نمایشگاهی از خطوط فراموش شده ایرانی در قشم برپا شد
خبرگزاری میزان: نمایشگاه تابلوهای نفیس قرآنی و دورههای آموزشی کتابت قرآنی به خط نسخ و ثلث هفته گذشته در محل نمایشگاههای دائمی قشم افتتاح شد.
ابوالفضل خراعی، که این روزها به کتابت قرآن به خط نسخ و ثلث ایرانی اشتغال دارد، در برنامههای جنبی این نمایشگاه دورههای آموزشی روزانه برگزار میکند و کتابت قرآن به خط ثلث و نسخ را به هنرجویان جوان آموزش میدهد.
این هنرمند خوشنویسی با اشاره به استقبال خوب هنرجویان و پشتکار و ذوق فراوان آنان برای یادگیری خطوط فراموش شده ایرانی برای کتابت قرآن، گفت: در این دورهها شیوههای کتاب قرآن را بر اساس شیوههای استاد میرزا احمد نیریزی، کاتب بزرگ قرآن کریم به خط ایرانی آموزش میدهم.
به گفته وی، بعد از آخرین کتابتهای قرآن به خط نسخ و ثلث در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی اول، تا دهه اخیر از این خط کمتر برای تولید تابلوآفرینی قرآنی استفاده شده بود، و اغلب هنرمندان خوشنویسی و کاتبان قرآن از خطوط نستعلیق استمداد گرفته بودند، لذا آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده است، گامی است برای احیای کتابت آثار قرآنی با این خط شریف و کهن ایرانی اسلامی.
با تأکید بر لزوم احیای خطوط ایرانی در کتابت قرآن و آثار خوشنویسی، اذعان کرد: اکثر قرآنهای موجود در اماکن مذهبی و کتابخانههای شخصی منازل، به خط عثمان طاها است و این خطری است که باید جدی گرفت، چرا که شیرینی خط نسخ ایرانی با کمتر دیده شدن از بین میرود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت تابلوهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه، گفت: خطوط به کار رفته در تابلوهای این نمایشگاه، خطوط فراموش شده ایرانی مثل نسخ و ثلث هستند که تاکنون به ندرت در کتابت قرآن و تابلوهای قرآنی از آنها استفاده شده است و این برای اولین بار است که یکجا به نمایش درآمده است.
خراعی افزود: در خط نسخ قلم نگارش از پایینترین دانگ جلی (به اندازه قلم خفیف کمتر از یک میلیمتر) تا اقلام جدید و نزدیک به 1 و 50/1 سانتیمتر است.
عرضه قرآنهای چاپی مختلف، ادعیه و تابلوهای نفیس قرآنی در کتابشهر قرآنی نیز از دیگر برنامههای جنبی این نمایشگاه است.
بر اساس این گزارش خزاعی متولد 1362 در شهر قم است، او از هنرمندان برجسته خط نسخ و کاتب قرآن است که خوشنویسی را در محضر استادانی چون حسین امیرخانی، بنی رضی و حسین نجفی به صورت حرفه ای آموخت و در سال 1392 موفق شد نشان درجه یک هنری را دریافت کند.
این نمایشگاه تا 2 مرداد ماه هر روز از ساعت 18 تا یک نیمه شب در گالری کتابشهر ششمین جشنواره و نمایشگاه قرآنی قشم به نشانی میدان گلها، بلوار 22 بهمن، خیابان استاندارد، محل دائمی نمایشگاههای دائمی قشم پذیرای علاقمندان به هنر خوشنویسی و نقاشیخط در حوزه قرآنی است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *