صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرنوشت معامله قرن در انتظار طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی

۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰:۲۱
کد خبر: ۶۱۵۶۳۶
تحولات و رویداد‌های اخیر نشان می‌دهند طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی که بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز بر سر آن توافق کرده اند به سرنوشت طرح به اصطلاح صلح معامله قرن دچار خواهد شد.
- توافق «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر و «بنی گانتز»، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی بر سر الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی در مذاکرات تشکیل کابینه به منظور خروج از بحران سیاسی در میانه شیوع بیماری «کرونا»، سبب شد تا موجی از مخالفت‌ها و واکنش‌ها به این تصمیم به راه افتاده و پیشاپیش سرنوشتی مانند «معامله قرن» را برای آن رقم بزند.

توافق شکننده گانتز و نتانیاهو بر سر طرح الحاق کرانه باختری در جریان مذاکرات تشکیل کابینه در هفته گذشته، از همان ابتدای امر با مخالفت‌های گسترده‌ای از سوی جریان ها، سازمان‌ها و گروه‌های مختلف در فلسطین، اراضی اشغالی و سراسر جهان مواجه شد.

رژیم صهیونیستی که از دسامبر ۲۰۱۸ تاکنون با بحران کابینه مواجه بوده و در مسیر دسترسی به این مهم سه دور انتخابات سراسری را از سر گذرانده، تلاش دارد تا با توسل به چنین ادعا‌هایی عزم خود را برای خروج از بحران جدی نشان دهد.

همچنین که سیاست مشابهی در معرفی طرح به اصطلاح صلح معامله قرن توسط «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، پیش از انتخابات سراسری ماه سپتامبر در اراضی اشغالی در پیش گرفته شد اما تیر حمایت از نتانیاهو با توسل به این سیاست به سنگ خورد و آن انتخابات نیز مانند انتخابات آوریل بی نتیجه مانده و با انحلال پارلمان به انتخابات بعدی در ماه مارس منجر شد؛ انتخاباتی که همچنان بر لبه تیغ انحلال کنست و انتخابات چهارم در حرکت است.
 

اعلام خبر توافق بر سر الحاق اراضی اشغالی، سبب شد تا علاوه بر گروه‌ها و احزاب فلسطینی، کشور‌ها و سازمان‌های مختلف در مورد پیامد‌های چنین اقدامی که نقض آشکار حقوق بین الملل است، هشدار بدهند.

«جوزپ بورل»، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تاکید کرد موضع اتحادیه اروپا در مورد وضعیت اراضی اشغالی همان مرز‌های ۱۹۷۶ بوده و این اتحادیه حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری را به رسمیت نمی‌شناسد.

طرح موضوع الحاق اراضی کرانه باختری در داخل اراضی اشغالی نیز با مخالفت‌هایی مواجه شد.
 
۲۲۰ عضو ارشد سرویس‌های امنیتی رژیم صهیونیستی در مورد مخاطرات الحاق اراضی مذکور اعم از مخاطرات متوجه معاهدات صلح با مصر و اردن هشدار دادند.

با در نظر داشتن بحران‌های رژیم صهیونیستی و احتمال بالای شکست توافق گانتز و نتانیاهو و واکنش‌های سنگین به این طرح، نمی‌توان سرنوشتی جز سرنوشت معامله قرن برای این طرح انتظار داشت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *