صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اماکن مذهبی در آستانه شب‌های قدر باز می‌شود؟

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷:۰۸
کد خبر: ۶۱۶۴۶۵
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
زمان بازگشایی مجموعه‌های زیارتی و مذهبی کشور که همزمان با شیوع گسترده کرونا از اسفندماه بسته شده بودند با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، محل بحث و گفت‌وگوی مسئولان قرار دارد تا تصمیماتی در خور شرایط برای بازگشایی این اماکن مذهبی مقدس گرفته شود.
- ویروس ناشناخته و خطرناک کرونا تا کنون حدود ۲۱۰ کشور دنیا را درنوردیده و گرفتار کرده است و قاره سبز - که این روزها کارنامه سیاه به جای گذاشته است -  و آمریکا همچنان کانون شیوع این ویروس در جهان نامیده می‌شوند.
 
آمار جهانی نشان می‌دهد تا روز سه شنبه (نهم اردیبهشت ماه) بیش ۳ میلیون و ۶۴ هزار و ۸۹۴ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده اند و شمار افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند به ۲۱۱ هزار ۶۰۹ نفر رسیده است. همچنین بیش از ۹۲۲ هزار فرد مبتلا به این بیماری در سراسر جهان، بهبود یافته‌اند.
 

تعداد بیماران کووید۱۹ در کشور نیز تا (نهم اردیبهشت ماه) به ۹۲ هزار و ۵۸۴ نفر رسیده است که متاسفانه تعداد جان باختگان این بیماری پنج هزار و ۸۷۷ نفر بوده است. خوشبختانه تا کنون۷۲  هزار و ۴۳۹ نفر، بهبود یافته‌اند.

با اینکه ویروس منحوس کرونا همچنان در چهارگوشۀ جهان قربانی می‌گیرد، اما دولت‌ها از جنوبی‌ترین نقطه زمین در قاره کهن گرفته تا اروپا و آمریکا، مشغول اجرا یا بررسی نحوۀ «بازگشایی» مشاغل و اصناف، مکان‌های تفریحی، مدارس و اماکن مقدسه هستند.

در ایران نیز بر اساس تصمیمات ستاد ملی مدیریت کرونا که ریاست آن با رییس جمهور است، اقداماتی در این زمینه اخذ و اجرایی شده است. چنانچه از روز ۱۷ فروردین ماه یک سوم کارکنان ادارات در تهران و دو سوم کارکنان ادارات در استان‌ها موظف به حضور در محل کار خود شدند.

البته از همین بازه زمانی، اصناف کم خطر نیز با کسب مجوز و ثبت درخواست خود در سامانه salamat.gov.ir و به صورت تدریجی مجاز به ادامه فعالیت در مشاغل خود شدند؛ به طوری که تاکنون حدود دو میلیون و ۲۷۰ هزار واحد صنفی و صنعتی در این سامانه ثبت نام کرده اند.

بیشترین موارد ثبت نام در این سامانه نیز مربوط به استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی و از نظر فعالیت مربوط به صنایع، صنوف کوچک، محیط‌های اداری و مراکز تهیه مواد غذایی بوده است.

ارائه مجوز برای بازگشایی‌های مجدد در کشور، تنها محدود به مشاغل و اصناف نشد و با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، زمان بازگشایی مجموعه‌های زیارتی و مذهبی که همزمان با شیوع گسترده کرونا در اسفندماه بسته شده بودند نیز محل بحث و گفتگوی مسئولان امر قرار گرفتند.

در این میان، حرم مطهر ثامن الحجج (ع)، حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و نیز حرم مطهر شاهچراغ غیر از مساجد و امامزاده‌ها نزدیک به یک ماه و نیم است که بسته شده اند و نماز جماعت و مراسم دعا و نیایش در این مکان‌های پرفیض و روحبخش معنوی برگزار نمی‌شود.

طبق تصمیمات قبلی ستاد مقابله با کرونا بنا بود در روز‌های آغازین اردیبهشت ماه درباره بازگشایی مراکز دینی و مذهبی کشور تصمیم گیری شود.

جدیدترین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا روز یکشنبه برگزار شد که یکی از مهمترین مصوبات این جلسه، تقسیمات جدید کشوری نه برمبنای جغرافیایی بلکه براساس نقاط زرد، سفید و قرمز بود که نشان از تقسیم بندی جدید براساس درگیری و آلودگی مناطق به ویروس کرونا داشت.

