صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات کلیدی برای مدیریت پسماند‌های کرونایی

۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰:۵۶
کد خبر: ۶۱۳۱۲۵
پسماند‌های عفونی و پلاستیکی با گسترش ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است. این پسماند‌ها می‌توانند محیط زیست را به نابودی بکشانند. با رعایت برخی نکات ساده می‌توان از افزایش این گونه پسماند‌ها جلوگیری کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ در نقاط مختلف جهان از جمله کشور ما تولید زباله‌های پلاستیکی، بیمارستانی و عفونی افزایش پیدا کرده است. بر اساس آخرین آمار سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، تولید پسماند‌های عفونی در تهران ۲۰۰ تن بیشتر شده است. این پسماند‌های نه تنها عفونی هستند و می‌توانند آلودگی آب و خاک و صدمه به سایر انسان‌ها یا موجودات زنده را در پی داشته باشند بلکه ماهیت پلاستیکی آن‌ها سبب می‌شود که تا سال‌های سال بدون آنکه تجزیه شوند در محیط باقی بمانند. در ادامه به ۱۲ نکته برای مدیریت پسماند طی این روز‌ها اشاره شده است. این نکات برگرفته از صفحه اینستاگرامی «کمپین پس از این» است.

*لوازم حفاظت شخصی خود مانند ماسک، دستکش و دستمال‌های مرطوب را به هیچ عنوان در معابر و خیابان‌ها رها نکنیم و پیش از دور انداختن، آن‌ها را در کیسه‌های زباله مجزا قرار دهیم و درِ کیسه را به صورت محکم گره بزنیم.

*اینگونه پسماند‌ها را فقط در مخازن زباله موجود در سطح شهر قرار دهیم.

*با توجه به دفع مستقیم پسماند‌ها در این ایام در کاهش تولید پسماند همکاری و پسماند‌های‌تر را در خانه آبگیری و خشک و پسماند‌های خشک را فشرده و کم حجم کنیم.

*مراقب باشیم که کیسه‌های حاوی پسماند سوراخ نباشد تا شیرابه آن روی زمین ریخته نشود.

*با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت انتقال دارد به هیچ عنوان آدامس، ته سیگار و آب دهان خود را روی زمین نیندازیم.

*با مصرف کامل مواد شوینده، ضدعفونی کننده‌ها و الکل‌های موجود در بسته‌بندی‌ها از سمی نبودن پسماند‌های تولید شده مطمئن شویم و احتمال آتش‌سوزی آن‌ها را کم کنیم.

*در روز‌های شیوع بیماری کرونا استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای برای خرید می‌تواند به ما در حفظ سلامتی کمک کند همچنین این کیسه‌ها را می‌توان به‌راحتی پس از خرید با آب و مواد شوینده شست.

* از جمله دیگر راهکار‌ها برای کاهش تولید پسماند و مصرف پلاستیک استفاده از دستکش‌های نخی به جای دستکش‌های پلاستیکی است. دستکش‌های نخی را می‌توانیم به محض ورود به خانه با شوینده‌های مناسب بشوییم.

*برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل خود به جای دستمال کاغذی از دستمال‌های پارچه‌ای قابل شست و شو استفاده کنید.

*اگر در این روز‌ها باید به سرکار بروید برای حفظ سلامتی خودتان و زمین از بطری شخصی خود برای آب خوردن در محیط کار استفاده کنید.

*مخازن و سطل‌های پسماند درون منازل را با آب گرم و مواد شوینده ضدعفونی کنید.

*برای جلوگیری از انتشار بیماری از تحویل پسماند‌های خشک خود به عوامل غیر مجاز خودداری کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *