فردی که به بهانه سفر زیارتی کلاهبرداری میکرد، به صورت ویدئوکنفرانس محاکمه شد
رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: جرم مطروحه در این پرونده مربوط به کلاهبرداری اینترنتی بوده و به دلیل محدودیتهای ناشی از بیماری کووید ۱۹، برگزاری دادگاه آنلاین در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: محاکمه مربوط به فردی بود که ضمن تماس تلفنی با افراد به بهانه برنده شدن یک سفر زیارتی آنها را به پای دستگاه عابر بانک کشانده و با استفاده از شگردهای مجرمانه به صورت اینترنتی از حساب طعمههای خود مبالغی را برداشت میکرد.
رییس کل دادگستری استان کرمان اظهارداشت: پس از شکایت شاکی با ارسال نیابت قضایی به استان آذربایجان غربی، متهم تحت پیگرد قرار گرفت و پس از دستگیری، جلسه محاکمه وی به صورت آنلاین برگزار شد.
موحد با اشاره به مزایای برگزاری دادگاههای آنلاین از جمله کاهش زمان و هزینه، اظهارداشت: یکی از فرصتهای نهفته در موقعیت کنونی و اپیدمی بیماری کرونا، توجه بیشتر به استفاده از تکنولوژیهای نوین و حذف هزینههای غیرضروری است.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ادامه داد: استان کرمان به عنوان یکی از استانهای پیشتاز در استفاده از سیستمهای نوین ارتباطی، در اقدامی ابتکاری موفق به برگزاری جلسات ملاقات مردمی رییس کل دادگستری شده و با این اقدام از سفرهای غیرضرور از شهرستانها به مرکز استان و ازدحام در مراجع قضایی جلوگیری شده است.
موحد یادآور شد: در سالهای اخیر با پدیدهای به نام کلاهبرداری رایانهای یا همان کلاهبرداری سایبری مواجه هستیم که در جریان این جرم، بزهکار با ایجاد اختلال در سامانههای رایانهای اشخاص و کشف رمز عبور و نام کاربری آنها، فریب شهروندان نسبت به اموری مانند شرکت در قرعهکشی، ثبت نام کارت سوخت، دریافت یارانه و ... با طراحی صفحات جعلی یا همان فیشینگ اقدام به سرقت اطلاعات حساب کاربران میکنند.
وی خاطرنشان کرد: افراد سودجو و کلاهبردار با ساخت و راه اندازی فروشگاهها و درگاههای جعلی، با سرقت اطلاعات مالی و حساب کاربران از آنان کلاهبرداری میکنند که میطلبد کاربران برای گرفتار نشدن در دام افراد کلاهبردار همواره نکات مربوط به خریدهای اینترنتی، درگاههای جعلی، پرداختهای آنلاین را مدنظر قرار داده و بدانند که شکارچیان آنلاین به دنبال کاربرانی هستند که از سطح علم و دانش سایبری پایینتری برخوردار میباشند.
رییس کل دادگستری استان کرمان، اقدام بانکها در راستای ارائه رمزهای موقت و پویا را در راستای کاهش اینگونه از جرائم موثر دانست.