سرگرمی ایرانیان در قرنطینه خانگی
فعالیت در شبکههای اجتماعی مجازی (با فراوانی ۴۰ درصد)، سرگرمی و بازی با فرزندان و اعضای خانواده (با فراوانی۲۸.۴ درصد)، مطالعه کتاب (با فراوانی ۲۶.۶ درصد)، گفتگو با اعضای خانواده (با فراوانی ۱۹.۱ درصد) و تماشای فیلمهای سینمایی (با فراوانی ۱۸.۱ درصد) عمدهترین مواردی است که افراد از طریق آن اوقات فراغت خود را در شرایط خودقرنطینگی سپری میکنند.
بر اساس یافتههای این نظرسنجی، پاسخگویان گروه سنی بالای ۴۵ سال نسبت به دیگر گروههای سنی، بیشتر از دیگر گروهای سنی اوقات فراغت خود از طریق تماشای برنامههای تلویزیونی سپری میکنند. همچنین افراد بدون تحصیلات دانشگاهی در قیاس با پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر وقت اضافی خود را با تماشای برنامههای تلویزیونی میگذرانند. ضمناً زنان و مردان زمان تقریباً مشابهی را در این ایام به تماشای تلویزیون اختصاص دادهاند.
به استناد این نظرسنجی، جوانان در مقایسه با سایر گروههای سنی به میزان بیشتری زمان اوقات فراعت ناشی از خودقرنطینگی را با فعالیت در شبکههای اجتماعی مجازی سپری میکنند.افراد دارای تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارند بیشتر برای گذران وقت به شبکههای اجتماعی مجازی مراجعه میکنند. زنان و مردان نیز از نظر زمان اختصاص داده به فعالیت در شبکههای اجتماعی در دوران خودقرنطینگی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درخصوص دیدگاه شهروندان درباره کرونا نشان میدهد زنان در مقایسه با مردان، بخش بیشتری از زمان اضافی خود را در این شرایط صرف بازی با فرزندان و سرگرمی با اعضای خانواده میکنند. در بین گروههای سنی نیز افراد ۳۰ تا ۴۴ سال نسبت به دیگر گروههای سنی، بخش بیشتری از اوقات فراغتشان را به بازی با اعضای خانواده اختصاص میدهند. در نهایت بین پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی و افراد بدون تحصیلات دانشگاهی تفاوت چندانی در این زمینه وجود ندارد.
در ادامه از پاسخگویان پرسیده شد: «با وجود اضطراب و نگرانی پیش آمده از کرونا، چه کاری برای حفظ آرامش روحی و روانی خود انجام میدهید؟»؛ یافته حاکی از آن است ۳۷.۳ درصد پاسخگویان با خواندن دعا، نماز و قرآن سعی میکنند روحیه و آرامش خود را حفظ کنند.
۲۰ درصد نیز با ورزش کردن و ۱۹.۳ درصد با گوش دادن به موسیقی سعی در حفظ آرامش خود میکنند. بعد از آن به ترتیب خواندن کتاب (با فراوانی ۱۷.۹ درصد)، گفتگو با آشنایان و دوستان (با فراوانی ۱۶.۶ درصد) از جمله مواردی است که افراد برای آرامش روحی خود استفاده میکنند. همچنین ۱۶.۲ درصد افراد پاسخگو نیز اعلام کردهاند که در شرایط کنونی مضطرب نیستند.