سحر قریشی مقصر است یا ما؟
احترام گذاشتن به دیگران به اندازه ثروتشان
متاسفانه در جامعه کنونی ما شاهد نوعی رویکرد هستیم که بعضی افراد به دیگران به اندازه ثروت و جایگاه اجتماعیشان احترام میگذارند. در نتیجه افراد فرودست و کم درآمد جامعه به صورت اتوماتیک در دیدگاه این افراد از چرخه احترام و عزت اجتماعی خارج میشوند و نتیجه آن رفتارهای اینچنینی میشود. افرادی که قشر کارگر و پایین دست جامعه را لایق احترام و تکریم نمیدانند و دست به رفتارهایی میزنند که به دور از ادب است.
کسر شأن دانستن ارتباط با افراد پایین دست
نکته بعدی نوعی خودشیفتگی در بعضی افراد مشهور و دارای موقعیت اجتماعی بالاست که برایشان دردسرساز میشود. این افراد فقط خود را مستحق معاشرت با افراد ثروتمند و دارای طبقه بالای جامعه میدانند و مراوده و ارتباط با افراد پایین دست را کسر شان خود میدانند و از دیدگاه آنها، افراد این چنینی تنها میتوانند آنها را تحسین و تکریم کنند و حق اظهارنظر و داشتن نظر مستقل را ندارند. در شرایطی بدتر، بعضی از آنها بر این تصور هستند که ارتباط با افراد ضعیف و فرودست به وجهه آنها آسیب میزند و به قول معروف از کلاسکاری آنها کم میکند.
معیار عزت و احترام را بشناسیم
به انسانهای با اخلاق از همان دوران کودکی آموخته شده که به تمامی افراد فارغ از موقعیت و درآمد آنها احترام بگذارند و تمامی انسانها بدون توجه به رنگ پوست و جنسیت و درآمد، قابل احترام هستند.
در رفتارهای چنین افرادی به کارگر خدماتی همانقدر احترام و عزت گذاشته میشود که به پزشک یا بزرگان. شاید بهتر است نظام آموزش و پرورش کشور در این زمینه تلاش بیشتری کند و اخلاقیات و روشهای انسان بودن را با دقت بیشتری به کودکان آموزش دهد تا شاید حداقل در نسلهای بعدی، معیار عزت و احترام میزان نفعی که از شخص مقابل گیرمان میآید، نباشد. یا شاید مراوده با افراد مشهور و ثروتمند باعث افتخارمان نشود و افراد را صرف نظر از جایگاه و طبقه اجتماعی، به خاطر طرز فکر و اخلاقشان بخواهیم و به آنها احترام بگذاریم.