تاثیر مدرک گرایی بر ازدواج دانشجویی
محمدعلی الستی جامعه شناس ارتباطات و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: در گذشته مادران پسران، عروس آینده خود را از بین دختران فامیل یا در گیر جمعهای زنانه انتخاب میکردند، اما این روش دیگر وجود ندارد و خود دختر و پسر یکدگیر را برای ازدواج انتخاب میکنند.
وی افزود: پس بالاخره یک جایی دختر و پسر باید یکدیگر را ملاقات کنند؛ این آشنایی میتواند در دانشگاه یا محل کار اتفاق افتد.
الستی درباره آشنایی افراد در دانشگاه اظهار کرد: افرادی که در یک رشته تحصیل میکنند، با احوالات یکدگیر راحتتر آشنایی پیدا کرده و خلق و خوی نزدیکی با یکدیگر دارند. همچنین در آینده شرایط را بهتر درک میکنند.
این استاد دانشگاه گفت: در ازدواج باید دید چه تفکری قالب است. وقتی میخواهیم ازدواج کنیم و نظام مقدس خانواده را ایجاد کنیم این مسئله که از چیزهای کوچک زندگی بسازی؛ بسیار خوب است و باعث میشود طرفین قدر زندگی خود را بیشتر بدانند.
وی افزود: ازدواج دانشجویی میتواند ایده آل باشد در صورتی که دختر و پسر تصمیم بگیرند با یکدیگر زندگی بسازند.
الستی گفت: در حال حاضر، نگاه به دانشگاه نسبت به گذشته متفاوت شده است به این معنا که افراد بدون علاقه و هدف وارد دانشگاه میشوند تا فقط مدرک بگیرند و بر حسب اتفاق با فردی دیگر بر اساس جذابیتهای جنسی آشنا میشوند و تصمیم برازدواج میگیرند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: این ازدواجها بر پایه هوس است و دو طرف حوصله ساختن یک زندگی مشترک ندارند و فقط میخواهند با فردی زندگی کنند که وضعیت مالی مناسب تری دارد؛ بنابراین با این تفکر که یک شبه بتوان راه صدساله رفت، شکست خواهند خورد.
وی اظهار کرد: در این نوع ازدواج ها، ازدواج هم رشته ایها سم است؛ زیرا این افراد بر اساس علاقه و نوع استعداد رشته خود را انتخاب نکرده اند؛ پس تمایلاتی شبیه به یکدیگر هم ندارند.
الستی افزود: ازدواج دانشجویی برای افرادی مناسب است که رشته تحصیلی خود را بر اساس علاقه انتخاب کرده اند و با انتخابهای درست، قصد ساختن زندگی خود را قدم به قدم دارند.
وی در پایان گفت: در مجموع ازدواج دانشجویی بای دو گروه خوب است. گروه اول افرادی که با علاقه و بر اساس استعدادها رشته تحصیلی خود در دانشگاه را انتخاب کرده اند. دسته دوم افرادی که ازدواج را با تمام سختی هایش میخواهند تا پله پله خوشبختی را بسازند و تصمیمهای منطقی بگیرند.