صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کانون وکلای دادگستری به جای کسب نظر نخبگان قوه قضائیه را متهم می‌کند

۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۲:۴۳
کد خبر: ۶۱۳۶۸۰
یکی از حقوقدان از کانون وکلا این سوال را مطرح کرده است که چرا این کانون به جای اینکه خود متولی کسب نظر نخبگان و صاحب نظران و عموم وکلا در تنظیم پیش‌نویس اصلاح آئین‌نامه‌ اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری باشد، پیکان اتهام را متوجه بدنه قوه قضائیه می داند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، محمدعلی طالبیان در گفتگو با خبرنگار حقوقی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با اصلاح آئین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری اظهار کرد: نهاد وکالت در کشور ایران بر مبنای قوانین متعدد و از جمله لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری به حیات حقوقی خود ادامه می‌دهد. در نظام‌های قضائیِ مردم محور، همواره رعایت شرایط و ضروریات‌ عموم مورد توجه مقنن قرار داشته و قطعا در حوزه تقنین‌ نیز آنچه در راس امور قرار می‌گیرد استفاده از نظر نخبگان و مشارکت عمومی در احراز نیازها و خلاهای موجود و النهایه تصویب متون قانونی است که نه مورد تایید قشری خاص و حامی منافع صنفی ایشان، بلکه در بر گیرنده جامع نیازهای مردمی و تمامی وکلا باشد.
وی ادامه داد: در راستای تحقق این آرمان، معاونت حقوقی قوه قضائیه با شناخت دقیق از نیازهای وکلای دادگستری مبادرت به اجرای فراخوان جهت مشارکت عموم وکلا و صاحب نظران حوزه حقوق در آینده شغلی و صنفی خود و کسب نظرات در خصوص آئین‌نامه‌ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری نموده است که در جای خود شایسته تقدیر و اقدامی بس ستودنی است.
این حقوقدان با اشاره به نقدهای غیرمنصفانه برخی وکلا و حقوقدانان، گفت: بیان نکاتی همچون اینکه اگر اقدام معاونت حقوقی صرفا به‌ منظور یک کار تحقیقاتی و پژوهشی غیررسمی انجام شده کاری مستحسن است، بیانگر اعتراض در لفافه و مصلحت اندیشانه این منتقدین بوده و مفهوم آن این است که اگر این مشارکت عمومی به صورت رسمی به عمل آمده است مورد نکوهش و دارای ایراد قرار دارد!
وی تصریح کرد: زمانی که شخصی از زبان خود بیان می دارد که آئین‌نامه‌ پیش رو دارای ایرادات فراوان بوده و پاسخ اساتید و حقوق‌دانان مطرح کشور از قبل مشخص است ... به واقع مشخص نیست این منتقدین تندرو از چه مجرایی پاسخ اساتید و حقوقدانان کشور را با خود همراه دانسته و اساسا با چه مجوز و جایگاهی خود را نماینده تمام حقوقدانان و اساتید حقوقی کشور می‌دانند؟متاسفانه در همین راستا تصوری ناصحیح به مخاطب القا می‌گردد که به موجب صراحت ماده ۲۲ لایحه‌ استقلال، مرجع تهیه و پیشنهاد آئین‌نامه‌ اجرایی لایحه‌ استقلال به‌صورت انحصاری کانون وکلای دادگستری تعیین شده است.
طالبیان تاکید کرد: از یک وکیل و آگاه به موازین حقوقی و قضائی در جایی که هیچگونه انحصاری در متن ماده ۲۲ لایحه استقلال به چشم نمی‌خورد شاید بیش از این انتظار توجه به مفاد قوانین مورد انتظار است! اگر در متن لایحه استقلال، از کانون وکلا به عنوان صرفا تنظیم کننده پیش نویس آئین‌نامه‌ ذکر نام رفته است این به هیچ عنوان موید عدم مشارکت جمعی در تنظیم پیش نویس آئین‌نامه‌ نیست.

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *