضای مجازی منتشر شد
.
حسینی پور افزود: در این پویش چهره‌هایی مانند سعید تشکری (نویسنده)، محمد‌جعفر یاحقی (نویسند و پژوهشگر)، قاسم رفیعا (شاعر)، ابوالقاسم غلامی‌مایانی‌راد (شاعر و پژوهشگر) و احمد آرام (نویسنده)، حسن بلخاری (پژوهشگر و رئیس انجمن آثار و مفاخر)، نیکنام حسینی‌پور (مدیر‌عامل موسسه خانه کتاب)، محبوبه نجف‌خانی، افسانه شعبان‌نژاد و مصطفی رحمان‌دوست و نوید فرخی از مترجمان،‌ نویسندگان و شاعران حوزه کودک و نوجوان و موسی بیدج، تهمینه حدادی، غلامرضا امامی، هاشم اکبریانی و رضا کاظمی، منصوره اتحادیه، علی بلوکباشی و... مشارکت داشتند.

مدیرعامل خانه کتاب افزود: همچنین، برگزیدگان دومین دوره مسابقه کتابخوانی پوپک دانا با شعار «با کتاب کرونا را شکست می دهیم» نیز در این پویش مشارکت داشتند و فایل تصویری آنها به همراه معرفی کتاب، در فضای مجازی منتشر شد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه اعلام مجموعه اقدامات این موسسه گفت: لغو و تعطیلی فعالیت‌های جمع محور، پویش موضوعی با کتاب کرونا را شکست می دهیم، اعلام آمادگی برای اهدای کتاب به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتشار فهرست کتابفروشی های سراسر کشور، دسترسی به اطلاعات مشتری های طرح های فصلی خانه کتاب، تغییر در شیوه برگزاری نشست های حوزه کتاب و ... از دیگر فعالیت های موسسه خانه کتاب در این ایام است.

بهارانه کتاب به صورت خرید اینترنتی
وی افزود: بهارانه کتاب هم امسال به صورت خرید اینترنتی کتاب صورت گرفته است به این معنا که ارائه طرح برگزاری طرح بهارانه کتاب همزمان با ماه مبارک رمضان به منظور اختصاص بسته‌هایی برای معیشت خانواده‌ها به شکل معنوی خواهد بود.

ساخت کلیپ های موضوعی و انتشار در فضای مجازی
حسینی پور در پایان گفت: ساخت کلیپ های موضوعی از جمله ساخت بیش از 10 کلیپ سخنرانی در خصوص موضوعات مختلف همچون روز جهانی کتاب و حق مولف، روز بزرگداشت سعدی، روز بزرگداشت شیخ بهایی و ساخت 30 کلیپ سخنرانی به مناسبت ماه مبارک رمضان با موضوع آموزه هایی از نهج البلاغه و انتشار آن ها در فضای مجازی از دیگر اقدامات این موسسه در روزهای شیوع کرونا است که امیدوارم با این اقدامات بخشی از فشارهای حاصل از شیوع این ویروس برای مردم به ویژه اهالی فرهنگ کشور کاهش یابد.

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *