صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سقوط بی سابقه بهای نفت و بحران ذخیره سازی طلای سیاه

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰:۵۶
کد خبر: ۶۱۴۸۵۶
بحران ذخیره سازی نفت در پی کاهش بهای این کالای استراتژیک سبب شده تا کشوررهای تولیدکننده با بحرانی مضاعف مواجه شوند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ موضوع ذخیره سازی نفت در دریا و خشکی در روز‌ها و هفته‌های اخیر و در پی کاهش بی سابقه بهای این کالای استراتژیک در بازار‌های جهانی، کشور‌های تولیدکننده نفت را با بحرانی مضاعف بر کاهش بهای آن و مشکلات مالی متعاقب مواجه کرده است.

به گزارش نیویورک تایمز و سی ان بی سی، شوک کاهش تقاضای نفت متعاقب رکود اقنصادی ناشی از بیماری «کرونا» در سراسر جهان، روز‌هایی کابوس وار برای کشور‌های تولیدکننده نفت به وجود آورده است.
 
این موضوع علاوه بر مشکلات مالی برای کشور‌هایی که به درآمد‌های نفتی وابسته اند، به صورت لغو قرار داد‌ها از سوی خریداران و نیز بحران فضای ذخیره سازی نفت خود را نمایان کرده است.

ذخیره سازی نفت که تاکنون به دو شکل ذخیره سازی در مخازن واقع در خشکی و مخازن شناور در آب انجام می‌شد، در پی کاهش تقاضا و عدم ورود این کالای استراتژیک به بازار، دشواری‌های زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

این وضعیت به ویژه در آمریکا شرایط حادتری را ایجاد کرده است.
 
تحلیلگران نفتی آمریکا با اشاره به پر شدن ظرفیت مهم‌ترین تاسیسات ذخیره سازی نفت این کشور در «اوکلاهما» تا ۲ هفته آینده می‌گویند، وضعیت در آمریکا بحرانی است؛ ۷۷ درصد ظرفیت این مرکز تا ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) پر شده بود.

اتمام فضای ذخیره سازی نفت برای کشور‌های تولیدکننده پیامد‌های متعددی خواهد داشت که در زیر به آنها اشاره می‌شود:
 

۱. تعطیلی میادین نفتی: پر شدن مخازن ذخیره سازی نفت و عدم امکان ذخیره سازی نفت خام روی تانکر‌های شناور در دریا، منجر به تعطیل شدن چاه‌های نفت خواهد شد.
 
این اقدام پر هزینه و پر دردسر می‌تواند آسیب‌های فیزیکی متعددی به مخازن زده و چشم انداز بازگشایی مجدد آن ها را در آینده تار می‌کند.

۲. در مورد آمریکا این امر به معنای توقف واردات نفت خام از دیگر کشور‌ها و استفاده از نفت شیل خواهد بود که می‌تواند تاسیسات نفتی این کشور را با خساراتی مواجه کند؛ ضمن اینکه می‌تواند تعرفه بر واردات نفتی را افزایش داده و اختلافات تجاری با شرکا در پی داشته باشد.

۳. توقف واردات نفت توسط آمریکا از عربستان برای ریاض به معنای مشکل مضاعف مالی و تشدید بحران ذخیره سازی خواهد بود.

۴. افزایش نرخ بیکاری در صنعت نفت

۵. خسارات تجهیزات نفتی ناشی از تعطیلی صنعت نفت

۶. وخامت اوضاع مالی شرکت‌های نفتی که عمدتا زیر بار وام‌های عمده بانکی قرار دارند.

تحلیلگران پیش بینی می‌کنند که تقاضای جهانی نفت از روزی ۳۰ میلیون بشکه در پی تداوم بحران کرونا به زیر ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *