صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به بیماری‌های همه گیر در طول تاریخ؛ از طاعون آتن تا طاعون بزرگ لندن

۰۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۰۴
کد خبر: ۶۱۴۸۴۱
بیماری‌های همه گیر در طول تاریخ همواره قربانیان زیادی گرفته است که از طاعون آتن تا طاعون بزرگ لندن را می‎توان اشاره کرد.
- بشر در طول تاریخ با بیماری‌های همه گیر دست به گریبان بوده است.
 
این نوع از بیماری‌ها که معمولا ماهیت سریع الانتقال دارند به سرعت در یک جامعه انتقال می‌یابند و بسته به نوع ویروسی که با خود حمل می‌کنند، بدن انسان را درگیر می‌کنند.

شیوع ویروس کرونا که یک اپیدمی به شمار می‌آید فرصتی شد تا به بیماری‌های همه گیر دیگر که در طول تاریخ رخ داده و انسان را به چالش کشانده است نگاهی اجمالی بیاندازیم.

*اپیدمی پیش از تاریخ

در حدود ۵ هزار سال پیش یک بیماری همه گیر در چین باعث شد تا ساکنان یک دهکده در این کشور قربانی شوند؛ اجساد مردگان در خانه جمع آوری و سوزانده شدند.
 
 

بررسی باستان شناسان نشان می‌دهد که این بیماری به قدری سریع انتقال یافته است که زمانی برای دفن اجساد وجود نداشته و آن دهکده دیگر قابل سکوت نبوده است.

* طاعون آتن

۴۳۰ سال قبل از میلاد مسیح یک بیماری همه گیر در شهر آتن بیش از ۱۰۰ هزار قربانی گرفت و اپیدمی به مدت ۵ سال به طول انجامید.



این ویروس با حمله به ناحیه سر در بدن افراد سالم و ملتهب شدن چشمان و ارگان‌های داخلی بدن و ایجاد خونریزی، جان افراد را می‌گرفت.
* طاعون آنتونین

یک مدرس تاریخ در دانشگاه منچستر انگلیس در مقاله‌ای نوشته است این بیماری همه گیر ممکن است آبله باشد که جان بیش از ۵ میلیون نفر در امپراتوری روم را گرفته است.
 

بسیاری از مورخان بر این باورند که این بیماری همه گیر برای نخستین بار توسط سربازانی که پس از جنگ در مقابل Parthia به خانه بازگشتند به امپراتوری روم آورده شد.

* طاعون قبرس

طاعون قبرس تخمین زده می‌شود تنها در یک روز ۵ هزار قربانی گرفته است.


در سال ۲۰۱۴ گروهی از باستان شناسان یک گور دسته جمعی را کشف کردند که قربانیان این طاعون در آنجا دفن شده بودند؛ بر روی اجساد کشف شده لایه ضخیمی از آهک به عنوان ضد عفونی کننده پوشانده شده بود.

* طاعون جاستینین

امپراتوری بیزانس توسط این بیماری همه گیر به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و آغازی برای زوال این امپراتوری بوده است؛ برخی از کارشناسان تخمین زدند که این طاعون ۱۰ درصد از جمعیت جهان را از بین برده است.



*طاعون بزرگ لندن

آخرین شیوع مرگ سیاه در انگلیس در آوریل ۱۶۶۵ آغاز شد و به سرعت در ماه‌های گرم تابستان گسترش یافت؛ تا پایان این اپیدمی در لندن حدود ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند که ۱۵ درصد جمعیت شهر لندن به شمار می‌رود.



* طاعون‌های آمریکایی قرن شانزدهم

طاعون‌های آمریکایی خوشه‌ای از بیماری‌های اوراسیا که توسط کاشفان اروپایی به آمریکا منتقل شده است؛ این بیماری‌های همه گیر مانند بیماری آبله ۹۰ درصد از جمعیت بومی نیمکره غربی را به کام مرگ کشانده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *