گلایه بازیگر تئاتر از وضعیت معیشت هنرمندان عرصه نمایش/نگاهی به سرانه مطالعه در کشور
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و هشتمین روز از فروردین ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به اظهار نظر سیروس همتی پیرامون وضعیت معیشتی بازیگران تئاتر در دوران کرونا اشاره کرد.
اگر مشاور وزیر ارشاد بودم، وضعیت تئاتر بسیار بهتر بود/«سوپ خفاش» داستانی درباره روزهای کرونایی است
سیروس همتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر سر هیچ کار خاصی نیستم، البته چندین اثر پیشنهاد شده بود و در چند اثر بازی داشتم اما همه آنها به دلیل شرایط فعلی تعطیل شده اند.
وی در همین راستا ادامه داد: قرار بود تا در فروردین ماه امسال نمایشی را روی صحنه داشته باشیم، اوایل اسفند ماه تمرینات آن آغاز شد اما به محض جدی شدن خطر کرونا تمرینات تعطیل شده و اجرا هم به تعویق افتاد.
بازیگر نمایش «بوقلمون» با اشاره به وضعیت بد معیشت بازیگران تئاتر به دلیل شیوع کرونا اضافه کرد: معضل بیکاری بازیگران تئاتر و وضعیت بد معیشت آنها به شدت ناراحت کننده است، از نظر من این بیکاری بازیگران تا یک جایی قابل تحمل است و بد از گذشت زمان بیشتر تبدیل به مشکلی بزرگ برای این عرصه خواهد شد.
وی راهکار خود برای بهبود وضعیت اقتصادی هنرمندان را اینگونه توصیف کرد: من برای مشکل بوجود آمده و تعطیل دو ماهه تئاتر راهکاری ساده دارم، تئاتر ما سالانه بودجهای را برای تولید آثار به خود اختصاص میدهد، مگر نه اینکه قرار بود این بودجه برای تولید آثار تئاتر طی این دو ماه تعلق بگیرد، حال که اثری تولید نشده به راحتی میتوان بودجه این دو ماه را بین هنرمندان تئاتر تقسیم کرد، حال این بودجه هر مبلغی بوده میتواند با تقسیم بین هنرمندان مشکلی را مرتفع کند.
این کارگردان تئاتر در همین رابطه اضافه کرد: اگر این اتفاق به طور جدی رقم بخورد ما میتوانیم ماهیانه یک یا دو میلیون تومان به هر هنرمند اعطا کرده و به نوعی بیمه بیکاری به اهالی تئاتر بدهیم، این راهکار بسیار ساده است و امیدوارم از سوی مسئولین وزارت ارشاد جدی گرفته شود، بنده اعتقاد دارم که اگر من مشاور وزیر ارشاد بودم مشکلات تئاتر به راحتی قابل حل بود و شرایط تئاتر بسیار بهتر بود.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
افزایش سرانه مطالعه در کشور با بسترسازی امکانپذیر است
علی آسترکی نویسنده کتاب «الی الحبیب» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز میگردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و میتواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجارها در کودکان و نسل آینده داشته باشد.
وی ضرورت توجه به سرانه مطالعه و ایجاد مشوقهایی برای پرداختن به مطالعه را موضوعی مهم و قابل توجه در کشور دانست و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی هدایت کنیم ابتدا باید بسترها را آماده کرده و برای این منظور باید کودکان را از دوره کودکی به کتاب خواندن تشویق کنیم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده اینجا کلیک کنید
وی شرایط نامساعد اقتصادی را عاملی مهم در کاهش سرانه مطالعه دانست و بیان کرد: فراهم کردن زمینهای که بتوان شرایط دستیابی به کتاب را برای مخاطبان آسان کرد میتواند زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه بالا ببرد. شرایط نامساعد اقتصادی سبب شده است تا مردم سبد خانوار را از کالاهای فرهنگی همچون کتاب خالی کنند.
وی تبلیغات در عرصه کتاب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تبلیغات نقش گستردهای در رواج مطالعه دارد، اما متاسفانه هم اکنون شاهد این هستیم که تبلیغات برخی کالاها و مواد غذایی بیشتر مورد استقبال قرار دارد، نکته قابل تامل نیز در خصوص ترویج فرهنگ معالعه از طریق رسانهها است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
نخستین گام در عرصه سینمای اینترنتی با اکران فیلم «خروج»
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، اکران آنلاین فیلم سینمایی «خروج» ساخته ابراهیم حاتمیکیا در شرایطی که نزدیک به دو ماه از تعطیلی سینماها میگذرد، بدون شک یکی از مهمترین اخبار سینما در سال جاری است، اتفاقی که از همان ابتدا گامی بزرگ و پررسیک محسوب میشد و امید میرود که این گام شروعی تازه را در سینمای ایران رقم بزند.
اکران آنلاین آثار سینمایی سالهاست که در سینمای جهان تجربه شده و هم اکنون بخش عمدهای از آثار مطرح جهانی به هدف پخش اینترنتی تولید میشوند. پخش آثار سینمایی در شبکههای اینترنتی طی سالهای گذشته رواج فراوانی در کشور پیدا کرده است، در این میان سریالهای نمایش خانگی نیز مهمترین مقصد خود برای فروش بیشتر را در درگاههای پخش اینترنتی موسوم به «وی او دی» میدانند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
اکران آنلاین فیلم سینمایی خروج شروع خوبی داشت اما در همان روز الو با خبر قاچاق این فیلم بسیاری از اکران آنلاین آثار ناامید شدند، اما این پایان کار خروج نبود، اکثریت اهالی سینما تمام قد از حرکت حاتمی کیا و سازندگان خروج حمایت کرده و قاچاق این فیلم را محکوم کردند، سریعا بسیاری از درگاههای اینترنتی غیر مجاز فروش این فیلم مسدود شد تا بار دیگر چشمها به ادامه راه نخستین فیلم آنلاین سینما امیدوار باشد.
حاتمیکیا پا در عرصهای گذاشت که در عرصه بین الملل جواب گرفته و حال باید دید سینمای کشور هم میتواند به این تصمیم نگاهی مثبت داشته باشد، هر چند حاتمی کیا در این گام احتمال شکست را هم تصور کرده، اما بدون شک باید این تصمیم را فراتر از میزان فروش فیلم سینمایی «خروج» در پخش اینترنتی محاسبه و بررسی کرد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
فضای مجازی نقطه مقابل سرانه مطالعه در کشور است
اکبر صحرایی نویسنده کتاب «کتیبه ژنرال» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی گسترش فضای مجازی در پر کردن اوقات فراغت جامعه امروز را آسیبی بزرگ خواند و گفت: متاسفانه فضای مجازی بیشترین زمان را از افراد میگیرد این بخش از فن آوری به حدی در بین افراد گسترش یافته که زمانی برای مطالعه باقی نگذاشته است.
وی در همین راستا ادامه داد: در گذشته اوقات فراغت زمانی بود برای افزایش سطح اطلاعات لذا مطالعه در این زمانها افزایش پیدا میکرد، اما امروز با وجود اینکه بخش اعظم زندگی مردم آزاد است شاهد کاهش مطالعه هستیم.
- بیشتر بخوانید:
- برای آشنایی با تازههای نشر اینجا کلیک کنید
صحرایی تاکید کرد: افراد زمانی را که در گذشته صرف مطالعه میکردند امروز آن را در فضای مجازی میگذرانند و این امری است که باید در آن تامل فراوان کرد.
وی بهترین رویکرد برای افزایش سرانه مطالعه و ایجاد انگیزه در مخاطب را مطرح و تصریح کرد: ایجاد انگیزه و فراهم کردن زمینه برای انجام کار حرفهای توسط نویسندگان از جمله رویکردهای مهم حوزه فرهنگی است، همچنین تربیت و پرورش نویسندگان توانمند یکی از ابعاد مهم افزایش سرانه مطالعه در خانواده بشمار میرود، کمبود سرانه مطالعه امروز انعکاس عدم تلاش و نبود برنامه ریزی در حوزه فرهنگ است.
صحرایی ضرورت برنامه ریزی بلند مدت برای افزایش سرانه مطالعه امری مهم و با اهمیت دانست و تاکید کرد: افزایش سرانه مطالعه نیازمند کاری مستمر و دراز مدت است، لذا برای این سرمایه فرهنگی باید سرمایه گذاری بلند مدت انجام داد و صبورانه برنامه ریزی و پشتکار داشت.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
تاریخ اکران فیلم جدید «تام هاردی» اعلام شد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، تاریخ اکران بین المللی فیلم سینمایی «فونزو» با بازی «تام هاردی» مشخص شد، این فیلم از بیست و سوم اردیبهشت ماه راهی سینماهای هالیوود میشود.
فیلم سینمایی «فونزو» تازه ترین تجربه هاردی در عرصه بازیگری روایتی از زندگی «آل کاپون» است. «فونزو» جدیدترین ساخته «جاش ترانک» است که فیلمنامه نویسی این اثر را نیز خود وی بر عهده داشته است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار سینمای هالیوود اینجا کلیک کنید
"تام هاردی" پیش از این بازی در فیلمهایی همچون "مکس دیوانه"، "از گور برخواسته"، "تلقین"، "شوالیه تاریکی بر میخیزد" و "افسانه" به ایفای نقش پرداخته و در حال حاضر بازی در "دانکرک" جدیدترین ساخته کریستوفر نولان" را تجربه میکند.
پیش تولید این فیلم از ۲ نوامبر ۲۰۱۶ آغاز شده و به احتمال فراوان اواخر سال ۲۰۱۸ اکران خواهد شد. این فیلم داستان "آل کاپون" گانگستر معروف شیکاگو است که پس از احراز جرم به ۱۱ سال زندان محکوم میشود.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.