صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت حفظ عزت و آبروی اقشار آسیب دیده از بیماری کرونا که کمک دریافت می‌کنند

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱:۲۸
کد خبر: ۶۱۵۶۷۸
معاون اول رییس جمهور در جلسه ساماندهی تسهیلات حمایتی برای اقشار آسیب دیده از بیماری کرونا، بر لزوم حفظ عزت و آبروی نیازمندانی که کمک دریافت می‌کنند، تاکید کرد.

- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، دومین جلسه ساماندهی تسهیلات حمایتی برای اقشار آسیب دیده از بیماری کرونا عصر امروز (شنبه) به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برگزار شد. در این جلسه جهانگیری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در نیمه شعبان مبنی بر ضرورت انجام کمک‌های مومنانه به هموطنان آسیب دیده از کرونا اظهار داشت: مردم ایران همواره نشان داده‌اند که در مواقع ضروری که به کمک آن‌ها نیاز است، به خوبی در صحنه حضور پیدا می‌کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به زلزله کرمانشاه و نیز سیل اوایل سال ۹۸ خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه‌ها در کمک رسانی به زلزله زدگان این بود که از مردم خواسته شد از حضور برای کمک رسانی به کرمانشاه خودداری کنند چرا که به دلیل بالا بودن حجم ترددها، مسیر‌های منتهی به سرپل ذهاب مسدود شده بود.

وی مهمترین رمز موفقیت ایران در کنترل و مقابله با ویروس کرونا را همراهی مردم ارزیابی و تصریح کرد: علاوه بر کمک‌های مردمی، همراهی مردم و ماندن در خانه به خصوص در ایام تعطیلات نوروز و حتی در روز سیزده فروردین، نمادی از همراهی و مشارکت مردم برای مقابله با کرونا بود.

جهانگیری با اشاره به برنامه‌های دولت برای کمک به افراد آسیب دیده از کرونا تصریح کرد: براساس تصمیم دولت، تسهیلات یک میلیون تومانی قرض الحسنه با بازپرداخت دو ساله به ۲۳ میلیون خانوار یارانه بگیر پرداخت می‌شود که جمع این تسهیلات حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است که تاکنون به حساب بیش از ۱۷ میلیون خانوار واریز شده و مابقی در هفته آینده واریز می‌شود.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تصمیم دیگر دولت برای کمک به ۳ میلیون نفر اقشار آسیب پذیر که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیستند، گفت: قرار شد به این افراد ماهانه کمک‌هایی از ۲۰۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت شود که برای اسفند و فرودین پرداخت شده و قرار است یک نوبت اضافی برای ماه مبارک رمضان واریز شود و در ماه‌های اردیبهشت و خرداد نیز پرداخت انجام خواهد شد.

وی با یادآوری مشارکت و به صحنه آمدن نهاد‌های عمومی برای کمک به افراد آسیب دیده از کرونا، اظهار داشت: با کمک این نهاد‌ها بسته‌های حمایتی و غذایی برای ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده که سپاه و بسیج ۳.۵ میلیون بسته، بنیاد مستضعفان ۵۰۰ هزار بسته، جمعیت هلال احمر ۲۵۰ هزار بسته، آستان قدس رضوی ۴۴۵ هزار بسته و ستاد اجرایی فرمان امام ۱ میلیون بسته بر عهده گرفته اند.

جهانگیری افزود: شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در کشور وجود دارند که سالانه چند هزار میلیارد تومان درآمد و سود دارد که اگر از اینگونه شرکت‌ها کمک خواسته شود قطعا آن‌ها نیز با جدیت به صحنه خواهند آمد و حجم حمایت‌ها بیشتر خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه رییس جمهور نیز حساسیت ویژه‌ای نسبت به این کمک‌ها دارد و به صورت مستمر روند این برنامه را پیگیری می‌کند، افزود: این برنامه‌ها به صورت کوتاه مدت و ویژه مخصوص دوره کرونا است که باید به صورت ضربتی و فوری انجام شود تا آسیب دیدگان از کرونا بتوانند در این مقطع که نیاز دارند، از این کمک‌ها بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به سیاست‌های پلکانی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا برای بازگشایی و آغاز به کار کسب و کار‌ها و مشاغل مختلف، تصریح کرد: با این روند که کسب و کار‌ها به تدریج فعالیت خود را آغاز می‌کنند شاید چند ماه آینده بخش زیادی از خانوار‌ها که امروز به حمایت‌ها و کمک‌های ویژه نیاز دارند، با آغاز فعالیت و کسب درآمد‌های گذشته، از این حمایت‌ها بی نیاز شوند.

معاون اول رییس جمهور افزود: شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در امر حمایت و کمک رسانی به آسیب دیدگان از کرونا مشارکت می‌کنند، در صورتی که کمک‌های آن‌ها به حساب‌های مشخص شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واریز شود، از امتیاز‌های مالیاتی برخوردار خواهند شد.

وی اقدام مشترک کمیته امداد امام خمینی (ره) و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایجاد پنجره واحد و سامانه یکپارچه برای تجمیع حمایت‌ها را اقدامی مثبت توصیف کرد و افزود: یکی از دغدغه‌های همیشگی در کشور فقدان بانک اطلاعاتی دقیق بوده است که با راه اندازی این سامانه به نحو مناسبی، گروه‌های ضعیف و نیازمند حمایت شناسایی و کمک‌ها به صورت سازمان یافته و منسجم به آن‌ها ارائه خواهد شد.

جهانگیری ادامه داد: البته باید به این نکته توجه شود که در فرایند شناسایی و حمایت از نیازمندان، حتما باید عزت و آبروی کسانی که کمک دریافت می‌کنند حفظ شود و اطلاعات شخصی افراد به صورت محرمانه در این سامانه‌ها محافظت شود.

جهانگیری از استانداران و فرمانداران سراسر کشور نیز خواست جلسات ساماندهی تسهیلات حمایتی را در استان‌های خود برگزار و از ظرفیت‌ها و توان استان‌ها در این راستا استفاده کنند.

در این جلسه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گزارشی از آماده سازی بسته‌های غذایی و حمایتی از سوی نهاد‌ها و بخش‌های مختلف جهت توزیع به اقشار آسیب پذیر در ماه مبارک رمضان ارائه کرد و سپس از راه اندازی و رونمایی دو سامانه سخاوت ایرانیان و سامانه ثبت نام مددجویان موسسات خیریه برای کاهش ناهماهنگی‌ها در سیستم رفاه اجتماعی کشور خبر داد.

محمد شریعتمداری همچنین با اشاره به اقدمات شهرداری تهران و وزارت کشور برای شناسایی نیازمندانی که به دلیل راکد بودن فعالیت آن‌ها نظیر مجموعه‌ها و مراکز فرهنگی و ورزشی دچار آسیب شده اند، خاطر نشان کرد: براساس تصمیمات اتخاذ شده این گونه افراد شناسایی شده و قرار است تحت پوشش وام قرض الحسنه دو میلیون تومانی قرار گیرند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از هماهنگی با خیرین و بنگاه‌های اقتصادی که آماده هستند به مسئولیت اجتماعی خود در مقطع کرونا عمل کنند، خبر داد و افزود: پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های آسیب دیده با سود ۱۲ درصد نیز از هفته آینده آغاز خواهد شد و برنامه بیمه بیکاری را نیز با جدیت پیگیری می‌کنیم.

در این جلسه که وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهردار تهران، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، رییس جمعیت هلال احمر، رییس سازمان بهزیستی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، رییس سازمان بسیج مستضعفان و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند، گزارشی از تفاهم نامه کمک مومنانه به نیازمندان در قالب مشارکت کمیته امداد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و راه اندازی سامانه سخاوت ایرانیان (سخا) و سامانه ثبت نام مددجویان موسسات خیریه ارائه شد.

در این نشست همچنین پس از ارائه گزارش و توضیحات رییس کمیته امداد، شهردار تهران، رییس سازمان بسیج و جانشین فرمانده سپاه پاسداران در خصوص کمک‌ها و بسته‌های حمایتی به آسیب دیدگان از کرونا، نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از سامانه‌های راه اندازی شده، روش‌های کمک به نیازمندان، روش‌های شناخت نیازمندان و انواع کمک‌ها ارائه کرد و گفت: گروه‌ها و افراد خیر می‌توانند از طریق این سامانه‌ها کمک‌های مورد نظر را به نام خود به نیازمندان ارائه دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *