صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا نیروهای آمریکایی در حال ترک پایگاه های نظامی عراق هستند؟

۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۱۰۶۶۶
تحرکات و تهدید‌های نظامی آمریکا در عراق موجب افزایش احساسات ضد آمریکایی در میان مردم و احزاب سیاسی این کشور شده و به نظر می‌رسد نظامیان آمریکایی در نهایت مجبور به خروج از عراق هستند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ طی روز‌ها و هفته‌های اخیر آمریکا تحرکات و تهدید‌های نظامی خود را در عراق افزایش داده و همزمان با این تحرکات چندین پایگاه را تخلیه و آنها را به نیرو‌های عراقی تحویل داده است.

از جمله پایگاه‌هایی که طی حدود ۲ هفته اخیر در عراق به ارتش این کشور تحویل داده شده و نظامیان آمریکایی آنها را ترک کرده اند پایگاه قائم، قیاره، کی وان، تقدم و ابوغریب هستند.

نیرو‌های آمریکایی این پایگاه‌ها را ترک کرده و آن‌ها را به ارتش عراق تحویل داده اند؛ همزمان نیرو‌های خارج شده به چند پایگاه دیگر در عراق انتقال داده شده اند.

پس از اقدام متجاوزانه ارتش آمریکا در ترور سردار سلیمانی، ابو مهدی المهندس و تعدادی از همرزمان آنها، پارلمان عراق طرح اخراج نظامیان آمریکایی را به تصویب رساند.

در پی این اقدام پارلمان عراق، علاوه بر احزاب سیاسی، مردم این کشور نیز با حضور در یک راهپیمایی میلیونی و بی سابقه مخالفت خود را با حضور آمریکا در این کشور اعلام کردند.

طی هفته‌های گذشته، آمریکایی ها تحرکات خود را در عراق افزایش داده و تهدید‌هایی را علیه گروه‌های مقاومت مطرح کرده اند.

تهدید‌هایی که با واکنش گروه‌های مقاومت در عراق همراه شد؛ گروه‌های مقاومت عراق در چندین نوبت با انتشار بیانیه‌هایی شدیداللحن هشدار دادند که آماده پاسخگویی به هرگونه اقدام آمریکا هستند.

به نظر می‌رسد که با شکل گیری احساسات ضد آمریکایی در عراق، نظامیان آمریکایی دیگر این کشور را محلی امن برای خود نمی‌دانند و با محدود کردن پایگاه‌های خود سعی در ایمن کردن حضور خود در عراق هستند.

پایگاه تلگراف در گزارشی به خروج نیرو‌های آمریکایی از برخی پایگاه‌ های خود در عراق پرداخته و می‌نویسد که نیرو‌های آمریکایی در حال انتقال به پایگاه‌هایی هستند که قابل دفاع‌تر و ایمن‌تر است.

 

بیشتر بخوانید:

 

این گزارش می گوید: مراسم تحویل پایگاه هوایی کی وان در کرکوک یک مراسم کاملا بی سر و صدا بود؛ «وینسنت بارکر»، ژنرال آمریکایی در یک آشیانه نامه‌های رسمی تحویل پایگاه را امضا و آن را به مقامات عراقی تحویل داد.

تلگراف می‌نویسد: کی وان، سومین پایگاهی است که نیرو‌های ائتلاف به سرکردگی آمریکا از آن خارج می‌شوند؛ برخی از نیرو‌های غربی به طور کامل از عراق خارج می‌شوند و آنهایی که باقی می‌مانند از پایگاه‌های کوچکتر خارج و در پایگاهی بزرگتر معدودی با یکدیگر ادغام خواهند شد.

پایگاه جروزالم پست  نیز در گزارشی به خروج نیرو‌های آمریکایی از برخی پایگاه‌ها در عراق پرداخته و می‌نویسد: نظامیان آمریکایی پایگاه های کوچک‌تر در عراق و مکان‌های زیادی را که پیش از این مورد حملات راکتی قرار گرفته اند، ترک می‌کنند؛ و در موقعیت‌های کمتر و نیز ایمن‌تر مستقر می‌شوند.

در این گزارش آمده است: با توجه به ماهیت این عقب نشینی، این اقدام احتمالا پایگاه هوایی بلد، در شمال بغداد را که پیش از این مورد حمله قرار گرفته، نیز شامل می‌شود.

بلومبرگ نیز می گوید همه این عقب نشینی‌ها در راستای طرح خارج شدن از پایگاه‌ ها در سراسر عراق و تثبیت نیرو‌های ائتلاف در بغداد و پایگاه عین الاسد در کرکوک می‌شود.

 


برچسب ها: عراق برهم صالح

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *