آخرین تحولات بازار نفت؛ از توافق اوپک پلاس برای کاهش سطح تولید تا نوسان شدید قیمتها
به دلیل شیوع ویروس کرونا، این نشست به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. اعضای اوپک پلاس در نهایت بر سر کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت خام به توافق رسیدند.
بر اساس توافق صورت گرفته قرار است تولید نفت خام اوپک پلاس از آغاز ماه می تا پایان ماه ژوئن (۱۲ اردیبهشت تا ۱۰ تیر) روزانه ۱۰ میلیون بشکه کاهش پیدا کند. از آغاز ماه جولای تا پایان سال ۲۰۲۰ نیز این رقم به ۸ میلیون بشکه تغییر پیدا میکند و تولید نفت خام اوپک پلاس روزانه ۸ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت. از ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ تا آوریل سال ۲۰۲۲ نیز این رقم به ۶ میلیون بشکه در روز تغییر پیدا میکند.
بر اساس آخرین گزارش ها، سهم عربستان سعودی و روسیه از این کاهش ۱۰ میلیون بشکهای در روز به ترتیب ۳.۳ و ۲ میلون بشکه است. ایران، ونزوئلا و لیبی از این کاهش سطح تولید نفت خام مستثنا هستند.
بیشتر بخوانید:
اگرچه این توافق مستقل از کشورهایی مانند آمریکا و کانادا است، اما اعضای اوپک پلاس انتظار دارند که این کشورها و دیگر اعضای گروه ۲۰ نیز نسبت به کاهش تولید نفت خود اقدام کنند.
همزمان با این نشست رسانههای خبری گزارش دادند که مکزیک و برخی از کشورهای دیگر با این توافق مخالفت کرده اند. به نظر می رسد این مخالفت مانعی بر سر راه اجرای توافق اوپک پلاس است.
در همین حال «الکساندر نواک»، وزیر انرژی روسیه، در اظهاراتی ضمن تاکید بر ضرورت اقدام فوری برای ایجاد ثبات در بازار نفت، گفت که کشورهای بیشتری باید در این امر مشارکت داشته باشند.
«عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان سعودی»، نیز در جریان مصاحبهای اعلام کرده که توافق اوپک پلاس منوط به پیوستن مکزیک است.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، پنجشنبه شب طی یک کنفرانس خبری از گفتوگوی تلفنی خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان سعودی، درباره نفت خبر داد.
لحظاتی پس از آغاز نشست اوپک پلاس رسانهها از توافق عربستان و روسیه بر سر کاهش تولید نفت خام خبر دادند که این امر موجب شد تا قیمت نفت خام با افزایشی ۱۰ درصدی همراه شود، اما امروز جمعه و پس از پایان یافتن نشست اوپک پلاس، قیمت نفت خام در بازارهای جهانی با کاهشی شدید مواجه شد؛ نفت وست تگزاس اینترمدیت با کاهشی ۹.۳ درصدی ۲۲.۵۷ دلار به ازای هر بشکه و نفت خام برنت نیز با ۴.۱ درصد کاهش، ۳۱.۴۸ دالار به ازای هر بشکه معامله شدند.