رسولی: تحقق نیافتن درآمد شهرداری تهران در ١١ ماه سال گذشته
۱۳۹۹/۰۱/۳۱ - ۱۲:۴۹
سیدحسن رسولی، خزانه دار شورای شهر تهران درباره حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران در دی و بهمن ماه سال ۱۳۹۸ توضیح داد: در دو ماه دی و بهمن شهرداری تهران موظف بوده نسبت به تامین منابع در سقف ۳۵ هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال اقدام کند. میانگین تحقق درآمد در این دو ماه مبلغ ۲۵ هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال بوده و معادل ۷۱ درصد درآمد کسب شده است.
او با بیان اینکه شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب اولیه شورا موظف بوده است در برش عملکردی دی ماه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۵ هزار و.۶۹۰ میلیارد ریال اقدام کند، اضافه کرد: ماخذ محاسبه درآمد دی ماه بودجه مصوب (۱۸۸ هزار و ۲۸۱ میلیارد ریال) است. در دی ماه مبلغ ۱۰ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال معادل ۶۸ درصد درآمد کسب شده است همچنین در برش عملکردی بهمن ماه با اضافه شدن متمم بودجه (۲۴۱ هزار و ۸۵۴ میلیارد ریال)، شهرداری موظف به تامین منابع در سقف ۲۰ هزار و ۱۵۵ میلیارد ریال شده، که مبلغ ۱۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد ریال معادل ۷۳ درصد درآمد کسب شده است.
بخش عملکرد هزینهای دی و بهمن سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران موضوع دیگری بود که رسولی به آن اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران در دو ماه دی و بهمن تا سقف ۲۹ هزار و ۱۵۲ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته که با اعلام مبلغ ۲۵ هزار و ۸۹۹ میلیارد ریال در دو ماه تقریباً معادل ۸۸ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده است.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری در دی ماه تا سقف ۱۴ هزار و ۶۱۹ میلیارد ریال اجازه هزینهکرد داشته است، عنوان کرد: با اعلام مبلغ ۱۰ هزار و ۹۲۶ میلیارد هزینه ثبت شده در این ماه، تقریباً ۷۵ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده از این مبلغ ۹۰ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۱۰ درصد هزینه غیرنقدی است.
رسولی ادامه داد: در بهمن ماه تا سقف ۱۴ هزار و ۵۳۳ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته و با اعلام مبلغ ۱۴ هزار و ۹۷۳ میلیارد هزینه ثبت شده، تقریبا ۱۰۰ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده از این مبلغ ۸۹ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۱۱ درصد هزینه غیرنقدی است.
عملکرد حساب درآمد و هزینه یازده ماهه سال ۹۸ دیگر موضوع مورد بحث رسولی بود. او در این باره توضیح داد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی یازده ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۲۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اقدام کند. طی این دوره یازده ماهه مبلغ ۱۴۹ هزار و ۹۰۲ میلیارد ریال معادل ۶۸ درصد درآمد کسب شده است؛ بنابراین طی یازده ماهه مذکور کسری عملکرد ۷۱ هزار و ۷۹۸ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود.
او ادامه داد: از کل درآمد یازده ماهه (۱۴۹ هزار و ۹۰۲) مبلغ ۱۲۲ هزار و ۹۰۵ میلیارد ریال آن معادل ۸۲ درصد نقد و ۱۸ درصد آن (۲۶ هزار و ۹۹۷ میلیارد ریال) غیرنقد است. از کل درآمدنقدی وصولی ۴۱ درصد آن درآمد پایدار و ۵۹ درصد آن درآمد ناپایدار است.
خزانه دار شورای شهر تهران عنوان کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۵۹ هزار و ۸۶۲ میلیارد ریال هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۱۳۲ هزار و ۸۹۲ میلیارد ریال (۸۳ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است که از این مبلغ ۹۵ درصد بصورت پرداختهای نقدی و پنج درصد هزینه غیرنقدی است. بدیهی است این شاخص نمایانگر میزان ثبت رویدادهای هزینهای در دفاتر مالی بوده و آثار دیگری بر آن مترتب نیست.
این عضو شورای شهر تهران در تحلیل و ارزیابی عملکرد درآمد و هزینه شهرداری تهران در دی و بهمن ماه سال ۱۳۹۸ گفت: در این دو ماه کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین ثبت هزینهها در دفاتر مالی سال گذشته طی همین بازه زمانی ۳۶ درصد بوده و طی ۱۱ ماهه اخیر این شاخص به ۸۳ درصد افزایش یافته است.
به گفته رسولی، از کل درآمدهای دی ماه (۱۰ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال) مبلغ ۹ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال آن معادل ۹۴ درصد نقد و ۶ درصد (۶۲۲ میلیارد ریال) آن غیرنقد و از کل درآمدهای بهمن ماه (۱۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد ریال) مبلغ ۱۳.۷۹۹ میلیارد ریال آن معادل ۹۳ درصد نقد و ۷ درصد (۹۹۶ میلیارد ریال) آن غیرنقد است.
خزانه دار شورای شهر تهران یاد آور شد: از کل درآمدنقدی وصولی دی ماه (۹ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال) ۴۹ درصد آن (۴ هزار و ۸۸۲ میلیارد ریال) پایدار و ۵۱ درصد آن (۵ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال) ناپایدار است. از کل درآمدنقدی وصولی بهمن ماه (۱۳ هزار و ۷۹۹ میلیارد ریال) ۴۰ درصد آن (۵ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال) پایدار و ۶۰ درصد آن (۸ هزار و ۲۶۹ میلیارد ریال) ناپایدار است.
او با اشاره به اینکه شاخص عدم تحقق درآمد از ۱۴ درصد دوره گذشته (ده ماهه)، به ۳۲ درصد عدم تحقق در این دوره (یازده ماهه) رسیده است، بیان کرد: هر چند گزارش درآمدها، پرداختهای نقدی و هزینههای غیرنقدی اسفند ارائه نشده ولی این شاخصها به خصوص میزان کسب درآمد غیر نقد نگران کننده است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: آثار مالی و اقتصادی بحران کرونا در عملکرد بودجه ٩٨و پیش بینی تداوم بحران و شدت یافتن عدم تعادل منابع و مصارف بودجه ١٣٩٩ تا پایان نیمه اول سال جاری مستلزم تغییرات اساسی سیاستها و اقدامات مالی و اقتصاد مدیریت شهری است.