نیمی از جمعیت پاکستان از خطرات ویروس کرونا بیخبرند
به گزارش ، رسانههای پاکستانی گزارش دادند: نتایج نظرسنجی و تحقیقات پژوهشگران دانشگاه "آقاخان" در شهر کراچی نشان میدهد که نیمی از جمعیت شهرنشین و ساکنان مناطق روستایی پاکستان از خطرات ویروس کرونا آگاهی لازم را ندارند.
محققان پاکستانی برای بررسی میزان اطلاعات عمومی درخصوص علائم ویروس کووید-۱۹، نحوه انتقال از فرد به فرد دیگر و چگونگی مراقبت در برابر این بیماری از ۷۳۸ نفر از ساکنان مناطق شهری و روستایی نظرسنجی کرده و به این نتیجه رسیدند که تنها نیمی از این جمعیت بیماران دیابتی، آسم، افراد سیگاری و مبتلا به بیماری عروق را افراد آسیب پذیر در برابر کرونا میدانند.
در این گزارش آمده است: ۹۰ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند سالمندان بیشتر با خطر ابتلا به ویروس کرونا مواجه هستند و نصف دیگر نیز از تهدید کرونا برای بیماران دیابتی، آسم و افراد سیگاری بیخبر بودند.
دکتر "ظفر فاطمی" استاد بخش علوم سلامت جامعه در دانشگاه آقاخان شهر کراچی در این خصوص گفت: دسترسی به اطلاعات مستند و موثر درخصوص ویروس کرونا اولین گام موثر برای در امان ماندن از این بیماری و مراقبت همزمان از دیگران محسوب میشود و این موضوع بیشتر برای قشر آسیبپذیر در برابر کرونا بسیار حیاتی تلقی میشود.
وی بی اطلاعی مردم در پاکستان نسبت به پیامدهای خطرناک ویروس کرونا را باعث نگرانی عمیق دانست و گفت: نظرسنجی این دانشگاه نشان میدهد که از ۱۰ نفر از ساکنان مناطق روستایی تنها یک نفر معتقد بود که حضور در معابر و اماکن شلوغ باعث شیوع کرونا و یا آلودگی دیگران به این بیماری میشود.
پژوهشگران پاکستانی به این نتیجه رسیدند که مردم آگاهی لازم از عواقب کرونا را ندارند درحالی که اکثر پاسخ دهندگان تب، سرفه و مشکل تنفسی را از علائم بارز ابتلا به ویروس کرونا دانستند و کمتر از یک درصد از این افراد نیز کوفتگی بدن را یکی از علائم کرونا میدانند.
براساس این نظرسنجی، از هر ۴ نفر تنها یک نفر از این موضوع باخبر بود که امکان ابتلا به ویروس کرونا در افراد حتی بدون شناسایی علائم یاد شده، وجود دارد.
درحالی که هنوز هیچ دارو و یا واکسنی برای دفع ویروس کرونا ساخته نشده است، نظرسنجی اخیر نشان میدهد که اکثریت به درمان کرونا با داروهای موجود اعتقاد دارند. ۸۳ درصد از روستاییان در پاکستان نیز درمان کرونا با داروهای مختلف را موثر میدانند و ۶۰ درصد ساکنان شهری نیز مدعی بودند که داروهای مربوط به بیماری ذات الریه آنان را در برابر ویروس کرونا ایمن میکند.
اکثر پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفتند که پدیدار شدن علائم کرونا در افراد ممکن است تا ۲ هفته طول بکشد و ۶۴ درصد نیز معتقد بودند شخصی که با بیمار کرونایی در تماس بوده نیز باید خود را برای ۱۴ روز قرنطینه کند.
محققان دانشگاه "آقاخان" به این نتیجه رسیدند که سطح آگاهی بخشی به مردم و اطلاع رسانی به موقع درباره ویروس همهگیر کرونا در پاکستان اجتناب ناپذیر است. براساس این گزارش، ساکنان شهرهای پاکستان از طریق رسانههای الکترونیکی، روزنامه و شبکههای اجتماعی به اطلاعات لازم درباره کرونا دسترسی دارند درحالی که روستاییان تنها به شنیدهها از دیگران و سخنان نزدیکان خود اکتفا میکنند.
موسسه گالوپ نیز دو هفته پیش نتایج نظرسنجی خود در پاکستان را منتشر کرد که براساس آن، ۳ نفر از هر چهار شهروند پاکستانی ویروس کرونا را تهدید بالقوه علیه خود میدانند درحالی که ۷۴ درصد از پاکستانیها نسبت به پایان این بیماری تا خردادماه سال جاری (ژوئن) خوشبین هستند.
ستاد عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا در پاکستان امروز شمار مبتلایان به کرونا را ۷ هزار و ۹۹۳ نفر اعلام کرد و افزود: ۱۸۶۸ بیمار بهبود یافته و ۱۵۸ نفر نیز تاکنون بر اثر این ویروس جان باختند.
افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در پاکستان همچنان سرعت جهشی دارد و مسؤولان هشدار دادند که اگر سطح تمهیدات بهداشتی و طرح فاصلهگذاری اجتماعی تشدید نشود، مهار کرونا از کنترل خارج خواهد شد.
دولت پاکستان از ماه گذشته اعمال ممنوعیت تردد بین شهری و حضور در معابر را به اجرا گذاشت و هفته گذشته نیز طرح فاصلهگذاری اجتماعی را برای سومین مرتبه تمدید کرد.
براساس نظرسنجی موسسه گالوپ، ۶۸ درصد پاکستانیها از اعمال طرح فاصلهگذاری اجتماعی قویاً حمایت کردند. ۲۳ درصد با تعطیلی شهرها مخالفند و ۳۴ درصد زنان نیز مخالف طرح فاصلهگذاری اجتماعی هستند.
/انتهای پیام/
ایرنا