طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی؛ موافقت آمریکا و مخالفت اتحادیه عرب
وزارت خارجه آمریکا می گوید که اقدام رژیم صهیونیستی در مورد الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی را به رسمیت می شناسد و با آن موافق است.
به گزارش «تایمز آو اسرائیل»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دوشنبه شب، موافقت واشنگتن را با طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه کرانه باختری جزئی از اراضی اشغالی است، گفت: «ما آماده به رسمیت شناختن اقدامات اسرائیل در راستای گسترش حاکمیت آن و اجرای قوانینش بر کرانه باختری هستیم؛ در واقع به رسمیت شناختن الحاق مذکور از سوی واشنگتن در چارچوب توافق اسرائیل برای مذاکره با فلسطینیها بر پایه اصول معین شده در چشم انداز دونالد ترامپ انجام میشود.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد «این الحاق فرصتی بی سابقه و بسیار سودمند برای فلسطینیهاست.»
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اطمینان داده بود که ترامپ سه ماه پیش موافقت خود را با طرح الحاق کرانه باختری اعلام کرد.
«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، هفته گذشته اعلام کرده بود که در صورت اقدام رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری، همه توافقها با این رژیم و آمریکا لغو خواهد شد.
اتحادیه عرب نیز اعلام کرد در هفته جاری نشستی اضطراری را برای اعلام مخالفت خود با طرح الحاق برگزار میکند.
«ایمن الصفدی»، وزیر خارجه اردن، با اعلام این خبر، گفت: «تاکنون کشورهای روسیه، آلمان، مصر، ژاپن، سوئد و نروژ برای مخالفت با این طرح اعلام آمادگی کردهاند.»
مقامهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز به تازگی در مورد الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار دادند.
«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز این اقدام را «نقض جدی قوانین بین المللی توصیف کرد.»
موضوع الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی در پی توافق «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز»، رییس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در مورد تشکیل کابینه اعلام شد.
براساس توافق مذکور که برای خروج اراضی اشغالی از بن بست کابینه منعقد شد، الحاق کرانه باختری در اول جولای سال جاری میلادی برای تصویب به کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی)، ارائه و در نزدیکترین زمان ممکن تصویب خواهد شد.
رژیم صهیونیستی در پی رونمایی از طرح به اصطلاح صلح معامله قرن، اقدامات خودسرانه خود را افزایش داده است اما اعلام طرح الحاق نیز مانند معامله شکست خورده قرن با واکنش منفی جامعه بین المللی مواجه شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *