صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشنهاد کتاب برای شب‌های قرنطینه کرونایی: «بانوی آبی‌ها» الگویی موثر برای دختران جویای نام است

۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۱۶۹۹۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «بانوی آبی‌ها» گفت: داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» پیامی ارزشمند برای جامعه‌انسانی دارد و نشان می‌دهد برای رسیدن به آرزو‌ها باید سخت تلاش کرد خصوصا برخی افراد که خانواده را به عنوان محدودیتی برای اهداف بلند خود محسوب می‌کنند، این کتاب الگوی مناسبی برای دختران جوان و جویای نام است.
راضیه تجار نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون مضمون کتاب «بانوی آبی‌ها» گفت: کتاب «بانوی آبی‌ها» روایتی از زندگی شهلا ده بزرگی اولین خلبان زن ایران است که زنی توانمند و سخت کوش بوده است. 

وی در مورد شخصیت اول داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» ابراز کرد: من همواره معتقدم که تاریخ را کسانی می‌سازند که در زمان خود پیشگام بوده و محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی را پشت سر گذاشته‌اند و نام خود را با تاریخ سرزمین‌شان پیوند زده‌اند. انسان‌هایی که با موانع موجود از خواسته‌ها و رویاهایشان دست نمی‌کشند. شهلا ده بزرگی اولین خلبان زن ایران توانست علاوه بر زندگی خانوادگی در حیطه کاری نیز به اهداف بزرگی دست یابد. اداره زندگی و خانواده که اولویت اول او بود هیچگاه راه را برای ادامه مسیر او مسدود نکرد. 

وی پیرامون چگونگی پرداختن به سوژه کتاب «بانوی آبی‌ها» بیان کرد: خاطرات شهلا ده بزرگی یکی از جمله سوژ‌هایی بود که من با کمال میل آن را قبول کردم، زیرا همواره و از دوران کودکی علاقه ویژه‌ای به پروازو با هواپیما داشتم بنابراین با پیشنهاد این سوژه احساس کردم به هدفی بزرگ نزدیک می‌شوم. 

تجار انقلاب اسلامی ایران را تحولی شگرف، بزرگ و ارزشمند برای جامعه بانوان ایران دانست و تاکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بانوان ایرانی توانستند حضور پر رنگ‌تری در جامعه پیدا کنند و پتانسیل‌های خود را به منصه ظهور بگذارند، این حضور همه‌جانبه تحولی ارزشمند بود، آمار نیز بیانگر همین رویکرد در بخش‌های مختلف کاری و حرفه‌ای و خصوصا در عرصه تحصیلات است. 

وی بخش مهم داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: در مصاحبه‌های که با شهلا ده بزرگی انجام دادم متوجه شدم او همواره دو فعالیت مهم را همزمان انجام می‌دهد و خانواده را به عنوان اولین و مهمترین رویکرد خود در زندگیش در نظر گرفته، اما نحوه مدیریت او سبب شده تا وی علاوه بر کاری به ظاهر مردانه در خانه نیز بانوی توانمندی باشد او همواره هنگامی که در آسمان آبی پرواز می‌کند دلش به یاد خانواده آبی‌اش می‌تپید. 

تجار در مورد پیام داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» ابراز کرد: داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» پیامی ارزشمند برای جامعه‌انسانی دارد و نشان می‌دهد برای رسیدن به آرزو‌ها باید سخت تلاش کرد خصوصا برخی افراد که خانواده را به عنوان محدودیتی برای اهداف بلند خود محسوب می‌کنند. روایت زندگی پر فراز و نشیب شهلا ده بزرگی الگوی مناسبی را پیش روی دختران جوان جویای نام قرار می‌دهد.

 وی بازخورد داستان کتاب «بانوی آبی‌ها» را جذاب دانست و تصریح کرد: بازخورد مخاطبان، برایم جذاب بود، زیرا آنان نیز ارتباط خوبی با شخصیت اول داستان برقرار کرده بودند، اما از همه جذابتر برایم برخورد خود شهلا ده بزرگی در روز رونمایی کتاب بود چراکه کلماتی که در روز رونمایی به کار برد برای من این پیام را به دنبال داشت که رسالتم را به خوبی انجام داده‌ام. 

تجار  سبک نگارش کتاب «بانوی آبی‌ها» را داستانی با شخصیت و اتفاقاتی حقیقی دانست و خاطرنشان کرد: کتاب «بانوی آبی‌ها» به سبک داستانی با شخصیت‌ها و رویداد‌های واقعی نوشته شده است، اما در آن از عنصر تخیل به عنوان بازوی جلو برنده و شاخصی مهم استفاده کرده‌ام. من از نوشتن داستان به صورت منجمد و روایتی لذت نمیبرم لذا در داستان‌های من عنصر خیال همواره حضور دارد، باید بگویم در کتاب هایم اصلا روایت خطی و ساده وجود ندارد بدین ترتیب از تخیلات سیال ذهنم کمک می‌گیرم تا حقایق را به مصالح گوناگون محکم کنم و در نهایت داستانی پخته و ارزشمند را به مخاطب هدیه دهم. 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *