صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ادامه بحران سیاسی و دلسردی متحدان خارجی افغانستان

۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۳:۰۱
کد خبر: ۶۱۳۷۶۱
ادامه بحران سیاسی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، باعث ناامیدی متحدان خارجی این کشور شده و اتحادیه اروپا به رهبران دولتی هشدار داده است.

به گزارش ، سفیر اتحادیه اروپا و نروژ در کابل، به رهبران دولت افغانستان هشدار داده است که این کشور با خطرات بزرگی مواجه می شود و تداوم بحران سیاسی و عدم حل چالش‌های موجود باعث دل‌سردی آنها نیز شده است.

نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان با انتشار اطلاعیه‌ای افزوده است که نبود دولت یکپارچه اضافه بر خطرات بزرگ و آسیب زدن به اعتبار نهادهای دموکراتیک دولتی، مبارزه با کرونا را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.

در اطلاعیه تأکید گردیده است که مذاکرات صلح باید به سرعت آغاز شود و سلامت مردم و منافع بزرگتر این کشور در اولویت قرار داده شود.

آمریکا نیز پیش از این در واکنش به ادامه بحران سیاسی و تشکیل دولت موازی در افغانستان، کمک یک میلیارد دلاری خود برای سال ۲۰۲۰ به افغانستان را قطع کرد و هشدار داد که برنامه‌های دیگر خود در این کشور را نیز مورد بازنگری قرار خواهد داد.

ریاست جمهوری افغانستان اما در واکنش به این خواسته اتحادیه اروپا گفته است که کار دولت به‌صورت عادی ادامه دارد و رسیدگی به بیماری ویروس کرونا و برنامه صلح در اولویت کاری است.

«دواخان مینه پال» معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید که رییس جمهوری در رأس دولت با طرح و برنامه ریزی برای مبارزه با کرونا بشدت کار می‌کند.

اما با وجود این موضع گیری سخنگوی ریاست جمهوری، اظهارات ضدونقیض افراد مربوط به اشرف غنی عبدالله در رسانه‌های داخلی افغانستان ادامه دارد و «عبدالسلام رحیمی» وزیر دولت در امور صلح این کشور به «طلوع نیوز» می‌گوید که عبدالله بزودی در رأس شورای عالی مصالحه قرار گرفته و در باره مسیر و گفت وگوی صلح با طالبان برنامه‌ریزی خواهد کرد.

«فریدون خوزون» سخنگوی عبدالله عبدالله این گفته‌های رحیمی را رد کرده و گفته است که تاکنون هیچ توافقی بین دو طرف صورت نگرفته و تیم آن‌ها در حال تهیه یک طرح است که آن را برای حل بحران به اشرف غنی خواهد سپرد.

در چنین اوضاعی، بدبینی مردم نسبت به اشرف غنی و عبدالله در حال افزایش است و اکثریت مردم و سیاست‌مداران بر این باورند که جنگ بر سر منافع شخصی رهبران، کشور را در وضعیتی بدی قرار است.

«نقیب الله هاشمی» عضو شورای استانی کابل می‌گوید که منافع شخصی رهبران دولت، وضعیت را بحرانی ساخته و باعث کاهش کمک‌های خارجی و فاصله گرفتن آن‌ها از افغانستان شده است.

وی هشدار می دهد که اگر چالش کنونی ادامه یابد، احتمال آنکه آمریکایی ‌ها برای جایگزینی دولت به طالبان فکر کنند وجود دارد و این وضعیت به نفع هیچ طرفی نخواهد بود.

«محمدامین احمدی» استاد دانشگاه و عضو سابق کمیسیون رسیدگی به تطبیق قانون اساسی افغانستان هم نوشته است که به احتمال زیاد فردا دیر خواهد بود.

وی می‌افزاید: توافق دو جناح بر سر تشکیل دولت فراگیر، آبرومندانه‌ترین راه برای برون رفت از بن بست موجود است. در غیر این صورت به احتمال زیاد وضعیتی پیش خواهد آمد که نه تو مانی و نه من.

به گفته احمدی، افرادی هستند که با وارد کردن فشار طالبان را از زندان‌های ما آزاد می‌کنند، برای به نتیجه رساندن روند مورد نظر خود سناریوهای سیاسی دیگر را می‌توانند فعال کنند و همه باید متوجه باشیم.

احمدی تأکید کرده است که بیش از این به عزت خود، اعتماد عمومی و به توانایی خویش در ایجاد توافق و اجماع سیاسی آسیب نزنیم.

برخی کشورهای دیگر منطقه هم از وضعیت موجود در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند و وزارت خارجه روسیه به‌تازگی آمریکا را مقصر بخشی از وضعیت کنونی افغانستان دانسته است.

منابع خبری در افغانستان به نقل از وزارت خارجه روسیه نوشته‌اند که این کشور، آمریکا را در بحران کنونی بی تقصیر نمی داند.

در توئیت وزارت خارجه روسیه آمده است که آمریکا با شناختن اشرف غنی به‌عنوان رییس جمهوری در تشدید تنش‌ها در کابل دخیل است و از اثر منفی آن بر روند گفت‌وگوهای بین افغانی هشدار داده است.

طالبان که طرف دیگر جنگ و صلح افغانستان میباشد با وجود درخواست‌های مکرر اتحادیه اروپا، آمریکا و دولت افغانستان به‌تازگی درخواست آتش‌بس بشردوستانه از طرف رییس جمهور غنی را رد کرده است.

ذبیح ‌الله مجاهد سخنگوی طالبان گفته است که اشرف غنی به بهانه‌ شیوع ویروس کرونا می ‌خواهد از فرصت آتش‌بس برای تحکیم قدرت خود استفاده کند.

وی افزوده است که حکومت اگر براستی طرفدار صلح و آتش‌بس است، باید موانع را از مسیر صلح بردارد.

سخنگوی طالبان گفته است تنها در مناطقی آتش‌بس خواهند کرد که ویروس کرونا در آن گسترش یابد و اینگروه تدابیری برای جلوگیری از آن نیز در دست دارند.

اشرف غنی و عبدالله عبدالله در ۱۹ اسفند ماه بطور همزمان مراسم تحلیف ریاست جمهوری را برگزار و خود را به‌عنوان رییسان جمهوری افغانستان معرفی کردند.

پس از آن روز تاکنون تلاش های زیادی از طرف آمریکا، اتحادیه اروپا و بزرگان سیاسی و قومی این کشور بی‌نتیجه مانده و این وضعیت نگرانی داخلی و حامیان خارجی این کشور را درپی داشته است.

/انتهای پیام/

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *