صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا ماه رمضان جز ماه‌های حرام است + لیست ماه‌های حرام

۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۱۵۴۰۵
دیه در ماه رمضان چقدر است و آیا ماه مبارک رمضان جز ماه‌های حرام می‌باشد؟ در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته شده است.

، آیا دیه در ماه رمضان افزایش پیدا می‌کند؟ دیه کامل چقدر است؟ چه زمانی دیه کامل افزایش پیدا می‌کند؟ ماه‌های حرام کدام اند؟ در این مقاله کوتاه به این سؤال‌ها پاسخ داده ایم.

دیه در ماه رمضان چگونه محاسبه می‌شود؟

برخلاف تصور خیلی‌ها ماه رمضان جزو ماه‌های حرام محسوب نمی‌شود و تأثیری در میزان دیه ندارد؛ بنابراین اگر قتل غیرعمدی مثلاً در اثر سانحه تصادف در ماه رمضان رخ بدهد میزان دیه معادل قیمت ۱۰۰ نفر شتر خواهد بود که در سال ۹۷ برابر ۲۳۱ میلیون تومان تعیین شده است.

ماه‌های حرام کدام است؟

چهار ماه قمری ذی القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب ماه‌های حرام هستند. در این چهار ماه -به‌جز برای دفاع- جنگ کنار گذاشته می‌شود و دیه افزایش می‌یابد. هدف از این کار ایجاد امنیت برای افرادی است که می‌خواهند به حج بروند یا تجارت کنند و به سلامت به شهر خود برگردند. این سنت، از قبل از اسلام به جا مانده است.

دیه کامل چقدر است؟

دیه کامل معادل قیمت ۱۰۰ نفر شتر است و اگر صدمه و قتل هر دو در ماه حرام صورت بگیرد مشمول تغلیظ دیه می‌شود و معادل بهای ۱۳۳ نفر شتر خواهد بود.

طبق اعلام قوه قضاییه، دیه ۹۹ نسبت به سال ۹۸ افزایش ۲۰ درصدی داشته است. به این معنی که دیه ماه‌های عادی ۳۳۰ میلیون تومان و دیه ماه‌های حرام ۴۴۰ میلیون تومان خواهد بود و این تغییرات از اول فروردین ۹۹ اجرایی خواهد شد.

نحوه پرداخت دیه چگونه است؟

نحوه پرداخت دیه ظرف مواعد مقرر قانونی با محکوم علیه است.

سوال: با توجه به اینکه مدت پرداخت دیه در قتل‌های عمد، شبه عمد و خطای محض به ترتیب یکسال و دو سال و سه سال تعیین شده است آیا محکوم علیه باید در پایان این مهلت مبلغ دیه را کلا پرداخت نماید و یا اینکه باید دیده بر حسب مدت مربوطه تقسیط گردد و در پایان هر ماه یا سال وجه مربوط را پرداخت نماید؟

نظریه اداره حقوقی

از مفاد ماده ۸ مبحث قانون مجازات اسلامی (دیات) که مقرر داشته دیه قتل عمد و شبه عمد و خطای محض باید به ترتیب ظرف سه سال و دو سال و یک سال پرداخت شود چنین استنباط می‌شود که نحوه پرداخت دیه ظرف مواعد مقرر با محکوم علیه است بنابراین محکوم علیه می‌تواند دیه را دفعتا واحده یا به دفعات با اقساط مساوی یا متفاوت پرداخت نماید، ولی بهر تقدیر پرداخت دیه باید به کیفیتی صورت پذیرد که به محض انقضاء مواعد مذکور تمامی آن پرداخت شده باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *