صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهداف ترامپی‌های داخلی از هجمه به چین در این روز‌های کرونایی؟!

۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱:۲۳
کد خبر: ۶۱۲۳۵۹
اخیرا برخی شخصیت‌ها و گروهای سیاسی با گرایشات سیاسی مشخص، در داخل کشور همنوا با ترامپ علیه چین هجمه‌پراکنی کردند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از اتاق خبر؛ پاندمی کرونا علاوه بر تاثیرات مرتبط با زیست بهداشتی و اجتماعی آحاد جامعه بشری، بر روی تعارضات سیاسی دولت‌ها نیز اثرگذار بوده است و البته عمق رویکرد‌های نژادپرستانه برخی حکام غربی را عیان کرده است.

موضع‌گیری‌های نژادپرستانه ترامپ علیه چین در بحبوحه شیوع کرونا
از همان نخستین روز‌های شیوع کرونا در آمریکا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بجای تمرکز بر اتخاذ تدابیر برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس، بنا را بر تهاجم لفظی بر چین و موضع‌گیری‌های خصمانه علیه پکن گذاشت؛ با وجود آنکه بنا بر افشاگری روزنامه «دیلی بیست»، ترامپ دو ماه پیش از شیوع کرونا در آمریکا، از یادداشت غیرمحرمانه ارتش آمریکا به کاخ سفید مبنی احتمال مرگ ۱۵۰ هزار آمریکایی در اثر کرونا آگاه بود!

ترامپ در چندین نطقی که درخصوص کرونا داشت و در توییت‌هایی که در این باره منتشر می‌کرد، بجای لفظ «ویروس کرونا» از لفظ «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» استفاده کرد که اشاره‌ای شیطنت‌آمیز به شهر چینی‌ای بود که نخستین مبتلا به ویروس کرونا در آن گزارش شد.

اتخاذ رویکرد نژادپرستانه علیه چین در ماجرای کرونا توسط ترامپ و سایر مقامات آمریکایی، تبعاتی اجتماعی نیز برای چینی‌های ساکن آمریکا داشته است؛ به گونه‌ای که در چند مورد گزارش حمله‌های نژادپرستانه به چینی‌ها در خیابان‌ها و اماکن عمومی آمریکا طی چندماه اخیر گزارش شده است.

انتقاد از رویکرد کرونایی ترامپ در داخل آمریکا
البته ترامپ و مقامات کاخ سفید در شرایطی سعی دارند در قضیه شیوع کرونا، چین را مقصر جلوه دهند که اولا شائبه‌های زیادی در محافل جهانی مبنی بر ایجاد کرونا از سوی آمریکا به عنوان یک سلاح بیولوژیک مطرح است و ثانیا، بسیاری از مسئولان آمریکایی از جمله دکتر فائوچی مدیر موسسه ملی آلرژی آمریکا که بار‌ها به انتقاد از رویکرد ترامپ در مواجهه با کرونا پرداخته است، روش چین در کنترل و سرکوب ویروس کرونا را ستایش کرده است.

اما رویکرد خصمانه و شیطنت‌آمیز مقامات آمریکایی در قبال چین و متوسل شدن کرونا به عاملی برای حمله به پکن از سوی آنها، امری قابل درک است؛ آمریکا و چین منازعات تجاری و ژئوپلیتیک زیادی دارند و عنقریب است که به تعبیر «امانوئل والرشتاین» متفکر شهیر آمریکایی، افول هژمونی آمریکا تکمیل شود و قطب یا قطب‌های هژمونیک دیگری نظیر چین جای آن را بگیرند.

ترامپی‌های داخلی!
در این میان آنچه تعجب‌برانگیز و قابل تامل است آنکه عده‌ای در داخل کشور ما همان خط «چین‌ستیزی» یا اصطلاحا «چینوفوبیا» ترامپ و مقامات آمریکایی را در پیش گرفته‌اند و قصد دارند از نمد کرونا، کلاه تخطئه روابط حسنه تهران و پکن را ببافند.

ماجرا از یک بحث توییتری میان سفیر چین و سخنگوی وزارت بهداشت پیرامون میزان جدیدت چین در مقابله و افشای ابعاد همه‌گیری ویروس کرونا آغاز شد؛ بحثی که توییت‌های بعدی سخنگوی وزارت بهداشت و همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، ثابت کرد کشور چین در امر مبارزه با کرونا و آگاهی بخشی به سایر کشور‌ها برای مقابله با این ویروس، موفق عمل کرده است؛ اما همین بحث کافی بود تا پیروان وطنی ترامپ شروع به هجمه‌پراکنی به چین کنند!

در واقع افرادی که بعضا در داخل کشور صاحب تریبون و رسانه نیز هستند و ککشان هم در قبال «تروریسم اقتصادی» و «تروریسم دارویی» و «تروریسم پزشکی» آمریکا علیه مردم ایران در این وانفسای کرونایی نمی‌گزد، در روز‌های اخیر همنوا با ترامپ علیه چین هجمه‌پراکنی کردند.

وقتی عده‌ای چشمان خود را بر روی تروریسم افسارگسیخته آمریکا علیه مردم ایران بسته‌اند!
اما سوالی که مطرح است آنکه این افراد که اینچنین در چین‌ستیزی با ترامپ همنوا شده‌اند آیا نمی‌دانند که مقامات آمریکایی از جمله ترامپ و پمپئو صریحا اعلام کرده‌اند که علی‌رغم شیوع کرونا، تحریم‌ها علیه ایران را برای تسهیل امر واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران تقلیل نمی‌دهند؟

چند روز پیش بود که بلومبرگ آمریکا گزارش داد دولت آمریکا نه تنها در بحبوحه شیوع کرونا، تحریم‌ها علیه ایران را کاهش نمی‌دهد بلکه در حال فشار به کشور‌های دیگر برای جلوگیری از اعطای کمک‌های بشردوستانه رایج به ایران است!

بنابراین باید پرسید آیا جماعتی که این روز‌ها در داخل کشور با رویکرد نژادپرستانه‌ی ترامپ علیه چین همنوا شده‌اند و همصدا با ترامپ، کرونا را «ویروس چینی»! می‌نامند، عمق عناد و کینه سردمداران رژیم آمریکا علیه مردم ایران را نمی‌دانند یا خود را به تجاهل زده‌اند؟ آیا این جماعت نمی‌دانند در این وانفسای کرونایی و در اوج تروریسم اقتصادی و پزشکی آمریکا علیه مردم ایران، کشور چین بیشترین کمک‌های بهداشتی و پزشکی را به ایران داشته است؟

افرادی که این روزها در داخل ایران همصدا با ترامپ نژادپرست علیه کشور چین به عنوان یکی از شرکای راهبردی ایران، هجمه‌پراکنی می‌کنند باید پاسخ دهند که آیا چین تاکنون کشور ما را تحریم کرده است؟ آیا چین تاکنون مانع واردات کمک‌های بشردوستانه در زمینه مبارزه با کرونا به ایران شده است؟! 

کمک‌های چین به ایران برای مهار کرونا
فقط تا روز دوم فروردین سال جاری، ۱۸ محموله تجهیزات پزشکی و کمک‌های بهداشتی و دارویی اهدایی مردم و دولت چین برای مبارزه با کرونا به ایران ارسال شد؛ حال آنکه در تمام این مدت آمریکایی‌ها مشغول کارشکنی در ارائه کمک‌های بهداشتی سایر کشور‌ها به ایران بودند.

در ۲۱ اسفند ۹۸ که کمتر از یک ماه از شیوع کرونا در ایران می‌گذشت، مردم چین صدها هزار ماسک، لباس محافظ، عینک، کلاه و دستگاه تنفسی به سفارت ایران در پکن اعطا کردند تا این نیازهای پزشکی به دست مردم ایران برسد. در همین راستا «محمدکشاورززاده» سفیر ایران در چین، در همان نخستین روزهای شیوع کرونا در ایران، شوق و اشتیاق مردم چین برای ارسال کمک به ایران را تحسین‌برانگیز دانست و «چانگ هوا» سفیر چین در تهران نیز  در صفحه توئیترش از کمک‌های نقدی مردم چین در پی شیوع ویروس کرونا به ایران خبر داد و نوشت: «ملت چین به‌صورت فعالانه کمک‌های نقدی را برای مبارزه با کرونا به ایران اهدا کردند.»

ایران نیازی به اعانه آمریکا ندارد
اما برخلاف چینی‌ها، آمریکایی‌ها طی دو ماه اخیر هر آنچه در توان داشتند به کار بستند تا در مقابله ایران با بیماری کرونا اخلال ایجاد کنند؛ از تهدید «صندوق بین‌المللی پول» برای کمک نکردن به ایران تا هشدار به کشورهای اروپایی برای مراوده نکردن دارویی با ایران در قالب کانال «اینستکس». البته همانطور که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به ترامپ گفته است، ایران کشوری غنی در منابع انسانی و طبیعی است و به اعانه امثال ترامپ نیاز ندارد؛ بلکه آمریکایی‌ها باید موانعی که ایجاد کرده‌اند را از سر راه ایران بردارند تا کشور ما بتواند نیاز‌های پزشکی و درمانی مردم را در این بحران کرونا به حداعلی برطرف سازد.

یکی از موانعی که آمریکایی‌ها پیش‌روی کشور ما گذاشته‌اند تا در مسیر رفع نیاز‌های پزشکی و درمانی مردم ما کارشکنی کنند، ممانعت از فروش نفت ایران است؛ این درحالی است که بنا به گفته «محمدکشاورززاده» سفیر کشورمان در پکن، کشور چین حتی با وجود تحریم‌های آمریکا، همچنان مشغول خرید نفت از ایران است.

«کشاورززاده» اخیرا این را هم متذکر شده که در شرایطی که به دلیل تحریم‌های آمریکا خیلی از کشور‌های دیگر جهان از جمله کشور‌های اروپایی حاضر به کمک به ایران نیستند باید نگاه هوشمندانه‌ای به روابط ایران و چین داشت و مستمسکی در اختیار معاندین قرار ندهیم که بخواهند روابط دو کشور را تحت‌الشعاع قرار دهند.

حال باید این سوال را مجددا از همنوایان داخلی ترامپ پرسید که علی‌رغم اثبات روابط حسنه و مستحکم ایران و چین که در قضیه بحران کرونا به ملموس‌ترین شکل ممکن عیان شد، دلیل‌شان از هجمه‌پراکنی به چین و ایجاد فضای مصنوعی و کاذب ضدچینی در کشور ما چیست و چه اهدافی را از این قبیل شانتاژ‌ها دنبال می‌کنند؟


برچسب ها: کرونا چین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *