شروع فصلی تازه در چرخه اکران سینمای ایران/هنرمند مطرح سینمای هندوستان درگذشت
- دهمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آغاز طرحی جدید در اکران سینمای ایران به نام «سینما ماشین» اشاره کرد.
«سینما ماشین» بدعت تازه ابراهیم حاتمیکیا در سینمای ایران
- پس از شیوع کرونا و تعطیلی طولانی مدت سینماها، گره سردرگم چرخه اکران در سال جدید تمامی اهالی سینما را نگران کرده بود، گرهای که حتی پیش از این تعطیلات و سالهای گذشته همواره با در صف ماندن تعداد زیادی از آثار سینمایی و ناراحتی فیلمسازان از این چرخه همراه بود.
سال جدید، اما برای سینمای ایران اتفاق تازهای به همراه داشت، پس از آنکه در اوایل اسفند ماه سال گذشته سینماها به صورت کامل تعطیل شدند و آثار اکران نوروز نیز نتوانستند به اکران برسند، پیش بینیها مبنی بر سال سخت سینمای ایران در چرخه اکران خبر میداد، اما ابراهیم حاتمیکیا توانست با یک بدعت تازه نور تازهای به سینمای ایران بتاباند.
وی تصمیم بر اکران آنلاین فیلم سینمایی «خروج» آخرین و بیستمین فیلم خود پیش از اکران سراسری در سالنهای سینما گرفت، این تصمیم در ابتدا ریسک بزرگی خوانده میشد و ترس از قاچاق آن در میان بسیاری از اهالی سینما در بحث و گفتگو بود، اما با وجود تمام مشکلات خروج راه خود را پیدا کرد.
فیلم سینمایی «خروج» بعد از گذر از روزهای سخت آغازین اکران به سرعت مرز یک میلیارد تومان فروش را پشت سر گذاشت، این فیلم روزهای گذشته دو میلیاردی شد تا بسیاری از کارگردانان آثار خود را برای اکران آنلاین آماده کنند، پسرکشی، هایلایت، هفت و نیم، خون شد و طلا از جمله آثاری بودند که آماده اکران آنلاین شدند.
اما این پایان کار ابراهیم حاتمیکیا نبود، وی بار دیگر برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ایران تصمیمی تازه در سینمای ایران گرفت، اکران «سینما ماشین» اقدام تازه حاتمی کیا برای تماشای آخرین ساختهاش بود، اقدامی که شاید برای بسیاری از مخاطبان تازگی دارد، اما بار دیگر میتواند بدعتی تازه در سینمای ایران خلق کند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
«نونی صفر»؛ روایتی جذاب از خاطرات یک رزمنده در جبهههای حق علیه باطل
سید حسن شکری در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «نونی صفر» گفت: کتاب «نونی صفر» خاطرات من در عملیاتهای والفجر ۸ و عملیات تکمیلی کربلای ۵ است، این خاطرات را من در همان زمان که در جبهه بودم مینوشتم و بعدها آن را در قالب کتاب «نونی صفر» به رشته تحریر در آوردم.
وی در مورد فصل نخست کتاب «نونی صفر» ابراز کرد: کتاب «نونی صفر» شروع غافلگیر کنندهای دارد، زیرا مخاطب را به ناگهان وارد عملیات والفجر کرده و به سمت توصیف شرایط و حجم آتشی که به رزمندگان هجوم آورده میرود، در فصل نخست کتاب از سه راهی نمک سخن به میان آورده ام که از مناطق عملیاتی والفجر ۸ بوده است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده از انتشارات سوره مهر اینجا کلیک کنید
وی به محتوای فصل اول کتاب «نونی صفر» اشاره و تصریح کرد: در این فصل، از نبرد ایمان و اضطراب سخن به میان آوردم و اینکه چگونه ایمان و اراده بر هر ترسی غلبه میکند، در این فصل صحنهای را با قلم به تصویر کشیدم که در برابر تانکهای عراقی هیچ تانکی از ایران حضور نداشته و رزمندگان مجبور بودهاند فقط با آرپیجی به جنگ تانکهای مجهز دشمن بروند، این فصل از کتاب «نونی صفر» به شهادت غریبانه یکی از رزمندگان ختم میشود و بلندای اراده رزمندگان ایران را نشان میدهد.
شکری به فصل دوم کتاب «نونی صفر» اشاره و اظهار کرد: در دومین فصل از کتاب «نونی صفر» تلاش کردم تا مخاطب را با جغرافیای خونین «سنگشکن» آشنا کنم این منطقه در حوزه عملیاتی کربلای ۱ در مهران بود که سپس خبر ناگوار تصرف مهران توسط نیروهای عراقی آغاز شد، در این فصل به نکات و موضوعات مختلف رویدادهای عملیات کربلای ۱ اشاره کردهام.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
«عرفان خان» بازیگر مشهور سینمای بالیوود درگذشت
- عرفان خان یکی از بهترین بازیگران دو دهه گذشته سینمای هند که در آثار بین المللی نیز ایفای نقش کرده بود ساعاتی قبل در سن ۵۳ سالگی درگذشت.
این بازیگر مشهور ۲ سال پیش، از ابتلای خود به یک نوع نادر از سرطان پرده برداشته بود. عرفان خان هنرپیشه پرکار و بین المللی سینمای بالیوود در بیمارستانی در شهر بمبئی چشم از جهان فرو بست.
- بیشتر بخوانید:
- آخرین اخبار از سینمای هالیوود را اینجا مشاهده کنید
با اعلام خبر درگذشت عرفان خان سیلی پیامهای تسلیت از سوی ستارگان بزرگ سینمای هندوستان از جمله آمیتاب باچان در رسانهها منتشر شده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
لزوم پرداخت به موضوع «خلیج فارس» در تمامی عرصههای فرهنگی و هنری
عباس سجادی در گفتوگو با ، پیرامون نامگذاری روز ملی «خلیج فارس» گفت: براساس مناقشاتی که همواره در طول تاریخ بر سر تمامیت ارضی کشورها وجود داشته همچنین بعد از پیمان شکنی چندین باره کشورهای منطقه پیرامون نام این خلیج پهناور، امروز به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است تا همواره و همیشه نام خلیج فارس در حافظه تاریخی ایران و جهان به ثبت برسد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین گفتوگوی سجادی پیرامون تهاجم فرهنگی اینجا کلیک کنید
وی در همین راستا ادامه داد: نامگذاری روز «خلیج فارس» اتفاق بسیار خوبی است که می تواند در مورد سایر اماکن ما همچون قله دماوند هم رخ دهد.
این نویسنده کتاب درباره پرداختن به موضوع خلیج فارس در عرصه ادبیات اذعان کرد: تب سرایش و نگارش در زمینه وطن دوستی و مخصوصا خلیج فارس همواره وجود داشته و دارد، البته این موضوع از درجه اهمیتی بالایی برخوردار بوده و پرداختن به آن میتواند همچنان با قدرت بیشتری هم ادامه پیدا کند. از نظر من ما باید این اتفاق را همیشگی کنیم، نوشتن درباره خلیج فارس به یک روز یا هفته ختم نشده و ما همیشه در مورد داشته های ملی خود بنویسیم.
این نویسنده عرصه ادبیات در همین راستا ادامه داد: ما موظف هستیم که قدر داشته هایمان را بدانیم. طی سالهای دفاع مقدس کشور عزیزمان جوانان بسیاری را برای حفظ تمامیت ارضی از دست داد، خون شهیدان بزرگی در راه وجب به وجب خاک کشور ریخته شد، ما بزرگان بسیاری را از دست دادیم تا بتوانیم استقلال خودمان را حفظ کنیم، به همین جهت باید ارزش آنچه داریم را بیش از پیش بدانیم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
آخرین فیلم «پرویز شهبازی» از امروز اکران آنلاین میشود
- فیلم سینمایی «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی پس از نزدیک به دو سال انتظار در صف اکران در نهایت تصمیم به اکران آنلاین گرفت، این فیلم دومین اثری است که بعد از فیلم سینمایی «خروج» ساخته ابراهیم حاتمیکیا اکران آنلاین را تجربه میکند.
پرویز شهبازی که همه بیشتر او را به خاطر فیلمهای ماندگاری همچون نفس عمیق و دربند می شناسیم امسال بار دیگر برای حضور در چرخه اکران راهی سینماها خواهد شد. اما تفاوت عمده این اکران در اینترنتی بودن آن است، شهبازی امیدوار است پس از تاخیری طولانی فیلم خود را با موفقیت در معرض دید مخاطب قرار دهد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
هومن سیدی در گفتوگو با در مراسم رونمایی از فیلم سینمایی «طلا» در جشنواره فیلم فجر درباره حضورش در این فیلم گفت: واقعیتش در مورد خوب یا بد بودن شخصیت من در فیلم سینمایی «طلا» باید پرویز شهبازی نظر دهد. امیدوارم دوستان عزیزم از بازی من در این فیلم لذت برده باشند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
فواید و فضایل دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
محمد صادق هدایت در گفتوگو با پیرامون مضمون دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان گفت: در دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان به درخواست بنده از خداوند برای آمرزش گناهان اشاره دارد: «اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین، خدایا قرار بده در این روز از آمرزش جویان و قرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در این روز از دوستان نزدیکت به مهربانى خودت اى مهربانترین مهربانان» که دعایی با فضیلت است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
وی با اشاره به فراز اول دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان بیان کرد: در فراز اول دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان بنده از پروردگار خود میخواهد به او توفیق بخشش گناهان را بدهد تا به رستگاری برسد، بنابراین توبه و پشیمانی از گناه و آمرزش خطا مهمترین و بزرگترین عمل محسوب میشود، زیرا این گناهان هستند که زمینه تباهی انسان را رقم میزنند، «امام سجاد (ع)» در مناجات خویش با خداوند چنین میگوید: «إِلهی أَنْتَ الَّذِی فَتَحْتَ لِعِبَادِکَ بَاباً إِلَى عَفْوِکَ سَمَّیْتَهُ التَّوْبَةَ فَقُلْتَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً فَمَا عُذْرُ مَنْ أَغْفَلَ دُخُولَ الْبَابِ بَعْدَ فَتْحِهِ؛ خدایا، تو همان کسی هستی که دری برای بندگانت بهسوی عفو خود گشودی و آن را توبه نام نهادی و گفتی بهسوی خدا توبه کنید، توبهای نصوح. پس اکنون چه عذری دارد کسی که پس از باز شدن این در، وارد آن نمیشود».
این کارشناس علوم قرآنی به فراز دوم دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان اشاره و تاکید کرد: فراز دوم دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان به مهمترین اصل در پرستش توحید اشاره دارد، توجه به بندگی در مقابل خداوند به عبارت دیگر سر فرود آوردن در مقابل پروردگار، بندگی و فرمانداری است. حتی بت پرستان نیز به وجود خدا اعتقاد دارند یعنی وجود خدا برای همه اثبات شده است، اما در مرحله بعد که بخش عامر واحد است دچار خطا و اشتباه شدند، لذا باید بپذیریم که خداوند تنها فرمانروای عالم است و همه باید فرمانبردار او باشیم و این همان نکته کلیدی است که در دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان به آن اشاره شده است.