براساس مصوبه جدید ستاد، شهری که کمتر از ۱۴ نفر بستری در دو هفته پشت سرهم داشته باشد، شهر سفید است. عمدتا شهر‌های سفید، کوچک هستند و اقدامات از ۱۵ اردیبهشت در آنها  اعلام و آغاز می‌شود. وزارت بهداشت نیز موظف شده است، هر سه روز یکبار وضعیت شهرهای مختلف را از نظر ابتلا به کرونا بررسی کند تا مشخص شود هر شهر از نظر وضعیت بیماری کرونا، چه رنگی دارد. 

حال با توجه به فرارسیدن ماه میهمانی خدا و ایام با فضیلت شب‌های قدر، مردم مومن و متدین ایران اسلامی منتظر هستند، ببینند وضعیت ابتلای کرونا در روز‌های آتی چگونه خواهد بود و آیا با فرا رسیدن این لیالی گرانقدر و معنوی امکان حضور و انجام مراسمات مذهبی در منزل‌گاه‌های دینی و معنوی فراهم می‌شود یا خیر؟

با این تفاسیر، رییس جمهور روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه، در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه این ماه، ماه مقدس و پربرکت است و هر چه هم می‌گذرد درخواست‌ها، برای زیارت مضاجع شریف ما در سراسر کشور مخصوصا بقاع متبرکه مهم و معروف روز به روز بیشتر می‌شود و مردم می‌خواهند سهولتی باشد و راه واقعا باز شود و بروند، گفت: واقعا بعضی از بقاع متبرکه اگر خودِ آن صحن مطرح بود، شاید تصمیم گیری کمی آسانتر بود. در آخر  به این نتیجه رسیدیم که هر کجا سفید شد، فرق نمی‌کند حالا چه دارای بقعه متبرکه هست یا نیست؛ هر جا اگر سفید باشد؛ فردا اگر به ما گفتند مشهدالرضا (ع) سفید شد؛ یعنی وزارت بهداشت و درمان به این نتیجه رسید، دو هفته دیگر سفید است همانجا می‌گوییم با آن پروتکل‌هایی که وزارت بهداشت می‌گوید آن وقت صحن امام رضا (ع) هم باز می‌شود.

یونس علی‌پور معاون امور زیارتی استاندار قم بعد از مدت‌ها پیگیری در خلال برگزاری جلسات پی درپی کاری، به خبرنگار میزان در همین زمینه گفت: درب‌های حرم حضرت معصوم (س) و نیز مسجد مقدس جمکران طبق اعلام قبلی بنا نیست از نیمه اردیبهشت ماه به روی عاشقان ائمه اطهار (ع) باز شود، تصمیم گیری درباره زمان بازگشایی حرم حضرت معصوم (س) و نیز مسجد مقدس جمکران به طور استانی گرفته نمی‌شود.

معاون امور زیارتی استاندار قم با بیان اینکه بخاطر اپیدمی ویروس کرونا و الزام رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نیز دوری از تشکیل تجمعات، تصمیم گیری منسجم و نهایی درباره بازگشایی اماکن و بقاع متبرکه در سراسر کشور از ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام می‌شود، توضیح داد: استان‌ها در این زمینه تصمیم گیرنده نیستند.

وی با رد هرگونه اخباری مبنی بر بازگشایی حرم حضرت معصوم (س) و نیز مسجد مقدس جمکران در روز ۲۰ ام اردیبهشت ماه گفت: امسال مردم شریف و مومن قم و دیگر استان‌های کشور باید مراسم معنوی شب قدر را در منازل خود احیا کنند.


محمدصادق براتی معاون زیارتی استاندار خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) ان‌شاءلله بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا در زمان مناسب بازگشایی خواهد شد، به خبرنگار میزان گفت: طبق جلسه روز یکشنبه ستاد ملی مدیریت کرونا مصوب شد که فعلا این مکان مقدس بازگشایی نشود.

وی با بیان اینکه طبق آخرین تصمیم گیری‌ها بنا شده تا آخر اردیبهشت ماه درباره بازگشایی حرم مطهر رضوی (ع) بحث شود، گفت: با توجه به شرایط بهداشتی و درمانی حاکم بر شهر مقدس مشهد تا پایان اردیبهشت ماه، درباره بازگشایی این بارگاه ملکوتی تصمیم گیری نهایی صورت خواهد گرفت.

با توجه به فروکش کردن سیر ابتلا به کرونا در سایر استان‌های کشور، باید منتظر ماند و دید استان‌های قم، فارس و خراسان رضوی در منطقه سفید تقسیم بندی کشوری قرار می‌گیرند و عاشقان اهل‌بیت (ع) می‌توانند در شب‌های مبارک احیا در حرم امامین معصومین مراسم معنوی دعا و نیایش را برگزار کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *