کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان و هتلها و آژانسها و شاید هم سوپرمارکتها!
طبق اعلام سایت رسمى فدراسیون فوتبال جمشید نورشرق ، رییس کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان، بلافاصله بعد از انتشار چنین مواردی واکنشی رسمی نشان داد و اظهار داشت: متاسفانه اخیراً موارد و مسائلى از سوى برخى مسئولان یکى از باشگاههاى بدهکار اعلام شده که مغایر با قواعد رسیدگى به دعاوى است. اگر باشگاه یا طرفى از دعوا به صلاحیت کمیته وضعیت در رسیدگى به پروندهاى تردید دارد، مىتواند مراتب اعتراض و ادله خودش را در مراحل بدوى یا حتى پس از صدور حکم رسما و قانوناً اعلام کند. کمیته وضعیت پس از وصول درخواست رسیدگی، تصویر آن را به همراه مستندات برای طرف مقابل ارسال و برابر مقررات مهلت ۱۰ روزهای برای ارائه پاسخ به طرف مقابل میدهد.
در خصوص موضوع مورد بحث نیز اخطاریه مزبور در تاریخ ۰۹/۰۹/۹۸ از طریق سامانه فدراسیون فوتبال برای باشگاه ذیربط ارسال و تقاضا شده اگر پاسخی در قبال موضوع دارند ظرف مهلت مقرر ارائه کنند، ولی متاسفانه هیچ توجهى به این موضوع نشده و هیچ واکنشی چه نسبت به امر صلاحیت و چه نسبت به ماهیت موضوع نشان ندادهاند.
نورشرق افزود: جالب توجه است که پس از صدور حکم بدوی نیز علیرغم اینکه تصویر دادنامه در تاریخ ۰۵/۱۱/۹۸ برای آن باشگاه ارسال شده است و باشگاه میتوانسته ظرف مهلت مقرر در ماده ۱۴ آیین نامه، به این رأی اعتراض نماید، از فرصت اعتراض هیچ استفادهای نکرده و حال که حکم قطعى در خصوص ضرورت پرداخت مبلغ به مرحله اجرا رسیده مىگویند کمیته وضعیت صلاحیت رسیدگى نداشته در صورتى که دیگر با گذشت زمان قانونى حق اعتراضی ندارند.
رای دردسرساز!
باشگاه پارس جنوبی در رای اخیر کمیته تعیین وضعیت به بسته شدن دو پنجره نقلوانتقالاتی و حتی کسر امتیاز در صورت عدم توجه به تسویه حساب فوری با هتل یزدان، محکوم شده است.
البته این رای، عجیب به نظر میرسد چون در فوتبال ایران، سابقه چنین آرایی از سوی کمیته تعیین وضعیت وجود نداشت که بابت یک طلب غیرفوتبالی، یک باشگاه جریمه فوتبالی شود. این طلسم توسط نورشرق و همکارانش شکسته شد. حال سوال اینجاست که چطور این اتفاق افتاده و الان مسئولان باشگاه پارس جنوبی باید چه کاری انجام بدهند؟
نکته مهمتر اینکه اکثر باشگاههای فوتبال ایران با بدهیهای سنگین خارج از زمین مثل بدهی به آژانسهای هواپیمایی، هتلها، فروشندگان آب معدنی، ویتامین، لوازم تمرینی و... مواجه هستند و آیا این آرا قرار است به خاطر بدهی خارج از فوتبال در ادامه باعث کسر امتیاز فوتبالی از باشگاهها شود؟
اگر این مدل بدهیها به خاطر سومدیریت باشد، باشگاههایی که برای کسب هر امتیاز، کلی زحمت کشیدهاند باید پاسوز مدیران خود شوند؟
البته ارائه توضیحات نورشرق به نوعی باعث میشود که پی به تعلل مسئولان تیم پارس جم هم ببریم اما در مجموع به نظر میرسد که طلسمشکنی این رای و یا حتی تعلل مدیران پارس جم در نهایت تابویی را بشکند که بسیاری از باشگاهها در آینده از آن متضرر شوند. متضرر از این نظر که هیچ باشگاهی اکنون بدون بدهی نیست و شاید در آینده این رای و رفع تمام بدهیها به سود فوتبال باشگاهی ایران باشد اما در کوتاه مدت سبب میشود تا امتیازات زیادی از تیمها کسر شود.
نکته دیگر نیز به ماهیت حقوقی کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان باز میگردد و همانگونه که از اسم این کمیته بر میاید مربوط به بازیکنان و مربیان است که با بی دقتی و پشت گوش انداختن مسئولان پارس جم تبدیل به کمیته تعیین وضعیت مربیان، بازیکنان و هتلها و آژانسها و سوپر مارکتها و تمامی بدهکاران تغییر نام خواهد داد.