صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهم اقدامات دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت در سال ۹۸ تشریح شد/همدلی‌ها در فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت بیشتر شده است

۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱:۵۳
کد خبر: ۶۱۳۱۲۸
اصغر امیرنیا ضمن تشریح فعالیت‌های دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۸ گفت: امروز با وجود مشکلات، همدلی‌ها در فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت بیشتر شده است. نیاز مردم به فعالیت‌های قرآنی را بیشتر احساس کرده ایم.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا گفت: با وجود بعضی از امتحان‌های الهی در سال گذشته تلاش کردیم تا برنامه‌های حوزه قرآن و عترت را با جنبه آرامش بخشی برای مردم به ویژه در استان‌های خوزستان، لرستان و گلستان که به دلیل وقوع سیل آسیب دیده بودند، تدارک ببینیم.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌های اعتباری برخی برنامه‌های قرآن و عترت به صورت یک سال در میان در استان‌های مختلف برگزار می‌شود، ولی در سال ۹۸ برای التیام بخشی به مردم این استان‌ها برنامه‌های مختلفی اجرا شد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از وزارت ارشاد اسلامی  اینجا کلیک کنید

این مقام مسئول اضافه کرد: با این وجود در ۱۷ استان برنامه‌های متعددی را طراحی کردیم و همچنین در ۲۶ استان توانستیم جشن رمضان را همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار کنیم.

وی از فعالیت‌های ارائه شده در جشن رمضان سخن گفت و افزود: در این برنامه‌ها آثاری از هنر‌های تجسمی و غرفه‌های عفاف و حجاب را در کنار تدبر در قرآن داشتیم و همچنین نشست‌های تخصصی علمی با موضوع نماز، سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی برگزار شد.

امیرنیا افزود: اجرای شب‌های شعر، نمایش خیابانی، تقدیر از فعالان قرآنی و عترتی و برگزاری مسابقه قرآن و نهج البلاغه را در استان‌های مختلف داشتیم و طی یک ماه در مدت برگزاری جشن رمضان، به صورت روزانه یک سوال در ۱۷ استان مطرح می‌شد و مردم ۱۱۳ شهرستان نیز از طریق شبکه‌های تلویزیون استانی در این مسابقات شرکت می‌کردند.

وی افزود: البته برخی از نمایشگاه‌های استانی در ماه رمضان برگزار نشد و استان‌های قزوین و کرمان بعد از ماه مبارک رمضان این نمایشگاه را برپا کردند که با استقبال خوبی نیز روبرو شد.

امیرنیا ادامه داد: سال گذشته شاهد برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن در مشهد بودیم که قرار است این نمایشگاه امسال در تبریز برگزار شود، ولی با توجه به وضعیت فعلی و شیوع ویروس کرونا امیدواریم بعد از ماه رمضان برگزار شود.

وی به برپایی هفته‌های قرآنی در برخی استان‌ها اشاره کرد و گفت: این هفته‌ها در استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، مرکزی و به ویژه سیستان و بلوچستان برگزار شد. چون سیستان و بلوچستان جزو استان‌هایی است که در آن سالانه فعالیت‌هایی برای افزایش شور و نشاط اجتماعی و برادری میان اهل سنت و شیعه برگزار می‌شود.

امیرنیا افزود: هفته قرآنی در اصفهان برای اولین بار برگزار شد، ولی هنوز مراسم اختتامیه در برخی از این استان‌ها برگزار نشده و امیدواریم از پس از عادی شدن وضعیت، شاهد برگزاری این مراسم نیز باشیم.

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی اظهار داشت: سال گذشته جشنواره آیات در استان آذربایجان شرقی در رشته آوا و نغمات برگزار شد و شاهد برپایی این جشنواره در رشته نگارگری در استان گلستان بودیم.

وی افزود: در استان لرستان رشته موشن گرافی، استان کردستان رشته نغمه‌های محمدی، استان خراسان شمالی رشته تئاتر، استان خراسان جنوبی رشته داستان نویسی و در استان بوشهر نیز رشته فیلم کوتاه و مستند برگزار شد که اختتامیه رشته‌های فیلم و داستان نویسی به امسال موکول شد.

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت افزود: این معاونت سالانه تعداد قابل توجهی قرآن در اختیار مردم می‌گذاشت و در سال ۹۸ بیش از ۱۲ هزار نسخه از قرآن کریم اهدا شد و اقلام فرهنگی نیز در حد مقدورات فرستادیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در دهه فجر اظهار داشت: درحدود ۱۱۴ شهرستان با موضوع قرآن و عترت در ایام الله دهه فجر برنامه داشتند که با توجه به شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی برنامه‌های متعددی در استان‌ها اجرا شد.

مشارکت در جشنواره صراط نور سبزوار یا حضور در جشنواره زیبانوسی در اصفهان و مشارکت در جشنواره ۱۱۴ ثانیه‌ای که توسط ایکنا برگزار شد، از دیگر فعالیت‌های دفتر تبلیغ و ترویج بود.

امیرنیا همچنین درباره فعالیت‌های بین المللی معاونت قرآن به برپایی هفته قرآن و عترت در هند در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: یک نشست با حضور اندیشمندان و مفسران در حیدرآباد برگزار شد و یک نشست علمایی نیز آنکارا پایتخت ترکیه داشتیم.
امیرنیا پس از ارائه گزارشی از عملکرد دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۸ در خصوص اقدامات معاونت قرآن و عترت پس از شیوع ویروس کرونا و فضای حاکم بر کشور گفت: با وجود مشکلات، همدلی‌ها در فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت بیشتر شده است. چون نیاز مردم به فعالیت‌های قرآنی را بیشتر احساس کرده ایم.

وی افزود:‌ای کاش تمام دستگاه‌های متولی فعالیت‌های قرآن و عترت در کنار هم بودند و هم افزایی داشتند. چون هر گونه فعالیتی از سوی هر نهادی در این زمینه لازم است و زمینه این تلاش‌ها به گونه‌ای ا ست که هر فعالیتی صورت گیرد، معتقدیم باز هم کم است.

امیرنیا بر تجمیع فعالیت‌های قرآنی تاکید کرد و افزود: البته اگر متولیان مربوطه از بخشی نگری دست بردارند و صرفا توسعه و ترویج قرآن و سیره اهل بیت درنظرشان باشد، آن زمان بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و تاثیر فعالیت‌ها بیشتر خواهد شد و اگر برخی مشکلات مربوط به قانون باشد، قوانین را نیز می‌توان اصلاح کرد.

وی با اشاره به مشکلات فعالیت‌های قرآنی به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: امسال جشنواره آیات را برگزار خواهیم کرد و برنامه ریزی‌های لازم برای اجرای این جشنواره در نیمه دوم سال صورت خواهد گرفت.

امیرنیا به برگزاری طرح خانه‌های نورانی در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: فعالیت‌هایی برای ماه مبارک رمضان به ویژه در فضای مجازی درنظر گرفته شده و محور‌های آن مشخص شده و به زودی خبر‌های تکمیلی اعلام خواهد شد.

وی اضافه کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا و ایجاد قرنطینه خانگی افق جدیدی بوجود آمد و فرصتی فراهم شد تا استفاده بهتری از فضای مجازی داشته باشیم. چون تاکنون در فعالیت‌های قرآنی کمتر به آن اهمیت داده می‌شد، ولی اکنون ضرورت استفاده از این فضا مشخص شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *