جشن پوریم چیست؟
جشن پوریم یهودیان در واقع تلاشی است که آنان از قرون گذشته تاکنون در جهت حفظ و احیای سنت قتل عام و نسل کُشی انجام داده اند.
پوریم، کارناوال سنتی یهودیان که هر ساله در ۹ و ۱۰ مارس (۱۹ و ۲۰ اسفند) برگزار میشود؛ مراسمی که طی آن حتی فرقه های ارتدوکس یهودی نیز از اصول سفت و سخت خود اندکی کوتاه میآیند.
این مراسم مانند سایر تعطیلات یهودی براساس تقویم عبری (که براساس آن روزها از غروب آفتاب شروع میشوند)، تنظیم شده است.
پوریم برگرفته از کلمه عبری «پور» به معنای قرعه، جشن موسوم به ایرانی کُشی که علاوه بر اراضی اشغالی در جوامع یهودی آمریکا و اروپا نیز برگزار میشود، پایه اش داستانی در «تورات» بوده و ستایش از «استر» زن یهودی است که با خیانت به «خشایارشاه»، پادشاه ایرانی سبب بروز خشونت مرگبار سه روزه ای میشود که طی آن ۷۰ هزار نفر از ایرانیان اعم از زنان و کودکان با بی رحمی کشته میشوند و اموالشان به غارت میرود.
در حالی که براساس روایت مذکور ۲۶ قرن از این قتل عام میگذرد، یهودیان همچنان آن نسل کُشی را با پوشیدن لباسهایی مانند شخصیتهای داستان و بازی کردن نقش جنایتکاران این نسل کُشی، جشن میگیرند.
به گزارش هاآرتص، برگزاری رژه و لباسهای فانتزی در این جشن عرفی است که یهودیان ایتالیایی قرن سیزدهم از همسایگان مسیحی خود در جشنهای آنها آموخته اند.
به گزارش ویک، چهار اصل مذهبی مورد نظر پوریم، شرکت در مراسم روخوانی داستان استر، زدن بر روی پای خود در هنگام ذکر نام یکی دیگر از شخصیتهای داستان، دادن غذا و مصرف الکل در وعده غذایی جشن -به عنوان یکی از مشخصههای اصلی این مراسم- هستند.
شاید جالب باشد بدانید که میزان مستی از جمله بحثهای مهمی است که خاخامهای یهودی هنوز در مورد آن اختلاف نظر دارند.
به نظر میرسد نسل کُشی و قتل عام مردم عادی در میان یهودیان سنتی است که از گذشته تا به امروز ادامه دارد.
شکل مدرن پوریم قتل عام فلسطینیانی است که از شهر و خانه خود رانده شده و هدف شلیک نظامیان صهیونیست قرار میگیرند یا در محاصره به سختی زندگی میکنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *