صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: حق کشاورزان را در «قیمت تضمینی گندم» می‌گیرم

۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸:۲۶
کد خبر: ۶۱۰۹۱۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی در صحن علنی مجلس گفت: من با هرنوع پیگیری که تصور می‌شود به نمایندگان قول می دهم که حق کشاورزان را در قیمت تضمینی گندم بگیرم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، کاظم خاوازی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۰ فرودین) مجلس شورای اسلامی، گفت: از اعتماد رئیس جمهور برای انتخاب اینجا‌نب برای تصدی وزرات جهاد کشاورزی تشکر می‌کنم. از همه اظهارنظرهای مسؤلانه اعضای کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی درباره اینجانب تشکر می‌کنم.

وی افزود: با فرصت اندکی که برای مدیریت این وزراتخانه دارم صادقانه و واقع‌بینانه برنامه‌های خود را براساس سه محور تقیم نمایندگان می‌کنم.

خاوازی با بیان اینکه جدیدیت در اجرای تکالیف قانونی و وظایف حاکمیتی از جمله نخستین برنامه‌های بنده است، اظهارداشت: دومین برنامه بنده رفع تنگناها و گلوگاه‌های تولیدی در محصولات اساسی است و سومین برنامه نیز ریل‌گذاری با ایجاد بسترهای اقتصادی برای اقدامات آتی در این بخش است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بخشی چند وجهی است، اظهارداشت: بخش کشاورزی در حال حاضر تامین ۸۰ درصد انرژی غذایی ۱۹ درصد از اشتغال و ۲۰ درصد از صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده است و این آمار‌ها نویدبخش ظرفیت قابل توجه بخش کشاورزی در تحقق اقتصاد بدون نفت است.
 
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهارداشت: به اعتقاد بنده بخش کشاورزی، ظرفیت‌های بی بدیل، پنهان و آشکاری دارد که به لطف خداوند و با بهره‌گیری از تمام همه فعالان به ویژه منابع انسانی توانمند می‌تواند موتور محرکه رشد اقتصادی و بالندگی کشور حتی در شرایط تحریم‌های ظالمانه باشد.
 
خاوازی خطاب به نمایندگان تاکید کرد: تامین غذای کافی و جهش تولید در بخش کشاورزی باید در قالب زنجیره‌های عرضه صورت گیرد لذا اگر بخواهیم ناپایداری و نوسانات قیمت و مقدار تولید محصولات کشاورزی، میزان ضایعات و تفاوت قیمت در بازار مصرف با مبادی تولیدی را به حداقل برسانیم و همچنین از کیفیت محصولات تولیدی برای عرضه به بازار‌های جهانی مطمئن باشیم چاره‌ای نداریم جز اینکه رویکرد مدیریت کلان بخش کشاورزی را تغییر دهیم.
 
وی گفت: در این مسیر بدنه اجرایی کشور باید با ما همکاری کنند،البته به تبع آن نیازمند تعامل جدی وزارت جهاد کشاورزی با سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی بخش خصوصی به ویژه تشکل‌های مرتبط با بهره برداران هستیم. بنابراین در این رویکرد عملاً درآمد کشاورزان افزایش خواهد یافت چرا که سود به صورت عادلانه بین اجزای مختلف زنجیره کشاورزی تقسیم خواهد شد به نحوی که سهم تولید کننده از فروش کالا از متوسط ۳۰% کنونی  به  حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد بنابراین یکی از برنامه‌های اصلی بنده توسعه این زنجیره هاست.
 
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات کشاورزان، خطاب به نمایندگان تاکید کرد: شما هر ساله شاهد گلایه‌های به حق کشاورزان حوزه‌های انتخابیه خود برای فروش محصولات و از دست رفتن زحمت‌شان بوده‌اید. یک سال با مازاد برخی محصولات و سال دیگر با کمیابی یا گرانی آن‌ها مواجه بودیم. هر چند بخشی از این نوسانات ناشی از حوادث طبیعی است، اما نبود اطلاعات برخط واقعی سطح زیر کشت، کمبود اطلاعات دقیق بازار، بی‌اطلاعی نقش‌آفرینان ایجاد کننده حلقه زنجیره‌ها و در یک کلام نبود داده‌های صحیح و بهنگام باعث اتفاقات فوق شده است. یکی از مهمترین راهکار‌های رفع این معضل دستیابی به سیستم یکپارچه اطلاعات است.

خاوازی بیان داشت: ما  سه مأموریت امنیت غذایی، حمایت از منابع انسانی بخش کشاورزی و حفاظت از صیانت و منابع پایه را از وظایف اصلی وزارت جهاد می‌دانیم.  در امنیت غذایی به هر سه رکن تولید غذای کافی، سلامت غذا و دسترسی غذا برای آحاد جامعه برنامه داریم. ارتقای محصولات راهبردی در اسناد بالادستی هم در سیاست‌های کلی نظام در بخش کشاورزی و هم در برنامه ششم توسعه و هم در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی به خوبی تبیین شده است. 

وی تصریح کرد: من با هرنوع پیگیری که تصور می‌شود به نمایندگان قول می دهم که حق کشاورزان را در قیمت تضمینی گندم بگیرم. ما حق کشاورزان را در قیمت‌های تضمینی مورد توجه قرار می‌دهم. همچنین ما در جهت رشد صادرات تلاش می‌کنیم به دنبال بازار‌های پایدار برای صادرات محصولات کشاورزی باشیم و موافقتنامه موقت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را پیگیری کنیم. عامل کمتر دیده شده و بسیار موثر در افزایش تولید بهره مندی از ظرفیت‌های مغفول است. هر چند بهره برداری بیش از حد از منابع آب و خاک را شاهد بوده ایم، اما ظرفیت‌های مغفولی هم وجود دارد و می‌توان بدون کمترین فشار در تولید نقش آفرینی کرد و می‌توان از ظرفیت بیش از شش میلیون هکتار دیمزار‌های کشور بهره لازم را ببریم.

خاوازی ببا بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی یکی از وزارتخانه‌های مهم کشور است،بیان داشت: بنده بدون هیچ وابستگی به هیچ جناحی در صورت کسب رای اعتماد از همه ظرفیت‌ها بهره می‌جویم و در انتخاب همکاران از رهنمود‌های رهبری در بیانیه گام دوم بهره خواهم جست.

بیشتر بخوانید:



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *