صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت توجه به زندان‌زدایی در قوانین/ زندان آخرین راه‌حل قضایی باشد

۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵:۴۷
کد خبر: ۶۱۳۱۷
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: دادستان گرگان با بیان اینکه زندان باید آخرین راه‌حل قضایی باشد، گفت: قانونگذاران باید زندان زدایی را در قوانین مورد احترام قرار دهند و قوه مقننه باید به سمت اصلاح و بازنگری قوانین حرکت کند.
«حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی حقی» در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس دستگاه قضا درباره رفع مشکلات زندان‌ها و کاهش حبس های غیرضروری بیان کرد: یکی از مسایلی که از حد استاندارد شرعی موازین خارج شده بحث استفاده از مجازات زندان در قضای اسلامی است.

وی افزود: متاسفانه در علم قضاوت به این مساله پرداخته نشده است که آیا زندان مجازات مجرم است یا اینکه مجازات خانواده مجرم؟ اما باید گفت که زندان به نوعی مجازات خانواده مجرم شده است.

حقی با بیان اینکه خانواده زندانی در جامعه دچار رنجش و عذاب است، ادامه داد:  زندانی در زندان با نگاه مردم روبرو نمی‌شود ولی فرزندش مجبور است نگاه مردم و جامعه را تحمل کند.

دادستان گرگان در ادامه بیان کرد: اگر خطراتی که امروز متوجه خانواده زندانی اعم از فقر، فساد، تباهی و بزهکاری می‌شود را در کنار میزان مصالحی که از زندان بدست می‌آید قرار دهیم، قطعا نمره منفی خواهیم داد؛ آن چیزی که از زندان برای خانواده زندانی بدست می‌آوریم ضررش به مراتب بیشتر از منفعتی است که از زندانی کردن یکی زندانی در جامعه به نتیجه می‌رسیم.

وی همچنین گفت: معتقدم که نگاه قضات باید تغییر کند و استفاده از زندان را به عنوان مجازات نهایی و حتمی لحاظ نکنند و استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس را که در قانون آیین دادرسی کیفری جدید و قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده را به طور حتم مورد توجه قرار دهند.

حقی افزود: همچنین قانونگذاران باید زندان زدایی را در قوانین مورد احترام قرار دهند و قوه مقننه باید به سمت اصلاح و بازنگری قوانین حرکت کند، سیاست کیفری در قوانین قدیم مبتنی بر زندان بود که باید اصلاح شود تا خانواده زندانی متحمل عذاب روحی نشود، بلکه خود زندانی متحمل رنج شود.

دادستان گرگان با بیان اینگه نگاه به مجرمان باید اصلاحی باشد، تاکید کرد: امروز همه علمای علم حقوق و روانشناسان مجرم را نوعی بیمار می‌دانند، نه کسی که در معارض با اجتماع برخاسته است و اگر هم معارض قانون باشد باز هم یک بیمار روان پریش است که باید اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: باید نگاه‌های کیفری عوض شود؛  زندان به طور قطع آخرین راه حل است تا در جایی که از مجازات‌های دیگر سودی نبریم ، مجازات زندان را در نظر می‌گیریم که  باید به نحوی اعمال شود که بازدارنده و اثرگذار باشد.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *