استفاده از مراکز کاهش آسیب به منظور جلوگیری از گسترش شیوع کووید ۱۹ در ایران
ایران یکی از کشورهایی است که به شدت تحت تاثیر همه گیری ویروس کووید ۱۹ قرار گرفته است و اولین مورد ابتلا در تاریخ ۳۰ بهمن در این کشور گزارش شد.
به گزارش گروه جامعه ، تمام دنیا برای حل این بحران گرد هم آمده اند و باید فورا در راستای آماده ساز ی، پاسخ و بهبود اقدام کنند.
با بهره گیری از تجارب قبلی خود در زمینهی دیگر بیماریهای واگیر همچون اچ آی وی، سل و مالاریا و امکانات سیار موجود مانند ۹ کابین و ۴ ون، برنامه عمران سازمان ملل متحد با شریک دیرپای خود، سازمان بهزیستی کشور همراه شد تا با انجام اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی در مراکز کاهش آسیب، به ویژه مراکز سیار از تلاشهای دولت در پاسخ به این بحران حمایت کند تا از گسترش شیوع کووید ۱۹ در ایران جلوگیری شود.
در قدم اول، کارکنان مراکز آموزشی به سرعت توسط مقامات استانی سازمان بهزیستی در مورد اقدامات پیشگیرانهی کووید ۱۹ آموزش داده شدند و در همین حین مراکز نیز با تجهیزات محافظت شخصی و مواد ضدعفونی کننده مثل ماسک، دستکش، ضدعفونی کننده دست، صابون و پد الکلی مجهز گردیدند. به منظور ایجاد محیطی امن تر، مراکز بطور مرتب شسته و ضدعفونی میشوند.
ورای موارد ذکر شده، در ادامه لیستی از خدمات ارائه شده توسط مراکز و کارکنان آن برای مبارزه با شیوع کرونا ارائه داده میشود:
توزیع تجهیزات محافظت شخصی شامل ماسک، دستکش و ضدعفونی کننده دست در پاتوقها
برنامههای اطلاع رسانی برای ارتقا دانش مراجعین در مورد ویروس کووید-۱۹ و اقدامات محافظتی شامل توزیع پکیجهای آموزشی
توزیع بستههای غذایی، مانند وعدههای گرم و پکیجهای میوه جهت بالا بردن سیستم ایمنی مراجعین
چک کردن دمای بدن
انجام غربالگری کرونا توسط گروههای سیار
ارجاع موارد مشکوک به بیمارستانها
این فعالیتها در این ۱۱ استان ایران در حال انجام هستند: تهران، البرز، خوزستان، کرمان، خراسان رضوی، کرمانشاه، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان و هرمزگان.
برنامه عمران سازمان ملل متحد با ارائهی ۵ ون و ۱۱ کابین دیگر به عنوان تسهیلات سیار جهت افزایش دسترسی به جمعیتهای آسیب پذیر کلیدی خاص برای ارائه خدمات سلامت و کاهش آسیب، به همکاری و حمایت ازسازمان بهزیستی ادامه میدهد.
پیرو پاسخ به شیوع کووید ۱۹، تسهلات مذکور که توسط برنامه عمران سازمان ملل متحد به عنوان دریافت کنندهی اصلی پروژههای صندوق جهانی خریداری شده است برای حمایت از کشور در پایان دادن به اپیدمی اچ آی وی تا سال ۲۰۳۰ و نیز تقویت سیستم مقاومتی سلامت به عنوان هدف کلی برای دستیابی به پوشش سلامت جهانی استفاده خواهند شد.
مادامیکه کشور با این همه گیری جهانی مبارزه میکند، تسهیلات موجود به منظور جلوگیری از گسترش شیوع کووید ۱۹ مورد استفاده قرار خواهند گرفت. برنامه عمران سازمان ملل متحد بصورت نزدیک با شرکای خود جهت اطمینان از در برگرفتن نیاز گروههای آسیب پذیر در پاسخ به کووید ۱۹، فعالیت میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *