صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چالش‌های کرونایی در افغانستان

۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۱:۰۱
کد خبر: ۶۱۳۹۲۸
گردش ویروس کرونا در افغانستان هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما با وجود آن، آزمایشگاه‌های این کشور با کمبود لوازم تستی مواجه شده‌اند و یک‌هزار نمونه در انتظار کیت (RNA) متوقف گردیده است.

به گزارش ، عاشق خان سعادتی رییس آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که هرچند کیت تستی کرونا را در اختیار دارند اما با کمبود کیت های متمم (RNA) مواجه شده‌اند و در تلاش هستند تا این تجهیزات را بدست آورند.

نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان ۶۲ روز پیش در هرات افغانستان ثبت شد که تاکنون شمار مبتلایان در این کشور به ۹۳۳ نفر رسیده است و از این تعداد ۳۳ نفر جان باخته و ۴۵ تن دیگر هم پس از بهبودی راهی منازل خود شده‌اند.

زیرساخت های بهداشتی این کشور مانند بخش‌های دیگر طی ۴۰ سال جنگ و ویرانی بشدت آسیب دیده و افغانستان برای مبارزه با کرونا چشم انتظار کمک‌های خارجی است و کمک‌های وعده شده، هنوزهم در دسترس دولت قرار نگرفته است.

هرچند بانک جهانی وعده کمک ۱۰۴ میلیون دلاری به این کشور داده و اتحادیه اروپا ۱۱۷ میلیون یورو و آمریکا ۱۵ میلیون دلار وعده داده‌اند که کمک کنند، اما این وعده‌ها به عمل مبدل نشده است.

«طاهر قادری» کاردار سفارت افغانستان در هند گفته است که دولت هند یک بسته دارو کمکی ارائه کرده که از جمله قرص‌های هیدروکسی کلوروکین است و این بسته کمکی بزودی به کابل انتقال داده خواهد شد.

این کشور در کنار کمک بسته دارویی، ۷۵ هزار تن گندم نیز برای مردم افغانستان کمک کرده است که بخشی از این کمک ها دیروز شنبه از بندر چابهار ایران وارد افغانستان شد.

«فیروزالدین فیروز» وزیر بهداشت افغانستان در نشست مطبوعاتی در کابل گفت که بخش بزرگی از کمک‌های تعهد شده از طریق موسسه‌های خارجی هزینه خواهد شد و افزود: ممکن است ۴۰ درصد آن در اختیار دولت قرار گیرد که آن‌هم روشن نیست چه زمانی خواهد بود.

فیروز گفت، امکان دارد به وضعیتی برسیم که دیگر توان تست گرفتن از افراد نباشد و پزشکان تنها براساس علائم حکم کنند که فرد به کرونا گرفتار است و یا خیر.

وی از شماری از فرماندهان نظامی، استانداران و زورمندان شکایت کرد که در استان‌ها کارمندان بخش آزمایشگاه را به‌زور به منازل خود برده و از اعضای خانواده خود تست می‌گیرند در حالی که هیچ علائم بیماری کرونا در اعضای خانواده وی مشاهده نمی‌شود.

فیروز افزود: وزارت بهداشت افغانستان خود را مکلف می‌داند که تمام تلاش‌های خود را برای جلوگیری از گسترش این ویروس انجام دهد اما پیش بینی می‌شود که این ویروس گسترش خواهد یافت و در همین راستا کاخ تاریخی «دارالامان» در غرب کابل را برای مراقبت از بیماران کرونایی با ظرفیت ۲۰۰ تختخواب آماده کرده‌اند.

قرار است در روزهای آینده خوابگاه دانشگاه کابل نیز برای مراقبت از بیماران کرونایی فعال شود و دولت برای آماده کردن یکصدهزار تختخواب برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا تلاش می‌کند.

فیروز گفت که آمادگی‌ها برای خرید تجهیزات پزشکی که در امر مبارزه با ویروس کرونا مورد ضرورت هست، صورت گرفته و با کشورهای کروه جنوبی، آلمان و برخی کشورهای دیگر گفت‌وگو شده است.

هرچند دولت افغانستان فروردین ماه را در شهرهای بزرگ این کشور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا قرنطینه اعلام کرد اما با وجود آن شیوع ویروس کرونا ادامه دارد و دور دوم قرنطینه از دیروز شنبه برای سه هفته دیگر تمدید شد.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: کرونا افغانستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *