صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش درآمد‌های شهرداری تهران با شیوع کرونا/ تصویب جزئیات لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران»

۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱:۳۲
کد خبر: ۶۱۳۸۱۹
تحقق درآمد‌های شهرداری تهران در سال ١٣٩٩ موضوعی بود که در جلسه هم اندیشی صبح امروز اعضای شورای شهر و شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا شهردار این موضوع در سطح دولت موثرتر مطرح کند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، تحقق درآمد‌های شهرداری تهران در سال ١٣٩٩ موضوعی بود که در دویست و نهمین جلسه هم اندیشی صبح امروز اعضای شورای شهر و شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا شهردار این موضوع در سطح دولت موثرتر مطرح کند.

انتقاد سخنگوی شورای شهر از موازی کاری در ساختار شهرداری تهران
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۴:۵۴

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در پایان دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران درباره تصویب جزئیات لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» گفت:با توجه به اینکه شهرداری طی دهه‌های اخیر (دو دهه اخیر) به لحاظ ساختار اداری رشد غیر قابل قبولی پیدا کرده است، شورای شهر در دوره پنجم از ابتدا موضوع اصلاح ساختار سازمانی شهرداری تهران را در دستور کار داشت.

او با بیان اینکه موازی کاری در ساختار شهرداری تهران زیاد است، عنوان کرد: تداخل مسوولیت‌ها موضوع دیگری است که در شهرداری تهران به کرات اتفاق می‌افتد و مجموع این اقدامات به صورت جدی موجب اتلاف منابع شده است.

سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: در این راستا بحث اصلاح ساختار و تعریف ضوابط تشکیلاتی در دستور کار شورای شهر تهران قرار گرفت، در این رابطه دو لایحه در دستور است که اولین آن تحت عنوان لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» امروز به تصویب رسید. براساس آنچه که به تصویب رسید ماموریت‌ها و تعاریف بخش‌های مختلف شهرداری تهران تعیین می‌شود.

اعطا با بیان اینکه در این باره مجموعه ضوابطی هم مقرر شده است، افزود: این مجموعه ضوابط می‌تواند ملاکی برای تشکیل ساختار جدید شهرداری تهران باشد، امیدوارم ظرف دو الی سه هفته آینده لایحه اصلاح ساختار شهرداری در دستور کار شورای شهر تهران قرار گیرد. ادغام برخی از معاونت‌های شهرداری یا جا به جایی برخی از شرکت‌ها و سازمان‌های ذیل معاونت‌ها و ادغام برخی از ادارات کل در دستور کار خواهد بود.

هاشمی: ارزیابی بهای خدمات پسماند در جلسه امروز شورای شهر
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۳:۲۴

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در پایان دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسات قبلی شورای شهر تهران بیشتر موضوعات به بحث‌های پیرامون کرونا منعطف می‌شد، گفت: امروز از ٩ دستور جلسه‌ای که در دستور کار شورای شهر تهران بود، هشت دستور به بحث گذاشته شد. همچنین حسن رسولی، خزانه‌دار شورای شهر تهران گزارشی درباره وضعیت مالی شهرداری تهران در ١١ ماه سال گذشته ارائه کرد.

او ادامه داد: همچنین در ادامه جلسه چند طرح یک فوریتی مورد بررسی قرار گرفت که مربوط به بهای خدمات پسماند بود که یک فوریت آن به تصویب رسید. در نهایت برای فعالیت‌های ستادی در شهرداری تهران از جمله ستاد مدیریت جمیعت شهر تهران چند نماینده مشخص شد.

رییس شورای شهر تهران در مورد اخذ عوارض از خودرو‌هایی که وارد محدوده طرح ترافیک می‌شوند، توضیح داد: این موضوع دارای یک مصوبه قانونی است، برای احترام به تصمیمات شورا وقتی چنین تصمیماتی در ستاد ملی کرونا گرفته می‌شود شهردار می‌توانست یک لایحه دو فوریتی بفرستد و از شورا نظر بخواهند. از شهردار درخواست می‌کنم زودتر این اقدامات را انجام دهند تا تصمیمات اتخاذ شده قانونی باشد.

رسولی: تحقق نیافتن درآمد شهرداری تهران در ١١ ماه سال گذشته
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۲:۴۹

سیدحسن رسولی، خزانه دار شورای شهر تهران درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در دی و بهمن ماه سال ۱۳۹۸ توضیح داد: در دو ماه دی و بهمن شهرداری تهران موظف بوده نسبت به تامین منابع در سقف ۳۵ هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال اقدام کند. میانگین تحقق درآمد در این دو ماه مبلغ ۲۵ هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال بوده و معادل ۷۱ درصد درآمد کسب شده است.

او با بیان اینکه شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب اولیه شورا موظف بوده است در برش عملکردی دی ماه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۵ هزار و.۶۹۰ میلیارد ریال اقدام کند، اضافه کرد: ماخذ محاسبه درآمد دی ماه بودجه مصوب (۱۸۸ هزار و ۲۸۱ میلیارد ریال) است. در دی ماه مبلغ ۱۰ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال معادل ۶۸ درصد درآمد کسب شده است همچنین در برش عملکردی بهمن ماه با اضافه شدن متمم بودجه (۲۴۱ هزار و ۸۵۴ میلیارد ریال)، شهرداری موظف به تامین منابع در سقف ۲۰ هزار و ۱۵۵ میلیارد ریال شده، که مبلغ ۱۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد ریال معادل ۷۳ درصد درآمد کسب شده است.

بخش عملکرد هزینه‌ای دی و بهمن سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران موضوع دیگری بود که رسولی به آن اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران در دو ماه دی و بهمن تا سقف ۲۹ هزار و ۱۵۲ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته که با اعلام مبلغ ۲۵ هزار و ۸۹۹ میلیارد ریال در دو ماه تقریباً معادل ۸۸ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده است.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری در دی ماه تا سقف ۱۴ هزار و ۶۱۹ میلیارد ریال اجازه هزینه‌کرد داشته است، عنوان کرد: با اعلام مبلغ ۱۰ هزار و ۹۲۶ میلیارد هزینه ثبت شده در این ماه، تقریباً ۷۵ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده از این مبلغ ۹۰ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۱۰ درصد هزینه غیرنقدی است.

رسولی ادامه داد: در بهمن ماه تا سقف ۱۴ هزار و ۵۳۳ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته و با اعلام مبلغ ۱۴ هزار و ۹۷۳ میلیارد هزینه ثبت شده، تقریبا ۱۰۰ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده از این مبلغ ۸۹ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۱۱ درصد هزینه غیرنقدی است.

عملکرد حساب درآمد و هزینه یازده ماهه سال ۹۸ دیگر موضوع مورد بحث رسولی بود. او در این باره توضیح داد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی یازده ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۲۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اقدام کند. طی این دوره یازده ماهه مبلغ ۱۴۹ هزار و ۹۰۲ میلیارد ریال معادل ۶۸ درصد درآمد کسب شده است؛ بنابراین طی یازده ماهه مذکور کسری عملکرد ۷۱ هزار و ۷۹۸ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده می‌شود.

او ادامه داد: از کل درآمد یازده ماهه (۱۴۹ هزار و ۹۰۲) مبلغ ۱۲۲ هزار و ۹۰۵ میلیارد ریال آن معادل ۸۲ درصد نقد و ۱۸ درصد آن (۲۶ هزار و ۹۹۷ میلیارد ریال) غیرنقد است. از کل درآمدنقدی وصولی ۴۱ درصد آن درآمد پایدار و ۵۹ درصد آن درآمد ناپایدار است.

خزانه دار شورای شهر تهران عنوان کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۵۹ هزار و ۸۶۲ میلیارد ریال هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۱۳۲ هزار و ۸۹۲ میلیارد ریال (۸۳ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است که از این مبلغ ۹۵ درصد بصورت پرداخت‌های نقدی و پنج درصد هزینه غیرنقدی است. بدیهی است این شاخص نمایانگر میزان ثبت رویداد‌های هزینه‌ای در دفاتر مالی بوده و آثار دیگری بر آن مترتب نیست.

این عضو شورای شهر تهران در تحلیل و ارزیابی عملکرد درآمد و هزینه شهرداری تهران در دی و بهمن ماه سال ۱۳۹۸ گفت: در این دو ماه کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین ثبت هزینه‌ها در دفاتر مالی سال گذشته طی همین بازه زمانی ۳۶ درصد بوده و طی ۱۱ ماهه اخیر این شاخص به ۸۳ درصد افزایش یافته است.

به گفته رسولی، از کل درآمد‌های دی ماه (۱۰ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال) مبلغ ۹ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال آن معادل ۹۴ درصد نقد و ۶ درصد (۶۲۲ میلیارد ریال) آن غیرنقد و از کل درآمد‌های بهمن ماه (۱۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد ریال) مبلغ ۱۳.۷۹۹ میلیارد ریال آن معادل ۹۳ درصد نقد و ۷ درصد (۹۹۶ میلیارد ریال) آن غیرنقد است.

خزانه دار شورای شهر تهران یاد آور شد: از کل درآمدنقدی وصولی دی ماه (۹ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال) ۴۹ درصد آن (۴ هزار و ۸۸۲ میلیارد ریال) پایدار و ۵۱ درصد آن (۵ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال) ناپایدار است. از کل درآمدنقدی وصولی بهمن ماه (۱۳ هزار و ۷۹۹ میلیارد ریال) ۴۰ درصد آن (۵ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال) پایدار و ۶۰ درصد آن (۸ هزار و ۲۶۹ میلیارد ریال) ناپایدار است.

او با اشاره به اینکه شاخص عدم تحقق درآمد از ۱۴ درصد دوره گذشته (ده ماهه)، به ۳۲ درصد عدم تحقق در این دوره (یازده ماهه) رسیده است، بیان کرد: هر چند گزارش درآمدها، پرداخت‌های نقدی و هزینه‌های غیرنقدی اسفند ارائه نشده ولی این شاخص‌ها به خصوص میزان کسب درآمد غیر نقد نگران کننده است.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: آثار مالی و اقتصادی بحران کرونا در عملکرد بودجه ٩٨و پیش بینی تداوم بحران و شدت یافتن عدم تعادل منابع و مصارف بودجه ١٣٩٩ تا پایان نیمه اول سال جاری مستلزم تغییرات اساسی سیاست‌ها و اقدامات مالی و اقتصاد مدیریت شهری است.

تسهیلات تشویقی حمایت از اقتصاد شهری در برابر کرونا در پایتخت
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۲:۰۸

مجید فراهانی رئیس کمیته ویژه و نظارت مالی شورای شهر تهران طرح یک فوریتی حمایت از اقتصاد شهری و جهش تولید در برابر آسیب‌های ناشی از شیوع کرونا در شهر تهران به عنوان پیشنهاد در دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران مطرح کرد و گفت: لازم است یک سری تسهیلات در اختیار کسانی که در حوزه کرونا آسیب دیده اند، قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه پیشنهاد شده افزایش بهره برداری تا زمانی که ستاد کرونا تعطیل اعلام می‌کند صورت بگیرد و به قرارداد‌ها زمان بهره برداری اضافه شود، عنوان کرد: کسب و کار‌های اقتصادی که دچار آسیب شده است بر اساس مصوبه هیات وزیران پیشنهاداتی درباره تخفیف عوارض کسب و پیشه و بهای خدمات برای آن‌ها پیشنهاد شد که اگر تا پایان خرداد ماه عوارض پرداخت شود ۱۰درصد و تا پایان اردیبهشت ۱۵ درصد شامل تخفیف شوند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، یکی از موارد پیشنهادی در این لایحه این است که پس از کرونا مراکز تفریحی و ورزشی که از کرونا آسیب دیدند بتوانند تا ۳بامداد باز باشند تا جمعیت توزیع شوند و بخشی از خسارت جبران شود.

یک فوریت طرح" تسهیلات تشویقی حمایت از اقتصاد شهری و جهش تولید در برابر آسیب‌های ناشی ازشیوع ویروس کرونا درشهر تهران" با ۱۷ رای به تصویب اعضاء شورای شهر رسید و برای بررسی به کمیسیون‌های تخصصی ارسال شد.

جزئیات لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» تصویب شد
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۱:۵۲

اعضای شورا شهر در ادامه دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران بررسی لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» را در دستور کار قرار دادند.

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه پیش از این پست قائم مقامی در چارت شهرداری تهران پیش بینی نشده بود عنوان کرد که به نظر می‌رسد می‌توان پیشنهاد اضافه شدن این موضوع را مطرح کرد. محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داده است که به شهرداری تهران اجازه داده شود در طراحی ساختار جدید شهرداری پست قائم مقامی را در چارت پیش بینی کند.

در ادامه سالاری در این مورد توضیح داد: اصلاح ساختار شهرداری تهران براساس مصوبه وزارت کشور انجام شده است، در ابلاغ وزارت کشور آمده است که شهرداری‌ها باید براساس وضعیت خودشان این ابلاغیه را بومی کنند.

ا‌و اضافه کرد: در آن ابلاغیه آمده است که در شهر‌های با جمیعت بالا می‌توانند پست قائم مقامی داشته باشند.
به شهرداری تهران اصرار نمی‌کنیم که پست قائم مقامی داشته باشند و بخواهند در این رابطه تحت فشار قرار گیرند، اما این یک حق قانونی است که به ما و شهرداری تهران داده شده است.

سالاری با بیان اینکه حجم کار در شهرداری تهران بالا است و باید در مجامع مختلف و جلسات مختلفی شرکت کند که شاید رسیدگی به همه این امور از عهده یک نفر خارج باشد، گفت:در گذشته هم این پست وجود داشته است و می‌توان در این دوره هم از این فرصت قانونی استفاده کرده و پست قائم مقامی را در ساختار جدید شهرداری تهران ببینیم.

تعیین و تکلیف ساختار شهرداری بر عهده شورا است

در ادامه جلسه سید حسن رسولی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در واکنش به مطرح شدن مجدد پست قائم مقامی و جانشینی در ساختار شهرداری تهران، گفت: براساس ماده ۱۲۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، ساختار مصوب سازمانی شهرداری، سازمان و شرکت‌های تابعه پس از اینکه وقف ماده ۸۰ قانون شورا در شورا‌ها تصویب شد، باید در سازمان اداری و استخدامی کشور تایید شود.

او با بیان اینکه در جلسه گذشته اعلام کردم که سازمان اداری و استخدامی کشور پست زاید قائم مقام را برای تمامی دستگاه‌های اجرایی حذف کرده است، عنوان کرد: شورای شهر تهران با تصویب این پیشنهاد صلاحدید تعیین تکلیف ساختار سازمانی را به شهردار اعطا می‌کند که فرار از مسئولیت است، زیرا تعیین تکلیف آن برعهده شورای اسلامی شهر تهران است.

به گفته رسولی، سازماندهی بخشی از جهت گیری سیاستی و وظیفه شورا است و در صورت اصرار برای پست قائم مقامی در شهرداری تهران پیشنهاد می‌شود واژه "وقف مقررات" به آن اضافه شود که تا روند تصویب ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران در سازمان اداری و استخدامی کشور طولانی شود.

این پیشنهاد رسولی از سوی اعضای شورا مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اما این پیشنهاد رای نیاورد.

در ادامه جلسه، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به پیشنهاد تبصره الحاقی ذیل ماده ۱۱ درباره اختیارات شورای اداری شهرداری تهران توضیح داد: شورای اداری شهرداری تهران مانند شورای تحول اداری در سایر دستگاه‌ها است. در تبصره ۲ ماده ۱۱ لایحه آنچه مدنظر پیشنهاددهنده تبصره الحاقی بوده، آمده است.

رسولی تاکید کرد که براساس ماده ۸۰ قانون شوراها، اساسنامه سازمان و شرکت‌های شهرداری تهران باید به تصویب شورای شهر برسد. شورای اداری مرجع تصویب اساسنامه شرکت و سازمان‌ها نیست. پس از بحث و بررسی از سوی اعضای شورای شهر تهران در نهایت جزئیات لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» نیز به تصویب رسید.

پیگیری یک عضو شورای شهر درباره دستگاه‌ زباله سوز بیمارستانی
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۱:۳۵

زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه جهان امروز، جهان پیوستگی ملت‌ها است، گفت: وقتی در ارتباط با موضوعی ملتی رنج می‌کشد طبیعی است که ملت‌های دیگر نسبت به او توجه می‌کنند، اقدامات شهرداری تهران در زمان شیوع کرونا در شهر ووهان در آغاز و در زمان قرنطینه شهر حرکتی به جا و منطقی و درست و انسان دوستانه بود که باعث افتخار شهر تهران شد.

وی با بیان اینکه در راستای همین اقدام دولت چین هدایایی را مشخصا برای تهران ارسال کرد، اضافه کرد: یکی از این هدایا از جمله دستگاه زباله سوز بیمارستانی بود که متاسفانه من نمی‌دانم به چه علت و یا شاید به خاطر کوتاهی وزارت خارجه بوده این دستگاه هنوز در اختیار شهرداری تهران و بیمارستان‌های این شهر قرار نگرفته است.

نژاد بهرام از شهردار تهران و خواست که نسبت به نسبت به عدم راه اندازی دستگاه زباله سوز پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در واکنش به اظهارات یکی از اعضای شورا که اعلام کرد این دستگاه زباله سوز به شهر دیگری رفته است، عنوان کرد: کدام شهر به اندازه تهران نیازمند دستگاه زباله سوز است؟یک سوم کشته‌های کرونا متعلق به شهر تهران است، شهر تهران یازده میلیون جمعیت دارد، بیشترین میزان شیوع بیماری در شهر تهران است، بعد دستگاه به قم رفته است، چه کسی این اجازه را صادر کرده است. مگر شهرداری تهران از شورا اجازه گرفته بود؟

نژاد بهرام تاکید کرد که این موضوع باید از طریق رییس شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گیرد و گفت:شهرداری تهران نسبت به ارسال، نصب و راه اندازی این دستگاه در اسرع وقت اقدام کنند. اگر هم به هر دلیلی که من نمیدانم، شرایطی فراهم شده است که به جای دیگری برود صراحتا شهردار این مطلب را بیان کنند. درصورت عدم ارائه توضیح اگر لازم باشد اقدامات قانونی در حد شورای شهر تهران انجام می‌شود.

تاکید رئیس شورای شهر بر ضرورت عمل دولت به تعهدات مالی پیشین
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۰:۵۱

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در آغاز دویست و نهمین جلسه شورا با بیان اینکه حدود دوماه از اعلام ورود پاندمی (همه‌گیری) کرونا به کشور گذشته است، گفت: شرایط اقتصادی همه بخش‌ها تحت تاثیر قرار گرفته و مدیریت شهری تهران نیزبشدت دچار بحران کمبود نقدینگی شده است.

او تاکید کرد: انتظار شورا از شهردار این است که مشکلات اقتصادی و کسری بودجه که به دلیل کاهش صدور پروانه و کاهش در آمد افزوده و سایر موارد دیگر به وجود امده را در جلسات هیات دولت مطرح کنند تا دولت تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه براساس بودجه سال ۱۳۹۹، برای اداره شهر تهران ماهانه ۲ هزار میلیارد تومان منابع نقد لازم است، اضافه کرد: اگر بودجه‌های عمرانی و توسعه شهر نیز تخصیص پیدا نکند، تنها هزینه‌های جاری و ضروری شهر بالغ برماهانه هزار میلیارد تومان خواهد بود و این به معنای کسری بودجه ۵۰ درصدی شهرداری برای نگهداشت ضروری شهر خواهد بود.

هاشمی با بیان اینکه طی سه سال گذشته، هزینه‌های جاری نگهداشت شهر، افزایش قابل توجهی پیدا نکرده و با وجود تورم مجموع حدود ۱۵۰ درصدی کشور در این سه سال، حتی به میزان قابل توجهی کاهش نیز یافته است، عنوان کرد: در هر حال امکان کاهش جدی هزینه‌های جاری نگهداشت شهر وجود ندارد. در حال حاضر بسیاری از تصمیماتی که توسط ستاد ملی کرونا اتخاذ شده، بارمالی برای مدیریت شهری ایجاد کرده است، تداوم فعالیت سیستم حمل ونقل عمومی تهران و فعالیت ادارات وسازمان‌های وابسته به شهرداری با دوسوم کارکنان و تمدید فرصت پرداخت عوارض ومنابع توسط شهروندان از عوامل موثر بر عدم توازن منابع و هزینه‌های مدیریت شهری محسوب می‌شوند.

او با بیان اینکه در این شرایط برخی از انتظارات به حق شهروندان از مدیریت شهری مستلزم انجام سرمایه گذاری‌های ضروری است، گفت: از جمله این هزینه ها، کاهش ازدحام در سیستم حمل ونقل عمومی از طریق افزایش اعزام اتوبوس ومترو وکاهش سرفاصله خطوط مترو واتوبوس که نیازمند تامین اتوبوس و واگن‌های متروی جدید است یا افزایش و بهبود کیفیت ضدعفونی کردن فضا‌های شهری توسط سازمان آتش نشانی و حوزه خدمات شهری یا بهبود کیفیت جمع آوری و امحا پسماند عفونی شهر که نیازمند تامین تجهیزات در این رابطه است.

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه منابع این نیاز‌های ضروری نیز به هزینه‌های نگهداشت شهر افزوده می‌شود، افزود: انتظار شورای شهر تهران از دولت این است که در این شرایط خاص، با تامین مالی تعهدات پیشین دولت و اختصاص سهم مدیریت شهری تهران از منابع پیش بینی شده برای مبارزه با کرونا، کمک کنند تا حداقل فعالیت‌های ضروری نگهداشت شهر وارائه خدمت به شهروندان حفظ شود.

هاشمی با بیان اینکه نگرانی اعضای شورای شهر تهران، از تصور عادی شدن شرایط براساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت است، عنوان کرد: در این شرایط ممکن است بستر اتخاذ تصمیماتی در مورد رفع محدودیت‌ها شود، همانگونه که برآورد‌های مرکزپژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نظرات متخصصان و سایر بررسی‌ها نشان می‌دهد، آمار ابتلا و قربانیان کرونا در کشور بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است که این تفاوت بدلایل گوناگونی نظیر تاخیر در اعلام ورود کرونا به کشور و عدم محاسبه قربانیان قبل از آن، عدم وجود امکان تست کافی در کشور و عنوان کردن نام سایر بیماری‌ها نظیر اختلال تنفسی و شبه کرونا بعنوان کرونا بوده که این اختلاف بصورت کلی مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرار دارد.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد که انتظار از مسئولان مربوطه این است که با عدم شتابزدگی در رفع محدودیت‌های ایجاد شده، دستاورد رعایت دوماه گذشته مسایل ایمنی توسط شهروندان را با خطر مواجه نکنند وموجب ایجاد موج جدید بیماری کرونا را فراهم نیاورند.

درخواست عضو شورای شهر تهران برای ارائه مستقل آمار کرونا در پایتخت
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۰:۴۵

زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در جریان دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه به نظر می‌رسد بیش از یک سوم فوت شدگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا متعلق به شهر تهران هستند، گفت: شاید حدود دو سوم فوت شدگان ناشی از این بیماری مربوط به شهر تهران هستند.

وی با اشاره به جمیعت هشت و میلیون و هشتصد هزار نفری شهر تهران اضافه کرد: انتظار این است که آمار شهر تهران به صورت مستقل اعلام شود، به دلیل سفید بودن برخی از شهر‌ها امکان ارایه آمار به تفکیک در آن‌ها وجود ندارد، اما اعلام آمار فوت شدگان در شهر تهران به طور حتم برای مردمی که کار ضروری ندارند و در محیط‌های عمومی ظاهر می‌شوند؛ موثر خواهد بود.

فراهانی: لزوم استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای مولد سازی دارائی‌های شهرداری
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۰:۳۹

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور با بیان اینکه صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود (آوریل ۲۰۲۰) درباره پیامد‌های شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهان از تجربه بدترین رکود اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ با نرخ رشد منفی ۳ درصد خبر داده است، گفت: بر اساس پیش بینی این نهاد انتظار رشد اقتصادی منفی ۶.۱ درصد برای ایران در سال ۲۰۲۰ بعد از دو سال متوالی تجربه رکود با نرخ رشد منفی ۵.۷ درصد در سال ۲۰۱۸ و رشد منفی ۷.۶ درصد در سال ۲۰۱۹ ‏ دور از انتظار نیست.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، این روند در حالی توسط صندوق بین المللی پول پس از شیوع کرونا پیش بینی شده که این صندوق در گزارش اکتبر ۲۰۱۹ خود پیش بینی کرده بود که وضعیت اقتصادی در سال ۲۰۲۰ اندکی بهتر خواهد شد و روند نزولی سقوط GDP متوقف خواهد شد و اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ از رشد منفی خارج می‌شود.

او با تاکید بر اینکه در شورای شهر تهران با درک این شرایط بر خلاف دو سال گذشته که روند بودجه شهرداری را انقباضی و ریاضتی در نظر گرفته بودیم در سال ۱۳۹۹ این روند را به انبساطی تغییردادیم، عنوان کرد: بر همین اساس امروز در برابر تحقق پذیری بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران و پایداری مالیه شهری باید چاره اندیشی شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این شرایط استفاده از ظرفیت بازار سرمایه و عرضه بخشی از سهام شرکت‌های شهرداری می‌تواند زمینه ساز مولد سازی دارایی‌های شهرداری و ایجاد منابع مالی مبنی بر حفظ بخشی از مالکیت و ارزش آفرینی مولد با ورود به بورس باشد، یاد آور شد: خوشبختانه مقدمات این موضوع در مصوبه «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه در خصوص عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات تابعه در بازار سرمایه» که در ۱۲ آبانماه ۱۳۹۸ در شورا به تصویب رسید، پیش بینی شده است.

فراهانی ادامه داد: شهرداری تهران مکلف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این مصوبه، لایحه برنامه عملیاتی اقدامات و زمان‌بندی اجرایی جهت عرضه سهام شرکت‌هایی که بیش از ۳۴ درصد سهام آن‌ها متعلق به شهرداری تهران یا واحد‌های تابعه آن است و قابلیت واگذاری دارند، در بازار سرمایه را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.

این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: با وجود اتمام مهلت مقرر در ماده واحده، شاهد عدم اقدام به موقع شهرداری تهران هستیم. بر همین اساس و به منظور تاکید بر استفاده از این ظرفیت در مسیر تحقق تهران شهری برای همه به عنوان نماینده مردم تهران با استناد به بند سه ماده ۸۰ قانون شورا‌های اسلامی کشور، درباره «لزوم اجرای مصوبه الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه در خصوص عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات تابعه در بازار سرمایه» به شهرداری تهران تذکر می‌دهم.

فراهانی اظهار امیدواری کرد که با اقدام به موقع شهردار تهران استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای مولد سازی دارائی‌های شهرداری محقق شود.

هاشمی: کاهش درآمدهای شهرداری تهران با شیوع کرونا
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۰:۳۳

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران پیش از آغاز دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح جزییات جلسه هم اندیشی صبح امروز اعضای شورای شهر با شهردار تهران پرداخت و گفت: درآمد‌های شهرداری در سال ١٣٩٩ موضوعی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت. در مورد درآمد‌های فصل بهار و کل سال نگرانی‌هایی مطرح شد و تصمیم بر این شد که این نگرانی‌ها در سطح وزارت کشور و دولت مطرح شود.

وی با بیان اینکه این مشکل تنها مختص تهران نیست و کل کلانشهر‌ها با آن درگیر هستند، اضافه کرد: کاهش صدور پروانه و فروش خدمات، کاهش مالیات بر ارزش افزوده و مصوبات ستاد ملی کرونا عواملی بودند که باعث کاهش در آمد‌های شهرداری تهران شدند.

رییس شورای شهر تهران ادامه داد: از طرفی دیگر مصوبات دولت، افزایش حقوق و ذی حقوق باعث افزایش هزینه‌ها شده است، این یک موضوع کشور‌ی است به همین دلیل از شهردار تهران خواسته شد این موضوع را در سطح دولت موثرتر بیان کنند.

هاشمی با اشاره به اقداماتی که در شهرداری تهران به منظور تحقق درآمد‌ها می‌توان انجام داد؛ گفت: شهردار تهران راه حل‌های مختلفی را بررسی کرده بودند که پیشنهادات ایشان بسیار موثر به نظر می‌آمد در نهایت نتیجه گیری این شد که در صورت لزوم شورای شهر تهران در قالب لایحه‌ای که شهرداری می‌فرستند کمک کند تا پیشنهادات شهرداری به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه مسافران مترو تهران به صورت روزانه افزایش پیدا می‌کند، اضافه کرد: با آغاز به کار اصناف کم خطر تعداد مسافران هم افزایش پیدا می‌کند، روز گذشته تعداد مسافران به عدد ۴٠٠ هزار نفر نزدیک شده بود. این آمار به مرور زمان به استفاده روزانه ۶٠٠ هزار نفر در روز و مطابق با آمار اسفند ماه می‌رسد.

هاشمی با تاکید کرد: اگر همه افراد مشاغل خود را آغاز کنند بی شک تعداد مسافران به دو میلیون نفر در روز می‌رسد البته اگر تعداد مسافران از ۴٠٠ هزار نفر در روز عبور کند دیگر احتمال فاصله گذاری محقق نمی‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *