صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبدیل رود دره‌های تهران به بوستان و نادید گرفتن مدیریت حوادث غیرمترقبه در این فضاها/ امکان تکرار تجربه سیل تجریش

۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۳:۴۶
کد خبر: ۶۱۲۱۲
خبرگزاری میزان: نائب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد نسبت به این که در تبدیل روددره های شهر تهران به بوستان هیچ پیش بینی برای سیل و سایر حوادث غیر مترقبه صورت نگرفته است، گفت: برنامه شهرداری در ساماندهی رود دره ها تنها به رفع معضلات اجتماعی و سازه ای در رود دره ها به واسطه ساخت و سازهای غیر مجاز اشاره داشته و به مدیریت حوادث غیر مترقبه نپرداخته است.

محمدمهدی تندگویان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با اشاره به تبدیل برخی از رود دره ها در پایتخت به بوستان عمومی خاطرنشان کرد: برخی از این روددره ها همانند بوستان نهج البلاغه به واسطه ساخت و ساز در حال حاضر دارای سطحی صیقلی هستند و به واسطه دارا بودن چنین سطحی هنگام وقوع سیلاب امکان تکرار تجربه سیل تجریش را برای پایتخت فراهم می آورند.

وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری در برنامه ریزی های خود تدبیری برای ایمن سازی چنین رود دره هایی ندارد، اظهار کرد: این در حالی است که هنگام احداث این رود دره ها باید پیش بینی های مدیریت حوادث غیرمترقبه ای همانند زلزله و سیل صورت می گرفت.

نائب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دلیل تبدیل تعدادی از رود دره ها به بوستان عمومی در پایتخت به علت پیش بینی خشک شدن دائم این ذخیره های زیستی بوده است، گفت: در نتیجه در ساخت و ساز این اماکن به پارک پیش بینی برای وقوع سیل صورت نگرفته این در حالی است که به جز در رود دره فرحزاد و رود دره های منطقه 2 که تملک آن آغاز شده است در سایر مناطق شهر با ساخت و ساز در رود دره ها مواجه هستیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هرچند ساخت پارک های عمومی و بوستان ها در رود دره ها توسط شهرداری با در نظر گرفتن فاصله از رودخانه انجام شده است، عنوان کرد: اما همچنان تاکید می کند حتی با رعایت چنین فاصله ای برای وقوع سیلاب هیچ پیش بینی صورت نگرفته است. این در حالی است هنگامی که به تجربه حوادث مترقبه می نگریم، می بینیم که حادثه به طور کامل بی خبر و به صورت آنی اتفاق می افتد.

نائب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه برنامه مدیریت شهری برای ساماندهی رود دره ها تنها به حذف ساخت و سازهای غیرمجاز و بازگرداندن آنها به حالت طبیعی اشاره دارد، خاطرنشان کرد: در این برنامه به رفع معضلات اجتماعی، آسیب ها و مشکلات سازه ای موجود در رود دره ها تمرکز شده است که این امر به درستی در حال انجام است، زیرا در حال حاضر تملک خانه ها و جابجایی سکونتگاه های غیرقانونی در دستور کار و در حال انجام است.

تندگویان در خاتمه تصریح کرد: باید دید در ادامه ساماندهی رود دره ها توسط مدیریت شهری آیا همچنان به سمت ایجاد بوستان عمومی پیش می رویم و اینکه آیا در چنین ساخت و سازهایی دوباره بحث پیش بینی سیلاب و حوادث غیرمترقبه نادیده گرفته می شود یا خیر.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *