صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علمای دین؛ مردان روزهای سخت کرونا/ حوزه‌های علمیه پای کار هستند

۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۱۶۸۰۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
جامعه طلاب کشورمان به صورت جهادی در قالب ۱۰ کمیته ستاد حوزوی بحران کشور همپای سایر نهاد‌های کشورمان برای مقابله با شیوع بیماری کرونا، مشغول کار هستند و تغسیل و تدفین جان‌باختگان کرونایی از جمله این اقدامات است.
- کرونا، کلمه ۵ حرفی که این روز‌ها قصه‌های تلخ و شیرین زیادی را در خود معنا می‌کند، شاید بار اول که هر کدام از ما این کلمه را شنیدیم تصور نمی‌کردیم روزی جهان در مقابله با آن شاهد روزهای سختی باشد که بعد از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بود.
 
کرونا ویروس مختص به یک منطقه یا قاره نیست بلکه حدود ۵ ماه هست که کل دنیا را در نوردید و با منشاء نامعلوم وارد جسم و حتی فراتر از آن روح و روان انسان شد و تاکنون تلفات مالی و جانی زیادی به جامعه جهانی تحمیل کرده است. در این بین، اما تلفات این ویروس کشنده در بین کشور‌های مختلف متفاوت است. آمار جهانی نشان از یک اپیدمی داشت که نه تنها جان انسان‌ها بلکه اقتصاد دنیا را نیز تهدید می‌کند.
 
ایران هم از جنگ با این دشمن نامرئی منحوس در امان نماند. روز ۳۰ بهمن ۹۸ که ۲ روز به انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده بود و به محض تشخیص وجود ویروس کرونا در ایران، مسئولان کشورمان بلافاصله موضوع را به اطلاع مردم رسانده و تدابیر لازم را برای مقابله و مهار این ویروس اتخاذ کردند.
 
اما نکته مهم در بحران کرونا نوع برخورد و مقابله کشور‌ها با این ویروس بود که در جای خود مباحث عمیقی را می‌تواند شکل بدهد. در این بین تیم‌های جهادی، بسیج، ارتش، سپاه و همه اقشار مردم در کشورمان نقش مهمی در مقابله با این ویروس ایفا کردند و توانستند در حوزه‌های مختلف کار‌های متعددی در این باره انجام بدهند.
 
رهبر انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان زنده و تلویزیونی خطاب به ملت شریف ایران، در نیمه شعبان به موضوع بیماری کرونا اشاره کردند و با تأکید بر اینکه این موضوع یک آزمون عمومی و عجیب برای دولت‌ها و ملت‌ها است، گفتند: در مورد آمار‌ها و اقدامات بسیار خوب انجام شده و توصیه‌های مسئولان، به قدر کافی مطالبی گفته شده و صداوسیما هم انصافاً در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، اما نکته مهم، خوش درخشیدن ملت ایران در آزمون این بیماری وبای مدرن است.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور داوطلبانه طلاب و دانشجویان جهادی و هزاران بسیجی پر تلاش و آحاد مردم در میدان ارائه خدمات به کادر درمانی و بیماران و حتی نیازمندان را بسیار با ارزش و خرسندکننده برشمردند و گفتند: نیرو‌های مسلح نیز انصافاً همه توان سازندگی و ابتکار خود از بیمارستان‌ها و نقاهتگاه‌های تجهیز شده تا توانایی‌های علمی و تولید امکانات بهداشتی و درمانی را وارد میدان کردند و ظرفیت‌های جدید نیز در این مسئله در نیرو‌های مسلح و جوانان خارج از آن‌ها کشف شد.
 
حضور داوطلبانه طلاب و حوزه علمیه در مقابله با کرونا به فرموده رهبر معظم انقلاب بسیار باارزش و خرسند کننده بود، آن‌ها در این جنگ نابرابر توانستند خوش بدرخشند و نقشی ماندگار در صفحه تاریخ از خود برجای بگذارند.
 
آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه نیز این نهاد را پیشگام در اجرای احتیاطات پزشکی و کارشناسی دانست و ضمن محکوم کردن برخی تلاش‌ها برای تضعیف نظام و عقاید مردم گفت: حوزه‌های علمیه صیانت از نظام جمهوری اسلامی در برابر امواج طوفانی هجمه‌های دشمنان و همراهی و همدردی با مردم را از اولویت‌های خود می‌داند و در برابر هجمه سنگین سیاسی، فرهنگی، علیه نظام و مقدسات، فعالانه و با نشاط در صحنه خواهیم ماند.
 
 
مدیر حوزه‌های علمیه ضمن تشکر از حضور مسئولانه و دلسوزانه حوزه‌های علمیه در کنار مردم، از تلاش‌های خالصانه و ایثارگرانه طلاب جهادی در بیمارستان‌ها و پیگیری مسائل شرعی مربوط به درگذشتگان این بیماری نیز تقدیر و بیان کرد: حضور طلاب در قم و سایر استان‌ها، کمتر از همراهی و حضور در جریان سیل ابتدای سال نیست و بلکه از جهاتی در شرایط سخت‌تری به ایفای نقش اجتماعی خود مشغولند.
در این بین نقش حوزه‌های علمیه و طلاب جهادگر در همراهی با بیماران و اظهار همدردی با خانواده‌هایی که به نوعی با این ویروس دست به گریبان بودند قابل تقدیر و تحسین بود تا جایی که انتشار ویدئویی از یک طلبه جهادگر تحسین همگان را برانگیخت. او با وحود از دست دادن همسر و فرزندان خود همچنان در خدمت رسانی به بیماران دست از تلاش نکشید. به طوری که آیت‌الله نوری همدانی در نامه‌ای از این طلبه جهادگر (محمد مداح) سایر طلاب جهادی که در خدمت رسانی به بیماران کرونایی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند تقدیر و تشکر کرد.
 
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2571134_702.mp4"]
گفت‌وگوی تلویزیونی طلبه جهادگر (محمد مداح)
همچنین حجت الاسلام والمسلمین رحیمی‌صادق مدیر حوزه علمیه استان تهران در نشست خبری ویدئو کنفرانسی خود در تشریح عملکرد و فعالیت‌های جهادی حوزه علمیه تهران در مقابله با ویروس کرونا و اقدمات انجام شده گفت: حوزه علمیه تهران از آغارین روز‌های این حادثه با جدیت و تمام ظرفیت در میدان با حضور ۱۰۰۰ طلبه و استاد و مبلغ جهادی به صورت مستقیم و در کف میدان و با پشتیبانی ۷۴ مدرسه علمیه برداران و همه مدارس علمیه خواهران و دیگر گروه‌ها در این حماسه بزرگ حضور داشتند.
 
 
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در مراسم تغسیل متوفیان اشاره کرد و گفت: انجام مسائل و احکام شرعی برای مرحومین کرونایی در بیمارستان‌ها تا قبل از فراهم شدن مقدمات غسل، پیگیری متعدد با مسئولین استان و نامه‌نگاری با شهرداری و امامان جمعه و دیگر مسئولین برای فراهم شدن شرایط امر تغسیل، برگزاری کارگاه آموزشی و توجیه ۱۵۰ نفر از طلاب و اساتید جهادی برای تغسیل و حضور ۱۲۰ نفر از طلاب جهادی و اساتید در این باره به صورت شیفتی و نظارت شرعی بر امر تغسیل و تکفین و ارتباط با خانواده مرحومین و تسلیت گویی به آن‌ها از این موارد بود. 
 
مدیر حوزه علمیه استان تهران با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع تغسیل مرحومین کرونایی گفت: این پیگیری از آن جهت است که این امر در شرع مقدس تاکید شده است و بعد از فراهم آوردن مقدمات با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی بر خود تکلیف دانستیم که امر تجهیز، تکفین و تغسیل اموات را به نحو شایسته برای از دست رفتگان کرونا انجام دهیم. درباره تغسیل فوت شدگان همه مسائل به خوبی انجام می‌شود و مردم از این بابت آسوده خاطر باشند.
 
این در حالی است که بعد از گذشت ماه‌ها و تلاش در مهار بحران کرونا مسئولین حوزوی کشورمان همچنان در حال خدمت رسانی به اقشاری هستند که مستقیم یا غیر مستقیم دچار مشکل شده‌اند. در این‌باره با مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه گفت‌وگوی تلفنی انجام دادیم.
 
حجت الاسلام‌و‌المسلمین محمد‌حسن زمانی که حین پاسخ به سؤالات خبرنگار میزان تازه از منزل تعدادی از بازماندگان فوتی‌های ویروس منحوس کرونا باز می‌گشت، در تشریح اقدامات صورت گرفته برای مقابله با بحران کرونا در بین مردم گفت: تعداد طلاب حوزویان برادر و خواهر که به صورت جهادی در ۱۰ عرصه فعالیت‌های ۱۰ کمیته ستاد حوزوی بحران کشور مشغول کار هستند در آمارگیری اخیر به ۱۲ هزار تن رسید‌ه‌اند و در همه جا مشغول خدمات رسانی به مردم هستند.
 
 
وی از کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا خبر داد و بیان کرد: در این مقطع نیز ستاد حوزوی بحران ضمن انجام وظایف قبلی به آسیب‌دیدگان، برنامه‌های پساکرونا را از این هفته شروع کرد و اولین اقدامی که در پساکرونا توسط حوزویان آغاز شده تفقد و بازدید از خانواده‌های مرحومین طی ماه‌های اخیر است. این افراد یا به دلیل ویروس کرونا از دنیا رفته‌اند یا به دلایل عادی فوت کرده‌اند، اما هیچ کدام از بازماندگان امکان تشییع جنازه و برگزاری مراسم ختم نیافتند و این به یک آرزو برای آنان تبدیل شده است.

به گفته مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه، از این هفته بازدید از این خانواده‌ها با در اولویت قرار دادن طیف مشمول خانواده‌های کمیته امداد آغاز شده است که با هماهنگی قبلی و برای تسلی خاطر به منزل آن‌ها می‌روند و سبد کالای ارزاق از طرف حوزه‌های علمیه و مبلغی (۴ میلیون تومان) از طرف کمیته و مقداری کالا‌های تبرکی از آستان قدس رضوی، مسجد مقدس جمکران و آستان حضرت معصومه (س) تقدیم آن‌ها شده و مشکلات اعضای خانواده و بازماندگان نیز توسط نمایندگان ادارات حل و فصل می‌شود.
 
آنچه در نوع رفتار جهادگران کشورمان در مقابله با بحران کرونا بیش از همه نمود پیدا کرد روحیه همدلی و نوع‌دوستی همه اقشار از جمله طلاب و اساتید حوزه علمیه در سراسر کشور بود که در این ایام سختی، درون پاک و تربیت شده خود در مکتب اسلام و اهل بیت (ع) را نشان دادند که نقطه مقابل آن روحیه و ویژگی‌های منحط غرب وحشی را مشاهده می‌کنیم که با رها کردن سالمندان در مراکز نگهداری و آسایشگاه‌ها، هجوم به فروشگاه‌ها یا افزایش آمار خرید سلاح خلاء معنویات و انسان دوستی را در کشور‌های خود به جهانیان بروز دادند. 
 
 

برچسب ها: کرونا حوزه علمیه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *