راهکارهای دانشگاه تهران برای مقابله با اثرات منفی کرونا
وی با بیان اینکه تاکنون در ۲ گزارش موارد پیشنهادی و راهکارها به هیأت دولت ارائه شده است، گفت: نظر به نتایج بررسیها و نیز توجه دقیق به تدارکات جهانی برای مقابله با اثرات منفی ناشی از شیوع کرونا، دو حوزه کلیدی را مورد تاکید قرار دادیم؛ یکی حمایت از خود اقتصاد و دیگری هم حمایت از نیروی کار در اقتصاد.
۴ راهکار علمی دانشگاه تهران برای مقابله با کرونا در بخش اقتصادی
عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه در همین راستا، راهکارها در چهار دسته، تقسیم بندی و ارائه شده، گفت: یکی از راهکارها، حمایت از اقتصاد و اشتغال است، بطوریکه اقتصاد به حالت عادی برگردانده شود؛ بطور مثال پیشنهاد دادیم دولت به این منظور، لازم است که تسهیلات ارزان قیمت در اختیار قرار دهد و یک سری مجوزهای مورد نیاز را اسرع وقت صادر کند. همچنین ضروریست که اولویتهایی را در ارائه تسهیلات در نظر بگیرد؛ مثل کاهش حق بیمهها، کمک به تغییر ساختار فعالیت، معوق شدن مالیاتها و مواردی از این دست.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: دسته دیگر راهکارهای ارائه شده بر این پایه استوار است که چگونه میتوان از فعالیتهای تولیدی در شرایط کنونی که خواستار تعطیلی کارگاهها و برخی کارخانجات هستیم، حمایت کرد.
وی ادامه داد: دسته دیگر؛ موضوع حمایتهای اجتماعی است. طبیعتاً در شرایط کنونی، درآمد صاحبان برخی مشاعل و فعالیتها به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و بدون شک با ادامه این روند، ممکن است شدیدتر هم بشود. در این خصوص پیشنهاد دادیم، این مشاغل بصورت ویژه شناسایی شوند و در صورت امکان به آنها حقوق دستمزد پرداخت شود تا حداقلها برایشان تأمین شود. چرا که اگر این روند ادامه پیدا کند، زندگی این افراد شدیداً تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
برخورداری گفت: همچنین پیشنهاد دادیم بیمههای این افراد به صورت بیمه بیکاری دوره ضرورت در نظر گرفته شود و از طرفی نیز، امکان بازآموزی مهارت برایشان فراهم شود تا بتوانند در مشاغل دیگر، به بازار کار بازگردند.
وی ادامه داد: محور دیگر استفاده از ظرفیتهای گفتگوهای اجتماعی برای تدوین و اجرای راه حلها است که میتواند کمک شایان توجهی به اقتصاد داشته باشد. در این بخش، تاکید ما بر تلاش دولت برای ارتباط با جامعه و در واقع ایجاد همگرایی ذهنی بین دولت و مردم است. ضمن اینکه معتقدیم تحکیم و گسترش ارتباط دولت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، میتواند دولت را در شرایط کنونی، کمک کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه دارای یک جایگاه خاص در جامعه بوده و حرفی که از آن بیرون بیاید، استقبال اجتماعی بالاتری دارد، اظهار داشت: دولت میتواند با بهره گیری از این ظرفیت، در راستای تقویت اقتصاد کشور، هم برای تدوین راه حلها و هم برای اغنای جامعه استفاده کند.