هزینههایی که کرونا به تهرانیها تحمیل کرد + جزئیات
- شاید هیچ کدام فکرش را نمیکردم سال جدیدمان اینگونه و با این ویروس جدید آغاز شود اما گذشت زمان کم کم کرونا را به مهمان ناخواندهای در زندگی و فعالیتمان مبدل کرده است که گویی باید با تاثیرات آن بر کار و زندگیمان کنار بیاییم.
حالا با گذشت دو ماه و اندی از حضور کرونا در روند عادی زندگیمان، بخش عمدهای از فعالیتمان به فعالیت این ویروس ناچیز و منحوس وابسته شده و ارگانها و سازمانها نیز از این مساله مستثنی نیستند.
شهرداری تهران یکی از ارگانهایی بود که از آغاز ورود کرونا به ایران در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار گرفت و تمامی ظرفیت خود را به کار گرفت تا این مساله هرچه سریعتر به سرانجام برسد.
ضدعفونیهای مداوم معابر شهری و وسایل حمل و نقل عمومی و تلاش مدیریت شهری برای نگهداشت شهر با وجود شیوع کرونا تنها بخشی از اقداماتی بود که از سوی مدیریت شهری برای شهر تهران انجام شد تا تهرانیها در این مساله با آسیب بیشتری روبهرو نشوند.
هرچند اگر صادقانه بخواهیم قضاوت کنیم باید به این مساله توجه کرد که شرایط جدید شهر تهران با شیوع کرونا به گونهای است که علاوه بر درمان و سلامت مردم، آسیبهای دیگری هم در جامعه ایجاد شده است.
کرونا تاثیرات جدی در شیوه اداره امور شهر و درآمدهای آن داشته است برای مثال در نیمه دوم اسفند و نیمه اول فروردین حوزه حمل و نقل عمومی با ظرفیت هشتاد درصدی، بار کمتر از ده درصد ظرفیت عادی را به دوش میکشید که این مساله کاهش هفتاد درصدی مسافران را به همراه داشت و نمایندگان مردم تهران در شورای شهر و شهرداری هزینهها را به جان خود خریدند تا تنها نگرانی مردم در این زمنیه محافظت از جان خود و خانوادهشان در مقابله با کرونا باشد.
از طرفی رکود سنگینی ناشی از قرنطینه و توقف فعالیت صنوف در کشور با شیوع کرونا هم یکی از علل اصلی کاهش درآمدهای دولت و شهرداری است که در کنار این کاهش درآمدهای شدید، افزایش هزینهها در برخی اقدامات مثل پاکسازی و ضدعفونی و معابر و افزایش حجم پسماند به خصوص پزشکی و عفونی، تدابیر ویژه در بهشت زهرا و غربالگری پرسنل هزینههای مدیریت شهری را نیز نباید از یاد برد.
موضوعی که شهردار تهران هم در جلسه امروز خود در جمع اعضای شورای شهر به آن اشاره کرد و از تلاش شبانهروزی برای نگهداشت شهر در این شرایط سخن گفت.
کلیت ماجرا تا اینجا با مشکلی مواجه نیست و همگان روی این مساله هم نظر هستند، اما اشکال کار به آنجایی برمیگردد که این مساله را نیز در نظر بگیریم که شهرداری پیش از کرونا هم با مشکلات اقتصادی عدیدهای همراه بوده و در شرایط فعلی نیازمند کمکهای دولتی است تا بتواند این رویه را همچون سابق ادامه داده و هرچه سریعتر بر این مساله مقابله کند.
در این شرایط اگرچه کرونا مسالهای ملی مبدل شده و همه شهرها با آن درگیر هستند، اما باید به این مساله نیز توجه کرد که وضعیت تهران با دیگر استانها متفاوت است و اگر روند خوبی که تاکنون در مقابله با کرونا در پیش گرفته شده است، رها شود، تاثیر این مساله در دیگر نقاط کشور نیز خود را نشان خواهد داد.
ضرورت حمایت دولت از مدیریت شهری در مقابله با کرونا
زهرا نژادبهرام در گفتوگو با میزان به هزینه کرد مدیریت شهری با توجه به شیوع کرونا پرداخت و گفت: «حدود دو هفته گذشته آقایان حناچی و هاشمی نامه مشترکی را برای رئیسجمهور نوشتند و خواستار کمک ۸ هزار میلیارد تومانی برای شهرداری تهران شدند که خواسته ما این است که ۳ هزار میلیارد آن به صورت نقدی و ۵ هزار میلیارد آن به صورت وام باشد.انتظارمان از ستاد ملی مقابله با کرونا این است که نسبت به درخواست مدیریت شهری پاسخگو باشند چراکه اینجا پایتخت است و حفظ آرامش و شرایط آن برای مقابله با کرونا از اقدامات اساسی است که باید انجام شود.»
به گفته این عضو شورای شهر تهران تهران با بیش از ده میلیون جمعیت روبهروست و ارائه خدمات به آن هزینه بالایی را برای مجموعه در بر داشته است. مدیریت شهری تمام توانش را به کار گرفته و اکنون وقت آن است که دولت نیز حمایت خود را از مدیریت شهری نشان دهد. شهرداری با شیوع کرونا از بسیاری منابع تولید درآمد خود که منجر به نگهداشت شهر میشد، محروم شده است.
این عضو شورای شهر با اشاره به هزینههایی که کرونا به شهروندان تهرانی و مدیریت شهری تحمیل کرده است، تاکید کرد هزینههای بسیاری از جمله ضدعفونی مداوم، جمع آوری پسماند، خرید تجهیزات لازم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در دفن جانباختگان و مواردی از این دست که بسیار هم زیاد است، به شهرداری متحمل شده است که ادامه این خدمات بدون حمایت دولتی امکان پذیر نیست و کمکهای ملی باید نسبت به وضعیت تهران صورت بگیرد.
به گفته نژادبهرام شهرداری به طور متوسط تنها تا آخر فروردین ماه نزدیک ۴۰ میلیاردتومان برای ضدعفونیهای مداوم هزینه کرده است و تمام تلاش مدیریت شهری بر این مساله استوار است که بتواند ظرفیت لازم را برای شهروندان فراهم کند تا آنان در سلامت و آرامش بتوانند به زندگی و فعالیت خود ادامه دهند.
این عضو شورای شهر در پایان با اشاره به کاهش درآمدهای شهرداری با شیوع کرونا بر ضرورت حمایت دولت از مجموعه مدیریت شهری در مقابله با این بیماری تاکید کرد.
در پایان باید به این مساله نیز اشاره کرد که کرونا یک روز تمام میشود، اما آنچه در ذهنها باقی میماند تلاش مشفقانه و مستمر مسئولان به ویژه نمایندگان مردم در شهرداری و شورای شهر تهران است که از هیچ تلاشی برای مقابله با این ویروس منحوس فروگذار نکردند و باید امیدوار بود که با کمک دولت این اقدامات تسری بیشتری یافته تا هرچه زودتر بتوانیم از شر این بیماری خلاص شویم.