معتادان متجاهر مجددا از سطح محلات جمع آوری میشوند؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، بیش از یک سال است که جمع آوری معتادان متجاهر توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام میشود، اما با شیوع ویروس کرونا در کشور، ادامه این طرح متوقف شد؛ اما این مسئله باعث بازگشت این افراد به محلات شد؛ بنابراین مقرر شد طرح جمع آوری معتادان متجاهر اینبار با شیوه نامهای جدید از سر گرفته شود.
حمید جمعه پور مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور، مقرر بود مانند هرساله طرح جمع آوری معتادان متجاهر در پایان سال اجرا شود؛ اما شیوع بیماری کرونا تغییراتی در مصوبات ایجاد کرد.
وی افزود: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، بر اساس آخرین مصوبه کمیته درمان در چهارم اسفند سال گذشته، مقرر شد طرح جمع آوری معتادان متجاهر در نوروز تا زمان اعلام رسمی وزارت بهداشت مبنی بر برطرف شدن شرایط بحران و اضطرار به تعویق افتد؛ بنابراین طبق مصوبات کمیته درمان، مراکز ماده ۱۶ تعطیل نشدند، بلکه مقرر شدآن دسته از افراد مقیم مراکز ماده ۱۶ که مبتلا و یا مشکوک به ابتلا به کرونا هستند مشروط باینکه نیاز به بستری بیمارستانی نباشند در مراکز بصورت قرنطینه نگهداری و درمان شوند، اما اجرای طرح جمع آوری نوروزی متوقف شد.
جمعه پور ادامه داد: بر اساس قانون، افرادی که دوره درمانی آنها باتمام رسیده و مدت زمان تعیین شده در دستور قضایی صادره برای آنها پایان یافته، در صورتی که علائم کرونا را نداشتند، با مجوز مقام قضایی ترخیص شدند. همچنین افرادی که علائم داشتند، در مراکز قرنطینه شدند.
مدیر کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره کلید زدن طرح جمع آوری معتادان متجاهر گفت: بعد از تصیم گیری مجدد درباره جمع آوری معتادان، ستاد به همراهی پلیس مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی و سازمان زندانها در حال تدوین "دستورالعمل غربال گری، تشخیص، مراقبت و درمان کرونا در مراکز ماده ۱۶" است.
وی در پاسخ به این سوال که جمع آوری معتادان چه زمانی آغاز میشود اظهار کرد: بعد از تدوین، تصویب و ابلاغ این راهنما که تا چند روز آینده انجام خواهد شد در خصوص اجرای طرح جمع آوری مطابق ضوابط و شرایط دستورالعمل مذکور تصمیم گیری خواهد شد.
مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره جزئیات این راهنما گفت: در این راهنما تمام ضوابط و اصول بهداشتی برای پیشگیری از انتقال این بیماری در مراکز از دستگیری تا غربالگری و پذیرش در مراکز مشخص میشود.
وی افزود: این افراد با شرایط خاص بهداشتی دستگیر و برای غربالگری اعزام میشود و سپس با توجه به نتایج بررسیهای پزشکی، در مورد آنها تصمیم گیری میشود.
جمعه پور درباره سیاستگذاری و نظارت بر فعالیت این مراکز گفت: طبق قانون چهار دستگاه ناجا، بهزیستی، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان زندانها مجری فعالیت مراکز ماده ۱۶ هستند.
وی افزود: سیاستگذاری، برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی برای این مراکز بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است.