فواید و فضایل دعاى روز دوم ماه مبارک رمضان
وی در همین راستا ادامه داد: میتوان مضمون دعای روز دوم ماه مبارک رمضان را در دو بخش بیان کرد، بخش اول از خدا در خواست میکند که من بنده را به رضوان الله نزدیک کن، رضوان الهی همانگونه که در آیات متعدد بیان شده مرتبهای بالاتر از تمام نعماتهایی است که خداوند آن را در آیات متعدد ذکر نموده است، رودها و چشمههای فراوان و اطعمه و اشربه است اینان سطح پایین هستتند و مقام رضوان الهی و رضایت پروردگار از بنده از همه نعمتهای بهشتی بالاتر است.
وی پیرامون مقام رضوان اللهی بیان کرد: در همین بخش اول از خدا میخواهیم تا ما را به مقام رضوان اللهی برساند، همان مقامی که بر گرفته از رضایت پروردگار از بنده است و ما را از خشم خود دور کن. این درخواست فوق العادهای است و زمانی به اجابت نزدیک میشود که ما نیز اعمال مناسب انجام دهیم، به عنوان مثال کسی از خدا رزق و روزی میخواهد باید در این راستا تلاش نیز انجام دهد. این امر در آیه ۷۲ سوره توبه زمانی که لقمان به فرزندش نصایحی ارزشمند را میآموزد بیان شده است. در بخش اول دعای روز دوم ماه مبارک رمضان که از خداوند میخواهیم ما را به مقام رضوان خود برساند حال جای این سئوال خالی است که چه مقدماتی را باید فراهم کنیم؟ هرکسی قصد دارد خدا را رازی کند باید هوای نفس خود را ناراضی کند این رازی بزرگ و ارزشمند است.
وی در مورد نشانه رضایت پروردگار از بنده بیان کرد: در کتاب بحار الانوار جلد ۵ صفحه ۷۸ بیان شده روزی حضرت موسی(ع) مکالمهای را با خدا داشت و از پروردگار پرسید نشانه رضایت تو از بنده چیست؟ پروردگار بیان فرمودند که نشانه رضایت من از بندهم ارائه توفیق عبادت به بنده و ترک معصیت است. اگر امروز شاهد عبادت بندهای با توجه به درگیر روزمرگی زندگی هستیم، این نشانه رضوان الهی آن بنده است.
رجب زاده به بخش دوم مضمون دعای روز دوم ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: در بخش دوم دعا تاکید شده پروردگارا ما را موفق کن تا آیات قرآن را قرائت کنیم چرا که فضیلت هر آیه به حدی است که با خواندن آن گویی کل قرآن را ختم کرده ایم؛ لذا قرائت قرآن در این ماه بسیار ارزشمند است و توشهای گرانبهای برای آخرت محسوب میشود.
وی به ضرورت دعا در ماه مبارک رمضان اشاره و تاکید کرد: دعا مغز عبادت است و این عبادت در ماه مبارک رمضان جایگاه ویژهای به خود میگیرد. دعا ارتباط انسان با پروردگار محسوب میشود، ما بهترین ادعیه را از زبان «ائمه معصومین (ع)» داریم و مضامین ارزشمند را در این دعاها میتوان جستجو نمود.