آنلاین شدن خدمات دستاورد کرونا برای شهرداری بود
۱۳۹۹/۰۱/۲۴ - ۱۴:۵۲
حجت نظری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران پس از استماع توضیحات مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران اعضای شورای شهر تهران در صحن علنی گفت: توسعه فروش آنلاین و غیرحضوری در میادین میوه و تره بار و فروشگاههای شهروند ضروروت دارد و اقداماتی در فروشگاه شهروند انجام گرفته که البته باید بیشتر شود. در مورد میادین میوه و تره بار هم لازم است فروش آنلاین توسعه پیدا کند و حتی در این مورد میتوان از ظرفیت شرکت ساماندهی مشاغل نیز بهره برد.
در ادامه جلسه مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با بیان اینکه کرونا در کنار همه چالش ها، فرصتهایی در اختیار مدیریت شهری قرار داده است که مهمترین آن، آنلاین شدن خدمات مدیریت شهری است که اصطلاحا حرکت به سوی شهر هوشمند در حوزه خدمات شهری گفته میشود، گفت: البته این بحث تا کنون خیلی جدی گرفته نشده است و بسیاری از فعالیتهای حوزه خدمات شهری مانند فروشگاه شهروند و میادین میوه تره بار حتی بخشهایی مانند شهرسازی میتوانست در این روزها خدمات آنلاین را در اختیار شهروندان قرار بدهند، این در حالی است که بسیاری از شرکتهای خصوصی کم توان در حوزه رساندن کالا و خدمات به مردم پیشرفتهای زیادی انجام داده اند و درآمدهای بسیاری کسب کرده اند و رضایت مردم در این حوزه افزایش پیدا کرده است.
وی با تاکید بر لزوم به کارگیری تجربیات مدیریتهای شهری دنیا در حوزه کرونا اضافه کرد: جای خالی تحقیق و توسعه و استفاده مداوم از تجربیات دنیا در مجموعه خدمات شهری خالی است. در خواست من این است که برخی نیروهای خلاق و استارت آپها به کار گرفته شوند و به طور دایم وضعیت مدیریت شهری در نقاط مختلف دنیا و اقدامات انجام شده رصد شود.
اجساد مبتلا به کرونا در آرامستانهای قدیمی شهرری دفن نشوند
در ادامه این جلسه حسن خلیلآبادی، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر به کل گزارش توجه کرده باشیم، متوجه میشویم انتهای تمام مصیبتها به شهرری ختم میشود، گفت: متاسفانه معضلات پسماند و بهشت زهرا (س) به این شهر سرازیر شده و در آنجا انباشت میشود، با این حال هیچ امتیازی حتی از سرزمین جغرافیایی شهر تهران ندارد.
او با بیان اینکه در نقشه تهران یکی از نقاط قرمز شیوع کرونا بخش کهریزک است، عنوان کرد: اغلب کارکنان بهشت زهرا (س) و مرکز دفع پسماندهای ری از سکنه این بخش و بخش باقرشهر هستند.
نحوه تدفین اجساد مبتلا به کرونا در آرامستانهای قدیمی موضوع دیگری بود که خلیل آبادی به آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه شنیدهام در آرامستانهای قدیمی شهرری افرادی که به کرونا مبتلا بودند را دفن کردند، از رئیس سازمان بهشت زهرا (س) درخواست میکنم این افراد حتماً در بهشت زهرا (س) دفن شوند، در غیر اینصورت بهداشت عمومی مردم به خطر میافتد؛ زیر آرامستانهایی همچون شاه عبدالعظیم حسنی (ع) و ابن بابویه در مرکز شهر ری و کنار منازل مردم است و نارضایتی آنان را به دنبال دارد.
چالشهای شهرداری در تامین تجهیزات مشخص شود
علی اعطا، عضو هیات رییسه و سخنگوی شورای شهر تهران ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: شهرداری تهران در بحث مقابله با شیوع ویروس کرونا پیشتاز بوده و اقدامات انجام شده در این حوزه از سوی شهرداری بعضاً از دستگاههای اجرایی دیگری که مسئولیت مستقیم تری داشتند کاراتر بوده است.
او با بیان اینکه بخش عمدهای از خدمات انجام شده از سوی معاونت خدمات شهری شهرداری تهران بوده است، عنوان کرد: ارزیابیها نشان میدهند شهرداری تهران در بحث اطلاع رسانی با موضوع کرونا بسیار خوب ظاهر شده است و در همین مدت بیش از ۴٠٠ برنامه رادیویی و تلویزیونی به سمع و نظر شهروندان رسیده که مرکز ارتباطات شهرداری تهران در تهیه و تولید آن نقش داشته است.
سخنگوی شورای شهر تهران به طرح سوالی از معاون شهردار تهران پرداخت و گفت: برخی اظهارات مبنی بر این است که تحریمها در حوزه خدمات رسانی ما را با چالشهایی روبه رو کرده است، شهرداری تهران در همین زمینه فعالیتهای دیپلماسی نیز انجام داد. اما به لحاظ تامین تجهیزات و امکانات اطلاعات دقیقی در دست نیست و چالشهای که شهرداری با آن مواجه شده مشخص نیست.
اعطا تاکید کرد که اعضای شورای شهر بعضا در دسترسی به اطلاعات با مشکلاتی مواجه میشوند و بعضی از سازمانها حتی اعلام کردند که اطلاعات لازم در این زمینه را نمیتوانند از فاوای شهرداری دریافت کنند.
نیازمند تدوین پروتکل استفاده شهروندان برای پارکها و بوستانها هستیم
در ادامه این جلسه سید آرش حسینی میلانی، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه طرح تفکیک پسماند در این مدت متوقف شده است و از سوی دیگر، بودجه طرح کاپ (طرح کاهش پسماند) هم قبل از عید تایید شده است. گفت: سازمان مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری شهرداری برای ادامه این وضعیت باید طرحی داشته باشد و پیگیری و توضیحات لازم را در این رابطه بدهند. شاید این زمان فرصت مناسبی باشد که تفکیک از مبدا اصولی را اجرایی کرد.
او به وضعیت بوستانها و فضاهای سبز شهر تهران اشاره کرد و گفت: گزارشهای بینالمللی نشان میدهد مردم در دوره مبارزه با کرونا نیاز به تماس با طبیعت و استفاده از فضای سبز دارند. در این رابطه لازم است برای بهرهبرداری از بوستانها پروتکلهای دقیقی برای اجرای فاصلهگذاری اجتماعی همانند آنچه در سازمان میادین اجرا شده، تهیه و به شکل دقیقی اجرایی شود.
لزوم پایش جمعیت استفادهکنندگان از پارکها و بوستانها برای مبارزه با کرونا به ویژه برای برنامهریزیهای ستاد کرونا موضوع دیگری بود که میلانی به آن اشاره کرد.
در ادامه این جلسه افشین حبیب زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت کارگران پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری گفت: پرسنلی که مستقیما با شهرداری در ارتباط هستند غربالگری شده و در حد بضاعت شهرداری وسایل بهداشتی و حفاظتی در اختیار آنها قرارداده شده است.
او با تاکید بر اینکه کارگران پیمانکاری طرف قرارداد با شهرداری در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، اضافه کرد: براساس بررسیهای صورت گرفته و اخبار کسب شده، هم غربالگری کارگران پیمانکاری صورت نگرفته و هم وسایل بهداشتی و حفاظت فردی در اختیار آنها قرار نگرفته است. متاسفانه بخشی از کارگران پیمانکاریها هنوزعیدی و پاداش سال قبل و بعضا حقوق اسفندخود را نیز دریافت نکرده اند.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، مقررات قانون کار درباره کارگران پیمانکاری طرف قرارداد با شهرداری انجام نشده و کارگران هر روز در وضعیت بدتری قرار میگیرند.
در ادامه این جلسه مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: کارکنان خدمات شهری شهرداری تهران غربالگری شده اند و کمترین مبتلا به بیماری کرونا در این حوزه بوده است. مبتلایان به کرونا در میادین میوه و تره بار ٢ نفر، در بهشت زهرا ۶ نفر بوده اند که پس از قرنطینه سلامت خود را به دست آورده اند.
او همچنین با تاکید بر اینکه در حوزه بوستانها باید تصمیم گیریهای جدید اتخاذ شود که این موضوع در دست بررسی است، اضافه کرد: خوشبختانه فروش مجازی در میادین میوه و تره به خوبی در حال انجام است و ادامه دار خواهد بود.